(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Claude Pouche vervolgt het kweken op zolder met de Pink Rozay, Gorilla Glue, Moncherry en Tangerine G13. Het ‘slaapmiddel’ is intussen alweer zo’n vier weken oud, en heeft deze keer een echte fotoshoot gekregen. Prachtige plaatjes dus, en natuurlijk ook weer een spannende strain story. Met deze keer het geheimzinnige verhaal van Tangerine G13.

Hey hallo, hier zijn we wederom met een verslag vanuit de kweektent op zolder 😁 Ik tel week 4 ongeveer (denk ik 🙈) en ze gaan hard! De grootste planten, waaronder de Pink Rozay en de Tangerine G13 zullen ergens volgende week al getopt worden.

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

Sea of green

Toppen is iets wat ik altijd doe. Ten eerste helpt het om de hoogte wat te beperken maar daarnaast zorgt het ook voor meer zijtakken en dus lekker veel toppen, en uiteindelijk dus ook voor meer opbrengst 😊 We gaan namelijk echt voor een Sea Of Green (SOG) en later dus een mooie ’toppenzee’ als het goed gaat.

De Moncherry plantjes blijft de kleinsten, en sommige GG4 dames hebben de kleine Moncherry dames al ingehaald 🙈 Het zijn echter wel kleine dikkertjes met genoeg zijtakken, dus het komt vast wel goed. Ik zal nog wel even wachten om de Moncherry’s te toppen. Samen met de Gorilla Glue planten mogen ze eerst nog een weekje groeien.

Naast het toppen zal ik volgende week (of misschien morgen al) wat van de grote schutbladeren verwijderen, die het licht naar de onderste vertakkingen blokkeren. Verder heb ik op dit moment niet veel meer over de planten in mijn kweektent te vertellen. Ze staan er echt mooi bij en zien er gezond uit 😁🙏

Tangerine G13

Dan de genetica die we vandaag eens van dichterbij gaan bekijken. Dat is deze keer de Tangerine G13 van Amsterdam Genetics. G13 doet al direct een belletje rinkelen, en dat komt natuurlijk door kruisingen zoals G13 Haze van Barney’s Farm en andere zadenbanken. De Tangerine is wat minder bekend volgens mij, en dat komt denk ik omdat deze strain zijn oorsprong in Amerika heeft.

“Geurig als een sinaasappelboomgaard na een fris buitje regen, en fysiek opbeurend zoals alleen een uitgebalanceerde hybride kan zijn.” Zo wordt de Tangerine G13 op de pagina van Amsterdam Genetics zelf beschreven, dus dat belooft wel veel goeds 😁 Maar laten we even wat dieper gaan, en de ouders van deze kruising onder de loep nemen.

Tangerine is volgens de website Leafly een kruising tussen G13 en Tangerine, terwijl de Tangerine G13 ook een kruising is tussen de G13 en Tangerine 🙈 Kom daar maar nog eens uit dan 🙈😂 Ik vermoed dat het dus gaat om een fenotype (het beste plantje van de klas) van een G13 of Tangerine waarmee ze dan de ‘nieuwe’ strain hebben ontwikkeld, dus de Tangerine G13.

Verder staat er ook nog dat de soort wat meer richting de sativa dominante hybrides leunt. De soort gaat dus meer de sativa kant op dan de indica kant. Dit komt waarschijnlijk door de Tangerine ouders, die ook meer sativa dominant zijn.

Geheime overheidsprojecten

Over de G13 gaat een spannende legende de ronde. Deze soort zou in de late jaren 1960 gekweekt en ontwikkeld zijn op de universiteit van Mississippi. Dat niet alleen maar het zou een geheim project van de FBI of de CIA geweest zijn, waarbij ze allemaal nieuwe super hybrides ontwikkelden. Uit dit geheime project zou de G13 dan gekomen zijn. God mag weten waarom 🙈🤣🤣 maar het klinkt allemaal een beetje als een slechte horrorfilm 🤣🤣🤣. Al is het natuurlijk wel zo dat zo’n verhaal bijdraagt aan de bekendheid van een wietsoort.

Maar goed, de ouders van G13 zijn gelukkig niet zo geheimzinnig. Dat waren namelijk de MK Ultra en de Tangerine Dream. Overigens is MK Ultra ook de codenaam van een echt geheim project van de CIA, en als je van spannende verhalen houdt moet je die rabbit hole maar eens induiken. Wat de CIA onder die vlag allemaal deed is waanzinnig, maar goed, ze maakten in ieder geval geen wietsoorten.

Goed, terug naar de Tangerine invloed. Zowel MK Ultra als Tangerine Dream zijn redelijk onbekend voor mij maar ik neem wel aan dat het genetica is die in de USA ontwikkeld is. De CIA en FBI hebben we hier namelijk niet 🤣🤣

Fotoshoot

Dat zal het zo’n beetje zijn met de uitleg over de Tangerine G13. Veel meer kan ik er ook niet over vinden maar hopelijk heb je er wel iets aan gehad. Tijd om rustig van de foto’s te genieten, en daarover wil ik nog wel iets kwijt. Zoals je denk ik wel gezien hebt, heb ik naast de wekelijkse camerafoto nu ook eens close-ups van de dames apart gemaakt.

Ze hebben deze keer dus een ware fotoshoot gekregen 😁 maar het is nog niet echt perfect. Het is dan ook nog een beetje zoeken en uitproberen, en nog eens opnieuw anders proberen en zo. Dus als het geen prentjes zijn naar jouw standaard, dan alvast mijn excuses. Er wordt aan gewerkt 🙈😂 maar dit zijn ze dus, mijn beginsels 😁

Tot de volgende keer, groene groet!

Claude Pouche 🙏

(advertentie)