(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We gaan weer even naar de zolder van Claude Pouche want daar staan de ‘slaapplanten’ nu twee weken zichtbaar in bloei. Vanaf nu worden de planten wekelijks op hermafrodieten gecontroleerd. Hoe en waarom Claude dit – en veel meer – allemaal doet dat vertelt hij natuurlijk zelf. Kweekverslag!

Hey hoi, hier zijn we weer met een nieuwe update over de dames binnen 😊 Als ik dit schrijf is het zaterdag 11 november. Het is een regenachtige en herfstige dag maar binnen zitten we lekker droog en warm. Op de achtergrond klinkt een drum ’n bass setje.

Kalini Asia

Natuurlijk heb ik ook weer een lekkere joint. Deze keer gevuld met de Kalini Asia van Zamnesia. Deze heeft een lekkere Kush-smaak op de achtergrond. De wiet is niet paars geworden maar het is een soort die ik misschien volgende zomer nog eens opnieuw zal kweken.

Dit jaar had ik deze ergens tussen de planten in de serre en later aan de rand van het bos gezet, omdat ik op dat moment nergens anders ruimte had. Maar de plant had geen toprot en nog een mooie 174 gram droge opbrengst. En dat zonder veel naar om te kijken, dus ik denk dat ze met wat meer liefde en aandacht zeker nog wat meer kan opbrengen 😁

Pluizige witte bolletjes

De dames hier binnen zijn vandaag bijna aan het einde van week twee van de zichtbare bloei aangekomen. De tent begint zich ook al mooi te vullen en overal zitten kleine pluizige witte bolletjes 😁 Daaraan zie je dat de bloei nu echt goed begonnen is 😊🙏

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

De Pink Rozay van Zamnesia heeft deze week weer een groeispurt gehad en is weer de hoogste 😁 Deze heeft ook hele mooie kleine topjes overal. De Tangerine G13 van Amsterdam Genetics is daardoor meteen de tweede hoogste en ook hier allemaal mooie kleine witte bolletjes 😁

Dan de twee Moncherry planten ook van Amsterdam Genetics. Daarvan is er één dame heel hoog geworden en de andere dame iets kleiner. Je zal ook op de foto met de legenda zien, dat ik ze weer wat verplaatst heb, om de grootste weer wat meer naar achteren te zetten, en de kleinsten meer naar voren zodat ze iets meer licht krijgen. Dit heb ik gedaan omdat de grootste dames er dan minder overheen kunnen groeien, en omdat het dan iets overzichtelijker is om te zien en checken.

Hermiecheck

Want nu de bloei echt begonnen is, begin ik ook met de wekelijkse herma-inspecties. Hierbij check ik de planten elk weekend op hermafrodieten. Dit doe ik tot ongeveer de zesde week van de bloei. Als er daarna iets gebeurt is de schade heel beperkt.

Er zijn soms ook dames die beginnen aan het einde van de bloei mannelijke stampers (‘banaantjes‘) aan te maken. Dit omdat ze ‘denken’, “hey het is hier gedaan met mij. Ik ik moet voor nageslacht zorgen om verder te kunnen overleven” …en dan maken ze hier en daar dus een zaadje aan. Vandaar dus de wekelijkse hermiecheck, want een opbrengst vol met zaadjes is niet erg leuk natuurlijk 🙈🤣

En dan hebben we nog de Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl. Daar hebben we een beetje verschil qua hoogtes maar verder geen grote problemen. En wat ook goed is, is dat die wat kleiner zijn omdat ze later bijgezet zijn. Hierdoor staan ze ook meer vooraan in de tent, en kan ik ze wat meer in de gaten houden en checken in geval van twijfel. Zoals ik in deel #7 al had uitgelegd is de Gorilla Glue namelijk een soort die de neiging heeft om hermafrodiet te worden.

Bij twijfel, en dan bedoel ik eigenlijk als ik bijvoorbeeld in week 3 of 4 zie dat er ineens bruine haren komen (wat nog veel te vroeg is in dit stadium van de bloei), dan ga ik deze al van iets dichterbij bekijken. Want meestal als dit gebeurt, wil dat zeggen dat de plant nu geen tijd meer besteed aan afbloeien maar om zaadjes aan te maken.

C4 en nachtkachel

Deze week hebben ze naast de basis bloeivoeding ook voor de eerste keer C4 gekregen van Mills Nutrients, en daar reageren ze goed op 😊 Ook heb ik al een kleine verwarming opgehangen en die aangesloten op de timerkast buiten de tenten. Zodra de lamp uit valt gaat de verwarming nu aan.

Dit omdat ik had gezien dat ik ergens deze week een temperatuur had van 14 graden in de tent, en dat is voor mij net op het randje. Ik behoud graag ’s nachts graag een minimumtemperatuur van 15 graden, en het zal alleen maar kouder worden. Je kunt maar beter alvast voorbereid zijn dan dat je planten straks stilstaan van de kou ’s nachts.

Normaal gesproken zou ik ook wat meer vertellen over de Haze tent, maar nu ik een beetje uitgeweid ben over de hermiecheck, zal ik dit dus voor de volgende keer bewaren. Dit was het dan ook alweer voor deze week. Nu natuurlijk nog de plaatjes van de kleine witte bolletjes. Ik heb de foto van de camera weggelaten; het werd redelijk onduidelijk door de begroeiing op de camerafoto naar mijn mening, dus we gaan die er niet meer bij steken. Tot volgende week!

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)