(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze Claude Pouche had eerder deze week pech met zijn Frisian Ducks, dus het is maar goed dat hij ook op zolder nog wat groene dames heeft. En hoewel het weer ook daar voor enkele slachtoffers heeft gezorgd, zijn die gelukkig snel vervangen… Waarmee? Dat hoor je natuurlijk van Claude zelf.

Hey hey, hier zijn we weer met een nieuw verslag van mijn binnenkweek op zolder. Er staat een lekker muziekje van Mendo Dope op en ik zit met een kop koffie en een lekkere joint klaar achter mijn computer. De joint is deze keer niet met wiet maar met hasj ‘van de straat’ gevuld. Het is een donkere en zachte, kneedbare hasj maar ik zou je niet kunnen vertellen welke soort het precies is 🙈😂

Door de warmte gesneuveld

De temperaturen buiten zijn weer wat gezakt, en dat is goed voor de dames binnen. Ik had namelijk al redelijk last van de warmte in de tent, en dat zal later in dit verslag ook wel blijken 🙄 Eerst even terug naar dinsdag 12 september, want toen had ik al een kort verslagje over de warmte op zolder geschreven.

12 september: Door de hitte boven (vermoed ik) zijn er jammer genoeg redelijk wat zaailingen gesneuveld. De lamp stond nog maar op 25 procent maar de hitte op de zolder zelf kreeg ik niet echt onder controle. Dit komt natuurlijk vooral door de hittegolf hier met temperaturen van 31 graden buiten. Hierdoor wordt het op de zolder zelfs 35 graden, wat natuurlijk veel te warm is, en zeker voor hele jonge zaailingen.

Nieuwe zaadjes ontkiemd

Om de gesneuvelde plantjes te vervangen heb ik naast de Gorilla Glue (huismerk van Wietzaadjes.nl) snel nog een paar zaadjes laten ontkiemen. Ook het gratis Black Domina (eveneens huismerk) zaadje dat ik erbij kreeg mag meedoen. Als het wat frisser wordt verwacht en hoop Ik op betere resultaten 🙈 Over naar 16 september om te kijken hoe het de zaden vergaan is 🙏

16 september: Het is al een beetje minder warm, en de Gorilla Glue en Black Domina zaadjes zijn allemaal goed ontkiemd. Het was een perfecte score van 10 van de 10 Gorilla Glue, en 1 van de 1 Black Domina’s. Ik heb ze ondertussen al in de grond gestoken, en er zijn er al een mooi aantal boven de grond gekomen 😊 Geen reden tot paniek dus, al zijn de plannen qua strains misschien wat gewijzigd.

We zullen nog steeds een mooie volle tent krijgen 😁 maar voor alle duidelijkheid zet ik ze nog even voor je op een rijtje. De soorten van deze kweek zijn de Tangerine G13 en Moncherry van Amsterdam Genetics, de Pink Rozay van Zamnesia en dus de Gorilla Glue en Black Domina van Wietzaadjes.nl.

Als eerste begin ik met de Tangerine G13. Deze twee dametjes doen het goed; de ene krijgt iets grotere en dikkere bladeren maar dat zegt natuurlijk niks omdat het maar de eerste blaadjes zijn 🙈😂 Dan de Pink Rozay van Zamnesia. Die heb ik iets verder in de aarde ingegraven omdat ze wat omhoog gestrekt waren. Dit komt omdat ik de lamp vanwege de warmte van vorige week wat had verhoogd. Door ze wat dieper te zetten staan ze ook meteen weer wat steviger.

De Moncherry van Amsterdam Genetics zijn het kleinste maar doen het ook zeker niet slecht 😊 Veel kan ik er echter nog niet over vertellen. Ze zijn ook nog zó klein 😂 dus hup, hup, groeien maar! 😁 Als laatste komen we dan bij de Gorilla Glue zaailingen. Er zijn er nog maar net 6 van de 10 boven de grond en nog te klein om wat zinnigs over te zeggen. Ik heb van elke strain een foto gemaakt, en natuurlijk ook eentje van de Haze-tent om wat meer groen in het verslag te brengen 😁

17 september: De Gorilla Glue kijken inmiddels alle tien boven de grond uit 😊

Dit was het even voor deze week. Hopelijk kan ik je volgende week een mooi gevulde tent met allemaal kleine zaailingen laten zien. De herfst begint dan ook en ik verwacht geen onverwachte hittegolven meer 🙈😂 dus dat komt allemaal wel goed 😊 Ik zal dan ook wat meer over de genetica van de verschillende soorten vertellen, en waarom ik juist voor de huismerk zaden van Gorilla Glue heb gekozen. Tot dan!

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)