(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
5 supermakkelijke edibles om zo snel mogelijk high te worden!

Als je niet rookt en eigenlijk ook niet wil verdampen, dan zijn edibles dé manier om gezond high te worden. Alleen met edibles duurt het wat langer voor je het effect voelt, dus kunnen we ons zo voorstellen dat je niet eerst een uur in de keuken wil staan om ze te maken. Hier zijn daarom 5 makkelijke maar toch lekkere edibles die je even snel voor jezelf kunt maken. 

Als je niet rookt en eigenlijk ook niet wil verdampen, dan zijn edibles dé manier om gezond high te worden. Alleen met edibles duurt het wat langer voor je het effect voelt, dus kunnen we ons zo voorstellen dat je niet eerst een uur in de keuken wil staan om ze te maken. Hier zijn daarom 5 makkelijke maar toch lekkere edibles die je even snel voor jezelf kunt maken. 

Als je joints rookt of verdampt dan kun je stoned worden wanneer je maar wilt. Neem een paar haaltjes en een paar minuten later zit je letterlijk in de wolken. Als je niet rookt of verdampt dat duurt het wat langer voor je effect voelt.

Maar goed, áls je edible dan inslaat dan voel je hem meestal ook wel goed. Edibles moeten namelijk eerst door de maag en dat duurt nou eenmaal wat langer. Tussen de 30 minuten en 2 uur om (niet zo) precies te zijn. Best lang dus, en dan heb je waarschijnlijk geen zin om eerst uitgebreid te moeten kokkerellen. Maar gelukkig hoeft dat ook niet met deze 5 gemakkelijke edibles recepten.

Easy edible #1: firecrackers

Firecrackers zijn zó makkelijk en snel te maken dat je het gerust fast food voor stoners kunt noemen. Je maakt ze van cream crackers, pindakaas en …wiet, je raadde het al! Besmeer twee crackertjes met een gulle laag volvette pindakaas, en maal de gewenste hoeveelheid wiet in je grinder. Gebruik zoveel als je normaal gesproken ook in een joint zou doen.

Strooi de gemalen wiet over een van de twee crackers met pindakaas, en leg de tweede cracker er omgekeerd op, zodat de wiet tussen twee lagen pindakaas in zit. Nu hoef je ze alleen nog even 22 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden te bakken, en naar binnen te werken.

Easy edible #2: spacecake in een beker

Voor deze edible moet je wat wietboter (of -olie) hebben, en even naar de supermarkt om daar een pakje Dr. Oetker Mug cake te halen. Mug cake is een cake die je in een beker maakt. Je kunt dit ook helemaal zelf maken maar we hadden je gemakkelijke recepten beloofd dus gebruiken we de kant en klaar cake.

Die is echt heel makkelijk te maken. Dokter Oetker legt het in een zin zelf uit. Komt ie: “kies een leuk kopje, voeg melk toe, even roeren, even in de magnetron… en klaar is jouw verwenmomentje!” Vergeet natuurlijk niet om een schep wietboter toe te voegen voor je de cake in de magnetron zet, anders kun je lang wachten op je high…

Easy edible #3: wietbacon

Wietbacon is heerlijk voor bij het ontbijt met een gebakken eitje, maar is ook een hele lekkere snack voor bij een film of zo. Je hebt er plakjes spek of bacon, gedecarboxyleerde wiet, een vel bakpapier en een oven voor nodig.

Verwarm je oven even voor op 135 graden. Leg je plakjes bacon ondertussen op een bakplaat op het bakpapier en bestrooi ze met de wiet. Bak het geheel 10 minuten in de oven, draai de plakken om, bestrooi de onderkant ook met wiet en bak ze nog eens 10 minuten. Gebruik ook hier zoveel als je normaal gesproken ook in een joint zou doen, en verdeel dat over het aantal plakken dat je per portie wil eten.

Wietbacon, lekker! Foto: Door SosnaRadosna, Shutterstock

Easy edible #4: wietthee (melk, chocolademelk, etc.)

Wiet is alleen in vet oplosbaar, dus je kunt niet gewoon even een thee-ei met wiet vullen en zo thee zetten. In thee met melk zou dat wellicht kunnen maar heel potent zal je thee dan niet worden. Het is daarom het beste om eerst wietmelk te maken en dat in je thee te drinken, dan kun je er ook nog altijd cannabis-chocolademelk of iets anders van maken. Een klont wietboter in de thee kan natuurlijk ook.

Wietmelk maak je als volgt; gebruik 7 gram gedecarboxyleerde en gemalen wiet per liter melk, of reken dat naar verhouding om. Voeg het bij elkaar en laat het een uur tot anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje, liefst nét tegen het kookpunt aan. Laat het afkoelen en filter de wiet er even uit en klaar ben je.

Easy edible #5: cannabis tosti

Als je ‘m zo ziet krijg je er al trek van. Wij in ieder geval wel… sterker nog, we maken ‘m meteen want de wiettosti is minstens net zo snel te maken als de firecracker. Veel uitleg behoeft het eigenlijk ook niet, behalve dan dat je misschien wat extra roomboter tussen de kaas en ham moet doen, om de THC te laten opnemen. Tussen de kaas en de ham gaat namelijk de wiet, je hebt zoveel nodig als je normaal gesproken ook zou roken of verdampen. Laat je tosti extra lang in het tosti-ijzer om de wiet goed te activeren. Nóg beter is het om je wiet vooraf even apart te decarboxyleren, en alternatief kun je ook gebruikte wiet uit je vaporizer gebruiken.

[Openingsfoto: Roxana Gonzalez, Shutterstock]
(advertentie)