(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We tellen alweer het dertiende kweekverslag en de achtste bloeiweek van de Frisian Ducks van Claude Pouche. Dertien avonturen waarin de planten uitvoerig op de proef gesteld werden. Ze hebben regen, slakken, en als mokerslag een zware boom op hun dak gehad. Maar het eindresultaat is prachtig, we kunnen niet anders zeggen!

Het weekend zit er weer op, dus hier zijn we weer met een buitenkweek verslag over de Frisian Duck planten 😊 Het is voor de verandering eens zaterdag als ik dit schrijf, en niet zondag. Het is wel weer genieten geblazen van een mooi weertje buiten. Zeker aangezien ik een jointje tussen mijn vingers geklemd heb, met een lekkere Biscotti van Zamnesia Seeds.

Tussen de paarse toppen

De Biscotti heb ik een tijdje geleden wat te vroeg moeten oogsten vanwege toprot, maar hij is zeker nog goed te pruimen 😁 Zo op een stoeltje in de tuin is het ontzettend genieten van de mooie dikke paarse toppen van de Frisian Duck 😁 Ze zijn op hun mooist op het moment, en dit zal dan ook wel een van de voorlaatste of voor-, voorlaatste kweekverslagen over de Frisian Duck dames worden.

Daarbij komt dat het volgens de voorspellingen weer meer gaat regenen vanaf deze week. Het leek me daarom wel toepasselijk om op deze manier al een beetje af te sluiten, en de update vandaag naast de dames zelf te schrijven. En de dames zelf? Ja, die zijn bijna klaar.

De grote dame die ook het meeste schade had opgelopen bij de val van de boom, is al iets verder uitgebloeid ten opzichte van de andere plant. Ze heeft meer bruine haren en dikkere en hardere toppen. De andere die ernaast staat is ook zeer mooi en ver maar heeft nog iets meer witte haartjes in vergelijking met haar zusje ernaast.

Ook zie ik redelijk wat trichomen verschijnen, en komt er een lekkere subtiele geur vrij. Het is een beetje een dennen-achtige geur maar dan wat zoeter. Zeker niet te overheersend maar lekker subtiel en als je er heel dichtbij staat. Verder heb ik er ook deze week weer twee toppen moeten uithalen door toprot …maar ja, het zij zo hoort er natuurlijk bij 😊

Laatste week van de bloeifase

We zitten nu aan het einde van bloeiweek 7 en maandag (vandaag dus) start week 8. Het einde is in zicht en dat komt, gezien het mindere weer dat in aantocht is, eigenlijk wel heel goed uit! Aanstaande vrijdag of zaterdag zullen ze dan geoogst worden en dat is dan aan het eind van week 8. Ik heb in mijn vorige artikel dan ook uitgelegd hoe ik het allemaal beetje ga aanpakken, en dan is het officieel gedaan voor deze zomer voor de Frisian Duck dames 😊

Als het met de smaak ook nog een beetje meezit, dan zal dit een soortje zijn die elke zomer zal worden gekweekt buiten. Want op alle andere punten heeft ze een dikke 10 gescoord 😁 Deze punten waren vooral de grootte, de opbrengst en de resistentie tegen rot. Veerkrachtigheid niet echt maar deze planten zijn deze zomer wel uitvoering getest door de boom, en ook geslaagd 😁 Ook vraagt de Frisian Duck niet veel qua onderhoud enzo.

Kortom; een aanrader voor iedereen die graag eens een paarse strain wil kweken, die voor ons klimaat aangepast is.

Dit was het weer voor vandaag. Geniet nog even van de plaatjes en tot volgende week. Dat zal dan het oogstverslag van deze dames worden.

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)