(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We weten allemaal dat cannabis al tientallen jaren door politieke tegenstanders en andere hersenloze figuren in het verdomhoekje wordt geplaatst. Dat is sowieso bijna altijd onterecht natuurlijk, maar zo bont als dat een Amerikaanse vrouw die beschuldigd wordt van moord op haar vriend het nu maakt… nee, zo zout hebben wij het zelden gegeten!

Bryn slacht vriend (en hond) af na 3 hijsjes van bong wiet

Only in America, zeggen ze wel eens en die vlieger gaat in het bizarre geval van de 32-jarige Bryn Spejcher uit Californië zeker op. Zij staat momenteel terecht in de rechtbank van Ventura op beschuldiging van moord op haar vriend Chad O’Melia in 2018. Althans dat was de bedoeling.

Eerst maar eens de harde feiten. Bryn, audioloog van beroep, neemt in haar huis in Thousand Oaks 3 hijsjes van een bong met wiet. Dat zorgt volgens haar verdediging voor een ‘acute psychose’ en dan niet zomaar eentje maar een van de absolute buitencategorie.

Ze steekt met drie verschillende messen – waaronder een broodmes 20 centimeter – haar vriend Chad dood, liefst 109 keer (!) slaat ze toe en op alle plekken van zijn lichaam.

Daarna steekt Bryn, die zichzelf op haar sociale media als ‘dierenvriend’ neerzet, ook haar hond Arya – een husky – dood.

Vervolgens begint de dame zichzelf te prikken… Volgens de politie was zij zichzelf nog stééds met een mes aan het steken tijdens haar aanhouding, ondanks dat een politieagent haar probeerde te stoppen met een verdovingsgeweer. Bryn liet het mes pas vallen nadat een andere agent haar negen keer had geslagen met zijn stalen wapenstok.

Bryn op haar mug shot en Chad toen ie nog leefde…

Out of body experience dankzij beetje wiet

Die derde (zelf)moordpoging mislukte daardoor. Spejcher bekende aan de politie en zei dat ze wiet had gerookt en toen “een uittreding” had gehad waarin ze stemmen hoorde die haar vertelden O’Melia te vermoorden. En zodoende staat Bryn deze dagen voor de rechter.

Echter, na het bestuderen van Spejcher’s psychologische evaluatie, keurde rechter David Worley een motie goed van de aanklagers om de aanklacht te verminderen naar onvrijwillige doodslag. Mede omdat een psychiater verklaarde dat Bryn met haar messen tekeer ging “omdat ze een psychose had gekregen door de cannabis”.

Potentiële maximumstraf voor Bryn flink lager

Van moord naar onvrijwillige doodslag (door 3 trekjes wiet) betekent in dit geval dat de verdachte geen maximaal 25 jaar gevangenisstraf meer kan krijgen, maar slechts 4 jaar. Uiteraard zeer tegen de zin van de familie van slachtoffer Chad die in de rechtszaal zit.

Maar de grote vraag is natuurlijk ook: hoe waarschijnlijk is het dat cannabis de gewelddadige episode veroorzaakte? Onderstaande video van Law&Crime Network met o.a. forensisch psycholoog Dr. John Delatorre gaat daar dieper op in:

(advertentie)