(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook deze maandag kun je weer genieten van een undercoverstory met Frisian Duck en Claude Pouche. De twee wietplanten zijn monstergroot geworden, en zitten vol met paarse toppen. Zo discreet als ze in het begin waren zijn ze dan ook niet meer… Het aftellen is begonnen!

Hey hey, hier zijn we weer met een update van de Frisian Duck‘s, en het zijn monsters inmiddels 🙈 Ik zit vandaag weer op de zolder en die voelt door het regenachtige weer ondertussen weer wat frisser aan. Een rustig chill setje draait op de achtergrond en een lekkere joint met een onbekend wietje van de straat tussen mijn vingers. En daar gaan we 😁

Monsters!

Ik zei het al even, maar de Frisian Duck dames zijn ondertussen echte monsters geworden 🙈 Buiten dat ze ongeveer hetzelfde kleurenpalet hebben als de struiken en bomen, is er niet zoveel subtiels meer aan. Ze staan echt te stralen en bloeien hard door 😊

Ook had ik gelezen dat de toppen niet zo veel geur afgeven, en dat klopt wel. Want we zitten nu ongeveer in week 3 tot 4 van de bloei, en dan beginnen ze meestal wat meer geur af te geven. Maar hier dus inderdaad niet, en dat is heel goed want we proberen natuurlijk nog steeds enige discretie te bewaren 😊

Er zijn nog twee criteria waaraan ze moet voldoen, en dan wordt dit een soortje die ik zeker elke zomer zal zetten 😁 De criteria zijn dat ze enigszins vrij van toprot blijven, en dat de wiet natuurlijk een beetje te roken valt 🙈 Dat laatste zal denk ik wel lukken, want ik heb in het verleden al wat paarse strains gekweekt buiten.  Dat waren oa de Purple Punch van Zamnesia en de Purple Queen van Royal Queen Seeds en de Red Poison van Sweet Seeds, en dat waren stuk voor stuk hele lekkere paarse soorten 😊

Goede guerrilla wietsoort

Ik kan eigenlijk iedereen deze soort wel aanraden (tot nu toe). Het is een heel gemakkelijke plant qua onderhoud en zo. Ze vraagt niet veel, en ik heb bijna de volledige periode maar één keer per week bij ze gekeken. Ik denk dat een guerrilla kweek met deze soort ook wel zou kunnen lukken. Misschien moet ik er toch maar eens over gaan denken om daar volgend jaar echt eens werk van te maken.

Ik wil al zo lang een guerrilla doen en heb al een paar mislukte pogingen achter de rug. Zoals een keer tussen de maïsplanten. Maar dat waren stekjes en de mais was al te groot/ hoog, met als resultaat dat die plantjes maar een kleine 30 cm werden, en er amper iets rookbaars aan hing. De maïs er was overheen gegroeid. Een andere keer had ik plantjes gezet maar kon ik ze nooit niet meer terugvinden 🙈😂 Ook heb ik eens aan de rand van een bos wat planten in de grond gestopt maar daar hadden de slakken zich aan tegoed gedaan, dus dat was ook niks.

Maar goed, ik zou het toch nog eens willen proberen en misschien dat ik met de Frisian Duck meer succes zou hebben 😊

Sea of purple

Genoeg gemijmer over volgende zomer 😂 De Frisian Duck topjes beginnen mooi dikker te worden, en ik gok (hoop) nog een week of vier ongeveer tot ze klaar zijn in het beste geval. Het is echt een Sea of Green (of purple in dit geval) van topjes, zoals je op de foto’s kan zien 😊 Dus aftellen geblazen..

Zo dit was het ongeveer voor deze keer. Hopelijk genieten jullie dames ook, en vallen de laatste loodjes goed mee voor iedereen, zonder al te veel last van rot 👌

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)