(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Goed nieuws mensen, want we gaan toch nog even door met de undercover missie van Claude Pouche en zijn Frisian Duck’s. De planten hebben de val van de boom op miraculeuze wijze overleefd, en zijn goed hersteld. Dat niet alleen maar de takken die de val van de boom overleefden hebben nu prachtige paarse toppen!

Hey hey, hier zijn we toch weer met een update over de Frisian Duck dames 😁 Het is zondagochtend en het is nog lekker fris op de zolder. Ik heb een lekkere joint met hasj van de straat, een tas koffie en er klinkt een chill drum ’n bass setje op de achtergrond. Daar gaan we! 👌

Van de schok bekomen

Het is al een week of twee geleden dat er een boom op de planten viel. Eigenlijk viel die er net naast maar de takken van de boom hadden toch dermate veel schade aangericht dat ik niet zeker wist of de dames het wel zouden overleven (zie ook mijn update over de val van de boom). Ik heb een foto toegevoegd waarop je kan zien hoe nipt het allemaal was.

De zijtakken van de boom hebben de dames tijdens het vallen mee naar de grond getrokken. Maar zoals in de laatste update ook te lezen was, heb ik ze toen in allerijl recht getrokken, en ondersteund met rieken en schoppen die ik op dat moment het snelste bij de hand had. Vervolgens hebben de dames een paar dagen moeten acclimatiseren en herstellen. Maar toen ze eenmaal van de schok waren bekomen, zijn ze gewoon lekker verder gegaan met bloeien 😊 En dat is de toppen aan te zien ook 👌

Tot nu toe heb ik nog geen rot gevonden of bespeurd bij deze strain. Maandag 2 oktober (vandaag dus) begint week 7, dus ik hoop dat als het weer het toelaat, ik ze eind week 8 kan met een minimum aan toprot kan oogsten 🙏

Automatisch trimmen

Over het oogsten gesproken, even kort het volgende. De meeste mensen zullen dit misschien niet graag horen of er een geheel andere mening over hebben (wat totaal oké is, geen probleem 😊). Maar als ze eenmaal klaar zijn zal ik ze op de hoofdstam in drie stukken delen, zodat ik ze kan meenemen en rustig kan knippen. Hiervoor zal ik een Tumble Trimmer gebruiken. Dat is een soort sla-zwierder maar met een mes erin om topjes te kuisen.

Ik gebruik de knipmachine om een paar redenen. Ten eerste heb ik na deze Frisian Duck dames nog redelijk wat andere dames te knippen. Onder meer de dames van de buitenwiet test met de zaadjes van SeedStockers en nog een paar buitenplanten. Bij elkaar is het allemaal wat te veel om alleen en met een schaartje te doen 🙈

Een andere reden is gebrek aan ruimte. Ik heb helaas niet de luxe of de plaats om alle planten mooi aan de takken te laten drogen op een zolder of kamer waar ik geen geurhinder zou hebben. Maar met de trimmer heb ik toppen zonder takken en die kunnen dan mooi 10 tot 14 dagen op netten drogen. Die netten passen perfect in een tentje met afzuiging.

Ik weet dat er veel andere en misschien ook betere methoden zijn om wiet heel secuur te knippen. Maar voor de meeste dames ga ik toch voor de trimmer. En als het een troost mag wezen; de testplanten van CNNBS zullen met de hand verwerkt worden, en aan de takken worden gedroogd om daarna met een schaartje getrimd te worden 😁 Het is ook weer niet zo superveel werk maar al de rest zal met de trimmer gedaan worden, sorry 🙈🤣

Oersterke Duck’s

Terug nog even naar de Frisian Ducks. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm tevreden ben van de veerkracht en sterkte van de Frisian Ducks. Hoe die na die klap toch gewoon verder bloeiden is geweldig.  Afgezien van een paar onderste takken die door de klap zijn afgebroken zie je er amper iets van 😊 Ik ben dus echt superblij om deze serie af te kunnen maken, zodat we samen tot het einde kunnen aftellen 😁👌

Zó, nu even genieten van een paar mooie foto’s van de Frisian Duck toppen. Ik heb er ook eens een paar foto’s van andere soorten bijgedaan, die daar in de buurt staan te bloeien. Daaronder is ook een Black Orchid, waar ik de spint niet zo goed of veel te laat afkreeg, met alle gevolgen van dien 🙈🤣

Tot slot nog een kleine tegenvaller: terwijl ik deze middag foto’s ging maken zag ik een top met toprot 🙈 Normaal gesproken zou ik die dan oogsten maar ik heb nu even tegen mijn principes in het rot eruit gesneden. Natuurlijk ook even de rest van de plant gecheckt en laten staan. Ik heb nu even geen plaats en kan het niet vroeger inplannen, dus ik zal ze nog een week of als het kan twee weken laten staan.

Zoals gezegd begint week nummer 7 vandaag, dus nog even volhouden… 🙈

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)