(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In onze opnieuw rijk gevulde fotorubriek over wiet die er niet mag zijn, dit keer een luchtbrug tussen ons eigen narcostaatje aan zee en de uitvinders van die war on drugs. Want hoewel wiet in tientallen Amerikaanse staten legaal is, blijven er nog genoeg illegale mogelijkheden over (ook in legale gebieden trouwens). Daar hebben we in Nederwietland dan weer geen enkele last van, simpelweg omdat wij nog gewoon alles verbieden en ten hoogste een paar miezerige grammetjes gedogen.

Wietfoto 1 – Nederland

 

Wat zien wij hier? We zijn in het Brabantse Bosschenhoofd, maar we zien geen Bossche bollen. Wel ander lekker snoepgoed, namelijk 6,5 kilo THC-gummies. Links zien we dan nog 53 kilo wiet en 3 kilo hasj liggen, allemaal in beslag genomen door de politie bij een inval in een loods aan de Pastoor van Breugelstraat. Behalve deze royale hoeveelheid softdrugs, vonden de wouten in het bedrijfsverzamelgebouw ook “4.000 liter drugsafval en zo’n 250 kilogram aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs”. Een mooie vangst, vanuit hun ogen. Maar we zien net zo goed de vaderlandse onzinnigheid van de (juridische) scheiding tussen softe en harde drugs.

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een twaalftal tevreden knorrende popo-pipo’s in Florida, die voor tweederde ook nog schuilgaan achter bivakmutsen. Maar ondanks die criminele vermomming zijn dit ‘de goeien’ in de war on drugs, haha. Het gezelschap behoort namelijk tot het Osceola County Sheriff’s Office Narcotics Intelligence Bureau. Zij ripten maandag voor 80.000 dollar aan wietplanten uit een huis in Kissimmee aan Pine Needle Trail. In dat huis woonde ook nog een mens, tot deze onzalige maandag: Agustin De Armas Puente (52). Nu woont onze plantenvriend in de de gevangenis van Osceola County. Want plantjes in huis hebben die verboden zijn, nee dat pikt onze moderne westerse maatschappij natuurlijk niet.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Iemand die nogal dol is op de bonusaanbiedingen van Appie. Maar wacht even, dit zijn helemaal geen diepvriespizza’s, dit is wiet! Hoeveel precies er hier is uitgestald achterin de auto, blijft een staatsgeheim. Volgens de Wijkagenten Oosterhout op Instagram, is het in ieder geval allemaal de schuld van de bestuurder zelf. Die weigerde namelijk een stopteken van “de collega’s van Nieuwendijk”. Houden ze niet van bij de politie als je ze negeert – al is de reden in dit geval nogal overduidelijk. “Met meerdere eenheden en super samenwerking hebben wij het voertuig verplicht laten stoppen ter hoogte van Oosterhout”, melden de wijkagenten voordat ze ons nog een “fijne nacht” wensen. Pardon?!

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? “There’s always a bigger picture.” Zo luidt de openingszin van de Facebook-post van het Elk Grove Police Department. Na dit cryptisch begin – welk groter plaatje en wat missen wij dan – blijkt het allemaal weer om een cannabis bust te gaan. In twee huizen, die al maandenlang in de gaten werden gehouden, lagen zaken die in Elk Grove niet worden gedoogd, ook al ligt het in Californië. Wij noemen 70k in contante dollars, 2 niet geregistreerde vuurwapens en niet te versmaden: 180 kilo wiet. De politie is echter vooral boos over het feit dat Shua Ji, Xinfei Song en Weilin Zhuang jonge kids hadden en “het huis en de speelkamer overspoeld waren met stapels marihuana”. 

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Niet veel meer dat er toe doet, aangezien hier duidelijk sprake is van een wietvogel die reeds gevlogen is. Ofwel, net op tijd hebben de exploitanten van deze plantage in het Limburgse Bocholtz hun dames geknipt en geschoren. Maar mensen, maar! Ondanks dat er in deze woning aan de Heiweg geen snippertje wiet aangetroffen is bij de politie-inval, spreken de Wijkagenten Simpelveld op hun Insta over het aantreffen van “een volledig ingerichte hennepplantage”. Met bijbehorende fijne Nederlandse maatregelen die hierdoor in het verschiet liggen, zoals huisuitzetting, gedwongen dakloosheid en zo. Of er daadwerkelijk ‘drugs’ zijn aangetroffen in dit zoveelste Damocles-pand doet er blijkbaar niet eens meer toe…

Wietfoto 6 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een fout geparkeerde Dodge Charger, die ergens in de buurt van Evanstone in de Amerikaanse staat Wyoming tot stilstand kwam. Dat gebeurde na een spectaculaire achtervolging – waarbij de Dodge snelheden van ruim 250 km/u haalde – door agenten van Uinta County Law Enforcement Services, Evanston Police, Lyman Police en het Lincoln County Sheriff’s Office. Met z’n allen achter 1 auto met 2 inzittenden aan scheuren, waarom dan toch? Nou, twee redenen. Om te beginnen bleken de kerels de auto gestolen te hebben. En ten tweede bleek, nadat er een snuffelhond bij was gehaald, dat er 31,2 kilo wiet in de gestolen én gecrashte Dodge lag.

(advertentie)