(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onlangs schreven we al dat Spanje by far het nieuwe Nederland is als het om cannabis gaat en dat er dagelijks grote hoeveelheden wiet, hasj en wietplanten in beslag worden genomen. Maar zo spectaculair als op deze amateurvideo van een strandgast in Punta Umbría gaat het er toch maar zelden aan toe daarginds. Dit moet je zien, echt waar!

En daar lig je dan op het strand op je vrije zaterdag

Nietsvermoedend lagen de strandgasten te bakken en braden in de nog altijd lekker schijnende Spaanse zon, in dit specifieke geval op het ‘strand van de jeneverbesbosjes’. Dat ligt schitterend een beetje te liggen in erkend smokkelgebied: Punta Umbría in de provincie Huelva.

Maar de zonaanbidders werden ruw uit hun nazomerslaapjes gerukt door het brute geweld – nou ja, brute geluid dan toch – van twee enorm hard scheurende speedboten.

Eentje, de achtervolger, behoorde toe aan de Guardia Civil en de andere boot was van de narcos.

Met de nadruk op ‘was’, want kijk maar even wat deze strandganger met zijn – nu en dan wat bibberende mobieltje – filmde op deze onvergetelijke zaterdag:

Spoorloos

Benieuwd hoe ver die speedboot, stikvol geladen met Marokkaanse hasj, het land op was gekomen als er geen duinen in de weg hadden gestaan… Nou ja, de narcos renden er dus direct als een op hol geslagen paard vandoor nadat ze hun bootje geparkeerd hadden. Twee van hen konden worden gevat, de rest is zoals dat heet nog altijd spoorloos.

Maar ja, die boot en de niet misselijke inhoud ervan zijn ook verloren gegaan. Niet dat het een pincho-reet uitmaakt verder voor consument en verkoophandel natuurlijk…

(advertentie)