- Ook in cannabisland is het Black Friday: sla je slag!
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#13)
- Naar het zuiden des lands voor een verse Sweet Tini
- ‘Weed, Greed & Billions’ – zijn grote bedrijven de nieuwe drugskartels?
- Stekken, zaailingen en een extreem plakkerige Bubba Diesel
- Schikking Justitie • Einde aan 13 jaar ellende voor Johan van Laarhoven
Recept voor wietmelk, veelzijdige cannabis edible drinkable
De meeste CNNBS lezers zullen hun wiet waarschijnlijk roken of verdampen, maar wiet drínken is net zo leuk en natuurlijk veel beter voor je longen. Hoewel je het drinkt is wietmelk een edible met THC, en dus ook een smakelijk medicinaal drankje voor mediwiet-patiënten. Wietmelk is zo klaar, en kunt er van alles mee maken, zoals een medicinale cafe latte, milk shake, wiet ijs of zelfs cannabis pannenkoeken.
Wietboter is een van de meest gemaakte cannabis ingrediënten, omdat het zo veelzijdig en gemakkelijk te maken is. Wietmelk is wat minder bekend maar minstens net zo eenvoudig te maken, en al even veelzijdig als wietboter. Je kunt het gewoon even opwarmen en je hebt een heerlijk slaapmutsje maar met hetzelfde gemak maak je er een smakelijke cannabis milk shake of chocolademelk van. Of verwerk het in een romige saus, pannenkoeken of ieder ander gerecht waar melk in zit.
Recept voor wietmelk
Met dit recept maak je snel en eenvoudig een liter wietmelk, die je vrij lang in de koelkast kunt bewaren zolang de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is. Invriezen kan ook, dan kun je wietmelk ongeveer twee maanden bewaren. Er gaat ongeveer zeven gram cannabis in de wietmelk, dus dat is ongeveer gram per kopje en een mooie weekvoorraad.
Ingrediënten
- 1 liter volle melk
- 7 gram cannabis
Bereiding
Doe de wiet in een ovenvast schaaltje en dek het af met een deksel of wat aluminiumfolie. Bak dit 40 minuten in een voorverwarmde oven op 115 graden Celsius. Met deze stap decarboxyleer je de THC en eventueel de CBD in de cannabis, waardoor het geactiveerd wordt en ook het gewenste effect geeft als je de wietmelk drinkt.
Laat de wiet vervolgens even afkoelen en vermaal het met een grinder, mes of vijzel fijn. Het hoeft geen poeder te worden maar door het te malen vergroot je het contactoppervlak, zodat de werkzame stoffen gemakkelijker in de melk opgelost worden.
Neem vervolgens een steelpannetje en vul deze met een liter volle melk. Het is belangrijk om hiervoor volle melk te gebruiken, en geen halfvolle of magere melk. Cannabinoïden zijn namelijk niet in water maar in vet oplosbaar, dus hoe vetter de melk hoe beter de werkzame stoffen erin zullen oplossen. Zet het pannetje met daarin de melk op het vuur, breng het tot het kookpunt en voeg de geactiveerde en gemalen wiet toe.
Laat het melk en wiet mengsel een uur tot anderhalf uur pruttelen op een zacht vuur. Laat het bij voorkeur niet koken maar houd het net tegen het kookpunt aan. Hierna kun je het laten afkoelen en de wiet eruit filteren met een kaasdoek. Bewaar de afgekoelde wietmelk afgesloten in de koelkast. Wil je het langer bewaren, vries het dan (in kleine porties) in. Ingevroren wietmelk is ongeveer twee maanden houdbaar.
Veelzijdig medicinaal ingrediënt
Wietmelk is zogezegd een zeer veelzijdig ingrediënt waar je van alles mee kunt maken. Een kopje warme wietmelk, wietthee of wietchocolademelk ligt voor de hand maar met wietmelk kun je nog veel meer kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van medicinale:
- Milk shake
- Roomsaus
- Smoothies
- Desserts
- Cafe latte
- Anijsmelk
- Pannenkoeken
- Soep
- Capuchino
- Lasagne
- Wietthee
- Aardappelpuree
- Wentelteefjes
- Omeletten