(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We vervolgen de kweek van het slaapmiddel van Claude Pouche in deze laatste week op 18/6 want vandaag of morgen gaat het 12/12 lichtschema in. Claude vertelt waarom hij de bloeiweken echter pas telt als hij bloeiharen ziet, en heeft natuurlijk ook weer een mooie strain story. Deze keer gaat die over een wietsoort met hermafrodiete trekjes, namelijk Gorilla Glue.

Black Orchid met rosin

Het is een regenachtige en herfstige zondagochtend maar ik heb een lekker kopje kamillethee met een heerlijk jointje ernaast. Ik rook vandaag Black Orchid van Zamnesia met in het midden een beetje rosin uit eigen keuken 😁 De Black Orchid is ook van eigen makelij want die heb ik deze zomer buiten gekweekt.

De rosin pers ik met een pers met duizend kilo drukkracht en twee verhitte platen waarvan je de temperatuur apart kunt instellen. Je kent die filmpjes misschien wel op YouTube, waarin ze met een stijltang en bakpapier een topje persen? Nou, dit is hetzelfde principe alleen dan wat groter 🙈

Honger!

De dames dan, want daar kom je natuurlijk voor 😁 Wel, die doen het allemaal goed. Ze groeien mooi door, alleen merk ik dat ze enigszins lichter of wat geler beginnen te worden. Ik vermoed dan ook dat ik ze wat meer voeding zal moeten geven. Ik heb ze eigenlijk ook nog niet zo vaak de volle 100% voeding gegeven, omdat er in de lightmix van Plagron ook al wat voeding zit. Maar goed dat is voor twee weken, dus dat zal nu na zes weken ook wel goed op zijn 🙈🤣

Met als gevolg dus dat de dametjes hongerig worden en naar wat meer voeding verlangen. De volgende waterbeurt krijgen ze wat ze willen, oftewel de volle 100% van de voedingstoffen zoals dat op de flessen van Mills Nutrients staat.

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

Zichtbare bloei vs. 12/12

Ik heb de laatste struikjes deze week ook getopt, en daardoor kunnen ze vanaf maandag of dinsdag onder een 12/12 lichtschema gezet worden. zodat ze in bloei kunnen schieten. De eerste week tot tien dagen (dat verschilt van strain tot strain) tel ik niet als effectieve bloeiperiode, en je zal me later in de verslagen ook soms visible flowering of ‘zichtbare bloei’ horen gebruiken. Ik dat geval bedoel ik daar dus de periode mee waarin ze echt staan te bloeien, dus zonder die week of tien dagen.

Ik vind het ook iets realistischer om alleen de échte zichtbare bloeidagen te tellen. Dit omdat ze de eerste week op 12/12 nog moeten wennen aan hun nieuwe dag- en nachtritme. Er komen dan ook niet direct vanaf het begin bloemen aan de planten, en ik geef in die week trouwens ook nog gewoon de groei-voedingsstoffen en niet de bloeivoeding.

Afgezien dat ik het realistischer vind, klopt het op deze manier ook beter met de bloeiperiode die op het pakje van de zaadjes staat. Nou, lang verhaal kort: ik tel de eerste week tot tien op het 12/12 schema niet mee 😁

Hey, ik ben er klaar voor…

De Pink Rozay van Zamnesia is nog steeds de grootste, gevolgd door Tangerine G13 van Amsterdam Genetics.
Ook de Moncherry planten (ook zaden van Amsterdam Genetics) beginnen na de top-beurt uit te dijen. De Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl staan te popelen om met bloeien te beginnen. Hier en daar zie ik namelijk al een wit haartje, wat overigens niet wil zeggen dat ze al aan het bloeien is. Het is meer een voorbloei-fase om als het ware te laten zien van, “hey, ik ben er klaar voor, laten we aan de bloei beginnen”. 😁🤣

Gorilla Glue?

Vandaag gaan we als laatste de al zo bekende Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl eens van dichtbij bekijken 😁
Ik kan je daar eigenlijk best veel over vertellen zit ik te denken. Neem bijvoorbeeld de naam om te beginnen; de Gorilla Glue is namelijk vernoemd naar de secondelijm Gorilla Glue.

Dit is omdat de wiet je scharen volgens de Amerikanen (en die kunnen soms wel een beetje overdrijven naar mijn bescheiden mening) bij het oogsten dicht zou plakken zoals lijm. Ondanks dat dit dametje best potent is, heb ik dat zelf echter nog steeds niet meegemaakt. Het is namelijk zeker wel een zeer potente en plakkerige wietsoort, maar mijn scharen hebben het tot nu toe nog steeds gewoon overleefd 🙈🤣

Hermafrodiete strain?

Ook een leuk weetje, is dat deze dame eigenlijk uit een hermafrodiete plant is ontstaan. De maker vond zaadjes in zijn toppen en besloot om er een paar te bewaren. Op een gegeven moment dacht hij, “mmm laat ik nu die zaadjes uit die hermafrodiet eens proberen”. En zo is toen dus de Gorilla Glue ontstaan. En dit is trouwens ook de grootste reden waarom er volgens mij nog altijd veel kans is op hermafrodieten bij Gorilla Glue strains, of minder stabiele kruisingen met de Gorilla Glue.

Gorilla Glue is verder een kruising tussen Chem’s Sister, de Sour Dub en de Chocolate Diesel. Het zou voor 37% sativa genetica zijn en 63 procent indica (zo dat is nauwkeurig 🙈🤣).

De Chem’s Sister aka Chem Sis is een sativa dominante soort en een variatie van de Chemdawg (wordt ook gebruikt in de Liberty Haze van Barney’s Farm. Dit zijn Chemdawg 91 en onze geheimzinnige G13 waar ook de Tangerine G13 mee gekruist is).

De Sour Dub aka Sour Dubble, Sour Double of Sour Dubb Dawg is een indica dominante soort. Ook hier is er iets geheimzinnigs aan de hand. De soort wordt vrij vertaald beschreven als “een hybride wietsoort en een mysterieuze clone-only strain van onbekende afkomst. Sour Dubble is naar verluidt een kruising tussen East Coast Sour Diesel en Sour Bubble”. Lekkere vage soorten allemaal daar in de USA als je het mij vraagt 🙈🤣🤣

Chocolate Diesel aka Choco Diesel of Chocolate D, is ook terug een sativa dominante soort die is ontstaan uit de Sour Diesel en Chocolate Thai met een koffie-achtige smaak.

Zo, dit was weer een serieuze uitleg 🙈🤣 Hopelijk zijn jullie nog wakker om van wat plaatjes te genieten 😁 Ook de camera is trouwens weer geïnstalleerd, dus daar zit ook weer een prentje van bij 😊 En hier is tot slot ook nog een kiekje uit de Haze tent.

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)