(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Schapen zijn best wel leuke diertjes. Ze hebben geen horens om je te spiesen zoals andere graasbeesten maar heel veel wol, waarvan wij dan weer kleertjes en kleedjes kunnen maken. Maar schapen zijn ook ondeugende rakkers op zoek naar genot, zo blijkt uit dit opmerkelijke voorval in Griekenland.

Herder ziet vreemd gedrag bij zijn schapen

Een kudde schapen die graasde in de half overstroomde vlakte van Thessalië in Griekenland “viel binnen” in een kas waar medicinale cannabis werd gekweekt en at ongeveer honderd kilo op, zo meldt onder meer de website GreekReporter. Het incident gebeurde in de buurt van de stad Almyros in Magnesia.

Toen de Griekse schapen – normaliter bestemd voor in de gyros – vreemd gedrag vertoonden kort na het grazen, realiseerde de herder zich dat de schapen een groot deel van de wietplanten in de kas hadden opgegeten. Vreemd gedrag kunnen we hier dus 1-op-1 gerust vertalen als STONED.

Storm Daniel jaagt schapen naar de wietkas

Behalve de schaapsherder met zijn zich vreemd gedragende wolbollen, is uiteraard ook de eigenaar van de kas met mediwiet alles behalve blij. En blij was ie sowieso al niet, aangezien de aanstaande cannabisoogst al zwaar te lijden had gehad van de ook bij ons bekende storm Daniel, een paar weken geleden.

En nu dus die horde k*tschapen die vrolijk de wiet komt opvreten. Al moeten we niet direct keihard oordelen over die beestjes, want door de overstromingen als gevolg van Daniel “hadden ze moeite om vers gras te vinden”, aldus de Griekse media.

Hittegolf, wateroverlast en hongerige schapen

“Ik weet niet of het om te lachen of te huilen is”, vertelt de wietteler aan de website TheNewspaper. “We hadden de hittegolf en we verloren veel productie. We hadden de overstromingen, we verloren bijna alles. En nu dit… De kudde is de kas binnengedrongen en heeft opgegeten wat er over was. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen.”

Nou, wat denk je van: bèèh! 

Trouwens, het is niet voor het eerst dat schapen wiet eten. Al in mei 2016 schreef CNNBS namelijk dit vermakelijke artikel over een horde stoute wolbollen in Wales: Stonede schapen op ‘psychotische plundertocht’. Het kan dus altijd nog erger…

[openingsbeeld: AI-gegenereerd beeld/Shutterstock, illustratie blowend schaap: HitToon/Shutterstock]
(advertentie)