(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eén hectare is 100 bij 100 meter, ofwel 10.000 vierkante meter. Stel je nu eens 807 x 10.000 m2 vol met wietplanten voor, want zoveel roeide de politie in Tanzania onlangs uit. Iets minder grootschalig ging het er aan toe in eigen land, al noteren we ook hier een duizendklapper. In Groot-Brittannië laten we twee nogal smerige wietzaakjes zien, wat voor de verandering eens niet aan de typische geur van onze favoriete plant ligt. We eindigen deze week met twee bad ass sheriff’s en een K9 in het Amerikaanse Wyoming.

Wietfoto 1 – Tanzania

Wat zien wij hier? Enkele van de in totaal liefst 507 zakken met ‘gedroogde marihuana’ op de nekken van leden van de Drug Control and Enforcement Authority in Tanzania. Samen met wat ander geüniformeerd  overheidsvolk voerden zij onlangs een ‘speciale operatie’ uit in de Mara regio. Daarbij werd liefst 807 hectare aan ‘cannabiskwekerijen’ vernietigd. Naast bovenstaande zakken met wiet die ‘klaar voor transport’ was, pikten de autoriteiten in Tarime Rorya ook nog 50 zakken met wietzaadjes in. En ze vernietigden – omdat ze er nu eenmaal toch al waren – ook nog eens twee ‘fabrieken voor het verwerken en verpakken van deze illegale drugs’. Bij al het geweld zijn 11 verdachten opgepakt. 

Wietfoto 2 – Nederland

Wat zien wij hier? Nee, geen witte hasj. Wel coke die de hasj (beetje) en wiet (beetje meer) vergezelt op deze politiefoto uit het Brabantse Roosendaal. Hé, wacht eens even, was daar niet iets mee met die stad? Jazeker, in hun oneindige domheid besloot de gemeenteraad daar in 2009 om pats boem alle coffeeshops in één klap te sluiten – samen met het naburige Bergen op Zoom. En dat leidt onvermijdelijk tot foto’s als hierboven. Want de straat- en huisdealers, die uiteraard graag in het door de gemeente Roosendaal geschapen gat in de markt sprongen, die maakt het geen ene moer uit of ze hun – al dan niet minderjarige – klanten softe of harde drugs verkopen.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Een duizendklapper, en het is geeneens (bijna) oudjaar. Ruim duizend wietplanten, alsof het niks is, werden vorige week slachtoffer van zinloos politiegeweld in Oldambt. Dat ligt in Groningen en zoals we weten moeten ze daar nu iets anders dan gas verzinnen om aan de kost te komen. Helaas gunt niet iedereen een ander zulk duurzaam succes en kon de politie dankzij ‘tips‘ de kelder van een pand in Oldambt binnendringen om daar ruim duizend dames te killen. Maakt het dan voor de toekomstige tribunalen nog veel uit dat de dienstdoende wietteler de stroom illegaal van de meter aftapte? Neen, driewerf neen.

Wietfoto 4 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? “A dad-of-two who allowed gangsters to dig up his Cowley back garden and build an underground cannabis farm has been jailed.” Celstraf voor een papa die gangsters een ondergrondse wietboerderij liet graven in de tuin, veel gekker moet het toch niet worden in Engeland. “The entrance to the subterranean bunker behind Akil Budini’s family home in Coleridge Close was concealed by a garden shed. Beneath a trap door was a set of steps leading to the 6m by 4m room”, lezen we ook. Aan de foto te zien is het vooral een achenebbisj zooi, en dat geldt eigenlijk ook voor die twee plastic zakken links met wiet. Maar ja, Engeland hè en dus mag daddy Akil voor die 5,8 kilo nu 40 maanden de gevangenis in.

Wietfoto 5 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Heel dure vuilniszakken, zou je in retrospectief kunnen stellen. In dit geval het retrospectief van Peter Darmanin uit Caerphilly, wat dan weer in Wales ligt. Meneer dacht slim te zijn en de restanten van een wietkwekerij – met name potgrond en logischerwijs dus ook de (be)nodige potten –  te dumpen nabij een natuurgebied bij Blaengwynfi in Port Talbot’s Afan Valle. Vreemd taaltje dat Welsh, maar de rechters zijn er kraakhelder. Hoewel Peter (50) beweert dat ie een bedrijf had ingehuurd om het afval op zijn eigen land weg te werken, bleek daar geen spatje bewijs voor. En dus mag hij 2308,70 euro overmaken naar de staat. Voor het opruimen, de proceskosten en een ‘slachtoffertoeslag’. 

Wietfoto 6 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Twee stoere, zwaar bewapende en kogelvrije vesten dragende (hulp)sheriff’s poserend met vacuüm getrokken zakken groenvoer. Nee, dat is niet bestemd voor fikkie de Wyoming Highway Patrol K-9, die ook op de foto staat. Wel is het 30 kilo wiet en wiet mag niet in de Amerikaanse staat Wyoming. Na enkele verkeersovertredingen wisten de agenten van het Laramie County Sheriff’s Office de auto te stoppen met daarin de groene schat. Minder blij hiermee zijn de heren die in deze auto reden: Gary E. Young (48) en Earnest J. Johnnie (59). Zij zijn namelijk hun auto met de 30 kilo kwijt én zitten zelf in de gevangenis in Wyoming – terwijl de heren toch echt in Pennsylvania en New York wonen.

(advertentie)