(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu het buiten wat is afgekoeld, maken de jongedames in Claude’s kweektent het een stuk beter dan een week geleden. Ze zijn mooi gegroeid, staan fier omhoog en vragen niet veel aandacht. Een uitstekende gelegenheid voor Claude, om eens uit te leggen hoe hij zijn lekkerste slaapwiet probeert te vinden.

Hey hey, hier zijn we weer met een nieuwe indoor kweekupdate. Het is zaterdag in de namiddag en het is al weer wat verder afgekoeld op de zolder. In de asbak smeult een lekkere joint met ‘straatwiet’, en deze keer kan ik je wel vertellen welke soort, want ik proef duidelijk een amnesiasmaak 😁 Met een lekker muziekje op de achtergrond en een fris glas cola gaan we beginnen 👌

Alles op wieltjes

Deze week ging alles op wieltjes; de jongedames groeien wat vlugger en beter en de tent staat er weer wat mooier bij. Het is een verschil van dag en nacht vergeleken met vorige week, en ik heb er niets op aan te merken. De plantjes hebben duidelijk deugd van de koelere temperaturen in de tenten, die nu netjes rond de 25 tot 27 graden liggen 😊

De Tangerine G13 staat mooi rechtop en heeft al verschillende bladeren. Dit is de grootste van alle verschillende soorten tot nu toe. De Pink Rozay gaat al bijna even goed, ook hier zijn er mooie bladeren bijgekomen de afgelopen week. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Moncherry en de Gorilla Glue want die zijn ook goed aangeslagen.

Wekelijks de groei peilen

Ik heb iets nieuws dat ik voortaan in elk kweekverslag wil proberen, om het verschil in groei per week goed te laten zien. Ik heb hiervoor een camera in de tent gehangen die steeds vanuit hetzelfde oogpunt een foto maakt. De camera gaat gelijk met de kweeklampen uit, zodat hij niet per ongeluk licht afgeeft wanneer de planten staan te slapen ’s nachts.

Hieronder zie je dus de eerste foto’s van de planten. Ik zal elke week een nieuwe toevoegen zodat je goed kan zien hoeveel ze gegroeid zijn 😁 Om de verschillende wietsoorten op de foto’s uit elkaar te houden heb ik hierbij ook een legenda gemaakt. Dat zijn de gekleurde pijlen op de foto; elke kleur staat voor een bepaalde wietsoort. Het is een beetje chaotisch misschien, dus ik zal kijken of ik het volgende keer wat overzichtelijker kan houden 🙈🤣

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

Super Bud

Eigenlijk is er verder niet heel veel op te merken over de kweek deze week, behalve dat de plantjes gelukkiger zijn dan een week geleden 😁👌 Een mooie gelegenheid om eens uit te leggen waarom ik eigenlijk de huismerk Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl kweek.

Zoals je aan de kop boven mijn artikelen ziet, kweek ik deze planten als slaapmedicatie. Hiervoor heb ik een hele lange tijd de Super Bud van Green House Seed Company gekweekt, omdat dat naar mijn mening het perfecte slaapwietje was. Eigenlijk is het nog steeds een van mijn favoriete soorten om te slapen en te kweken. Super Bud is namelijk zeer gemakkelijk te kweken en onderhouden, en maakt dikke toppen zoals de naam al doet vermoeden. Ook sliep ik er direct van in, dus perfect alle opzichten.

Hermafrodieten

Met de jaren kwamen er door legalisering in Amerika echter een vloedgolf aan nieuwe wietsoorten aan. Daaronder was ook de Gorilla Glue of GG4. Hier was ik heel nieuwsgierig naar want ik had er veel goeds over gelezen. Ik heb er dan ook vrij snel 10 van zaadjes gekocht. Het merk zal ik niet noemen want ik wil geen slechte reclame maken, en daarnaast was ik grotendeels ook zelf verantwoordelijk voor de problemen die ronde.

Ik had die eerste Gorilla Glue plantjes onder een paar 600 Watt HPS lampen gezet, naast een paar andere strains die al heel wat verder in de bloei stonden. Zodoende gingen de Gorilla’s direct op 12 /12. Het was ook nog een hete zomer toen, en dus pokkeheet in de tent. Ook heb ik een paar keer last gehad met een kapotte timer, dus had ik een paar keer lampen die aan bleven of juist niet meer aan gingen.

Na een paar weken had ik dus 10 hermafrodiete Gorilla Glue planten, en hadden ook mijn andere strains zaadjes gekregen 🙈🤣

Wat later heb ik dan ergens gelezen dat de GG4 eigenlijk al een zaadje was dat uit een hermafrodiete plant kwam. Daarmee had je op voorhand dus eigenlijk al 50% kans dat je herma’s had (denk ik, maar wat dan met feminised seeds 🤔🙈). Tel daar de lichtproblemen en hitte bij op en je snapt wel dat mijn tent vol met ballen stond. Het lag dus zeker niet aan het merk van de zaadjes.

Sticky Fingers, Gorilla Zkittlez en GG4

Ik heb dan later eerst eens de Sticky Fingers van SeedStockers geprobeerd. Vervolgens de Gorilla Zkittlez van Barney’s Farm en de GG4 van Zamnesia en Royal Queen Seeds. Al die soorten waren eigenlijk allemaal goed te pruimen als slaapwietje, dus nu ben ik eigenlijk van elk merk eens de Gorilla Glue of iets soortgelijks (want soms heten dezelfde soorten gewoon anders vanwege marketing redenen) gaan proberen.

Als ik ze allemaal gehad heb, dan zal ik de beste eens een tijdje kweken, zoals ik met de Super Bud deed om een voorraadje slaapwiet te hebben. Vandaar dus ook de Gorilla Glue van Wietzaadjes, om eens te zien wat deze soort brengt 😊

Ik denk dat ik alweer een half boek heb geschreven 🙈🤣 dus mijn excuses als het wat langdradig is geworden 🙈 Laten we de genetica van de strains dus maar voor de volgende keer bewaren, en nu even genieten van wat plaatjes van de kleine dametjes 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)