(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan alle mooie liedjes komt een einde, en dus ook aan deze mooie undercover serie van de Frisian Duck dames. In de nacht van vrijdag de 13e op zaterdag de 14e zijn de twee prachtige planten, volgens een strak en spannend oogstplan geknipt. Dat niet alleen maar ondertussen maakte onze Claude ook alweer nieuwe plannen voor volgend buitenwietjaar!

Het is vandaag een regenachtige zaterdag maar ik heb een lekker warm kopje koffie, en een brandende joint met Auto Forbidden Cherry van Dutch Passion uit de tuin 😁 Het was een lange of korte nacht, het is maar hoe je het bekijkt. En daar gaan we nu wat meer over vertellen.

Vrijdag de 13e

Zoals in het vorige artikel gezegd, zouden we de dames vandaag oogsten. Dat is dan na een mooie acht weken, en bijna aan het begin van week negen. De dames zijn rijp en het weer is serieus omgeslagen. We hebben ons een beetje voorbereid in de mate van het mogelijke, en we leggen de kniptangen en vuilniszakken al klaar als het nog licht is buiten. Dan hoeven we dat later niet meer zoeken als het donker is.

Het plan is als volgt: als het donker is knippen we ze één voor één onderaan de de stam af. Dan nemen we ze mee naar achter de serre, om daar al de takken van de hoofdstam te knippen en in zakken te steken. Als alles in de zakken zit gaan we terug naar huis om te knippen en drogen.

Rond vijf uur ’s middags leggen we al het materiaal vast klaar, en gaan we eens kijken hoe ze erbij staan. Nu zullen we ook de laatste foto’s van de dames nemen. Bij aankomst zie ik al direct dat er onderaan een hele hoop takken zijn afgebroken door de hevige windstoten. Veel later oogsten was dus zeker niet meer mogelijk.

Ik heb de oogstspullen klaargelegd en ben volgens het plan terug naar huis gegaan. Vol spanning wacht ik af tot het donker is, en dat is rond half negen. Dan snijden we ze zogezegd af en belanden de twee planten samen in vier grote vuilniszakken.

Plannen maken met Mendo Dope

Eenmaal terug in huis heb ik op YouTube de kweekserie van Mendo Dope aangezet. Dit duurt ongeveer een slordige zes en een half lang, en in de serie leggen ze uit hoe zij in Amerika enorme bomen van planten kweken. Zij waren trouwens ook een van de grootste reden waarom ik meer geïnteresseerd raakte over outdoor groeien en bloeien, en de mogelijkheden allemaal ervan.

En om toch ook in eigen boezem te kijken, is dit het eerste jaar dat ik eigenlijk echt met buiten kweken bezig ben. Voorheen zette ik wel eens iets buiten maar meer op goed geluk, en we zien wel wat eruit komt. Meestal was dat dan ook niet veel, omdat ik er ook niet veel tijd in stak.

Maar na deze zomer heb ik me voorgenomen om er volgend jaar nog meer werk van te maken. Bijvoorbeeld door verduistering toe te passen, een strakker voedingsschema aan te houden, en meer te toppen en te knippen. Daarnaast wil ik ook eens wat meer soorten van Dutch Passion gebruiken.

Ik heb al eens zitten kijken en ze hebben wel een paar mooie outdoor-soorten. Bijvoorbeeld de Purple #1 en de Frisian Dew, wat het zusje van de Frisian Duck is. Of wat te denken van Durban Poison? En om de ‘rare’ soorten en ‘undercover’ trend voort te gaan zetten lijkt het me ook interessant om de Freakshow en/of de Supafreak van Humboldt Seed Company te kweken. Deze strains hebben allebei een heel raar patroon van bladeren, waardoor ze een beetje op varens lijken. Dat wordt nog leuk dus!

Als het goed is beginnen met de voorbereidingen al rond februari binnen voor het buitenwietseizoen van 2024. Maar goed, zover zijn we nog lang niet. Ik dwaal ook een beetje af ik weet het, maar dat komt dus allemaal door die afleveringen van de Mendo Dope serie. Ik kan je aanraden om die zeker eens op te zoeken; het is de moeite waard om te zien, en er valt altijd iets te leren 😁

Trim jail

Terug naar de oogst: rond tien uur ’s avonds ben ik begonnen en tegen vijf uur ’s morgens was ik pas klaar 🙈😅🤣🤣 Over het knippen zelf kan ik je niet meer vermelden. Iedereen kent het minder oneindig durende gevoel wel van trim jail 🙈🤣 Maar het resultaat mag er zijn: zes netten zitten mooi vol en de grootste toppen heb ik met de hand geknipt en ondersteboven in de droogtent (met afzuiging en filter) gehangen. De droognetten staan hier uiteraard ook.

Nu is het twee weken wachten tot het droog is 😁 Dan zal ik over een week of drie nog een laatste artikel en nabeschouwing neerpennen voordat dit mooie outdoor verhaal van de fresian Duck definitief is afgelopen. Voor nu wil ik de lezers alvast bedanken om zo vlijtig mee te lezen! Hopelijk hebben jullie allemaal evenveel van de dames genoten als ikzelf, en misschien zet je volgend zomer ook eens een Frisian Duck. Ook hoop ik dat je  binnenkort ook een mooie stash hebt om in de koude wintermaanden te roken 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)