(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met tropische temperaturen is er niets lekkerder dan genieten van een heerlijke verfrissende cocktail. Maar dan wel zonder dat verrotte gevoel na al die alcohol in de zon alsjeblieft. Daarom trakteren we je vandaag op vijf heerlijke cannabis-cocktail recepten met bijna geen alcohol maar des te meer THC!

Alcoholvrije cannabis-cocktails worden vaak gemaakt met plantaardige glycerine als oplosmiddel voor de cannabinoïden. Bijna alcoholvrije cocktails kun je echter makkelijker maken met pure consumptiealcohol. En die heb je natuurlijk sowieso al in huis om medicinale wietolie mee te maken, dus dat is makkelijk.

Laten we beginnen met het hoofd-ingrediënt voor onze vijf verfrissende cannabis-cocktails: THC-tinctuur. Daarna maak je ieder drankje namelijk gemakkelijk recreatief effectief door er wat tinctuur aan toe te voegen, en kun je zelfs een simpele cannabis-cola of cannabis-cassis maken als je in een luie bui bent.

THC-tinctuur

THC tinctuur hoef je niet in grote hoeveelheden te maken maar het kan wel handig zijn als je vaker gerechten of drankjes met THC wil maken. Gebruik voor vier glazen gewoon 1 tot 2 gram goede wiet of zoveel je wil voor een grotere hoeveelheid. Daarnaast heb je genoeg consumptiealcohol nodig om je wiet helemaal in onder te dompelen. Voor 2 gram wiet is dat nauwelijks 20 milliliter.

Neem de wiet, vermaal dat met een grinder en doe dat in een ovenvast glazen schaaltje dat je afdekt met aluminiumfolie. Dit verwarm je een uur tot anderhalf uur in een voorverwarmde oven op 110 graden, om het te activeren. Dit proces heet decarboxyleren en houdt kort door de bocht in dat je de THC werkzaam maakt. Als je er meer over wil weten, volg dan deze link.

Als de wiet is afgekoeld, giet je er een laagje alcohol overheen en roer je het een paar minuten goed door elkaar zodat de werkzame stoffen in de alcohol worden opgenomen. Hierna filter je de wiet eruit met een koffiefilter. Knijp de wiet nog even goed uit zodat je zoveel mogelijk alcohol opvangt.

Verwarm de wiet-alcohol nu au-bain-marie in een goed geventileerde ruimte tot het meeste alcohol verdampt is. Zorg ervoor dat de oplossing nog een klein beetje alcohol bevat, anders hou je stroperige wietolie over die je niet in je cocktail kunt oplossen. Wat je overhoudt is THC-tinctuur, je hoeft het slechts aan een drankje toe te voegen om het in een THC-drankje te veranderen. Mocht je trouwens wel graag wat meer alcohol in je drankje hebben, dan kun je deze stap natuurlijk ook in zijn geheel overslaan.

Nog een kleine waarschuwing voor we overgaan tot het maken van de cocktails: test je tinctuur even zodat je weet hoe sterk het is! De potentie verschilt namelijk en hangt af van de decarboxylatie-temperatuur en -tijd en natuurlijk de sterkte van de gebruikte cannabis.

Cannabis-cocktail #1: De Sunset

Ingrediënten (4 glazen):

  • THC-tinctuur naar smaak
  • ijs
  • limonadesiroop
  • 480 milliliter Sprite
  • 480 milliliter sinaasappelsap
  • kersen of schijfjes sinaasappel voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul vier glazen met ijs.
  2. Giet een beetje limonadesiroop in het glas.
  3. Mix de Sprite en het sinaasappelsap en de THC-tinctuur apart. Schenk dit vervolgens langzaam in de vier glazen. Giet langzaam voor een mooi kleureffect.
  4. Garneer met kersen of schijfjes sinaasappel.

Cannabis-cocktail #2: Pina Colada

Ingrediënten (4 glazen):

  • THC-tinctuur naar smaak
  • 8 schijfjes ananas
  • per glas een scheutje kokosmelk
  • 200 milliliter ananassap
  • 8 eetlepels roomijs
  • ijsblokjes

Bereidingswijze:

Mieter alle ingrediënten bij elkaar in een blender, laat die even goed zijn werk doen, inschenken en genieten!

Cannabis-cocktail #3: Magische Mango

Ingrediënten (4 glazen):

  • THC-tinctuur naar smaak
  • 16 schijfjes komkommer
  • 120 milliliter honing
  • 160 gram mangopuree
  • 160 milliliter limoensap
  • 160 milliliter ginger beer (gemberbier, verkrijgbaar bij Albert Heijn)

Bereiding:

  1. Stamp de komkommerschijfjes en de honing samen door elkaar in een kom.
  2. Voeg de mangopuree en het limoensap toe.
  3. Voeg ijs toe en roer het goed door elkaar.
  4. Schenk door een zeefje over in vier glazen met ijs.
  5. Voeg aan ieder glas de THC-tinctuur toe en vul de rest van de glazen aan met ginger beer.

Cannabis-cocktail #4: Watermeloen

Ingrediënten (4 glazen):

  • THC-tinctuur naar smaak
  • 75 gram suiker
  • 60 milliliter water
  • 20 gram gember (in stukjes gesneden)
  • 1 halve watermeloen in stukken gesneden
  • 90 milliliter limoensap
  • 0,5 liter Spa rood
  • ijs

Bereidingswijze:

  1. Doe de suiker, het water en de gember samen in een steelpan.
  2. Breng aan de kook en laat koken tot de suiker is opgelost. Blijf continu roeren.
  3. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Zeef alle gember eruit.
  5. Meng de watermeloen en het limoensap in een blender
  6. Zeef alle pitjes eruit.
  7. Voeg de gembersiroop, watermeloenmix en Spa rood samen. Goed roeren en je cocktail is klaar!
  8. Doe ijsklontjes en THC-tinctuur in de glazen en schenk de cocktail in. Roer even door zodat de tinctuur zich goed vermengt met de cocktail.

Cannabis-cocktail #5: Passievrucht

Ingrediënten (4 glazen):

  • THC-tinctuur naar smaak
  • 15 gram munt
  • 2 limoenen
  • 6 gram verse gember
  • 8 passievruchten
  • 4 sinaasappels
  • ijs
  • 240 milliliter Spa rood

Bereidingswijze:

  1. Snij de munt fijn, de limoenen in parten en de gember in dunne strookjes.
  2. Stamp de munt, limoen en gember in een kom. Doe dit mengsel in een karaf.
  3. Snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en doe dit ook in de karaf.
  4. Pers de sinaasappels en voeg het sap ook bij de overige ingrediënten in de karaf.
  5. Doe hier het ijs en de THC-tinctuur voor vier glazen bij, roer het even en top af met Spa rood.
[Foto’s cocktails via Shutterstock, achtereenvolgens: Bildagentur Zoonar GmbH, Savchenko, Amguy, Olya Detry, vanillaechoes]

 

(advertentie)