(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over een week, op woensdag 22 november, zijn er weer eens Tweede Kamer-verkiezingen in Nederland. Natuurlijk is het allerbelangrijkste thema daarbij de situatie rondom cannabis. Tenminste, voor ons soort mensen. Maar aan wie moet jij je kostbare groene stem geven eigenlijk, er doen immers liefst 26 politieke partijen mee aan de parlementsverkiezingen? 

Stemstress over… cannabis

Op onze nationale publieke omroep is sinds zondag de BNN/Vara-serie ‘Stemstress’ te zien. Straks laten we de video zien waarin jonge mensen een soort levend kieswijzer-spel spelen, met in dit geval de stelling:

‘De verkoop van softdrugs door coffeeshops moet verboden worden’

Benieuwd hoe dat afloopt, maar eerst een video waarin presentatrice Amber Kortzorg kort en bondig – wat heet; in slechts 133 seconden – ingaat op legalisering van cannabis. Wat zijn de voor- en nadelen en hoe zijn we eigenlijk überhaupt in deze vreemde gedoogsituatie beland met z’n allen?

Twijfelen is geen optie, ze moeten kiezen!

Nu we die basiskennis weer ff hebben gerefreshed, kunnen we naar die jonge mensen gaan kijken en zien wat zij ervan vinden – al is het maar om de aloude volkswijsheid ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ te eren.

Aan de hand van stellingen over verkiezingsthema’s doet een groep jonge zwevende kiezers een live stemwijzer in de studio. Onder leiding van Amber Kortzorg en Raïsha Zegelaar krijgen de jongeren informatie over de onderwerpen om er zo achter te komen op welke partij ze moeten stemmen.

Twijfelen is geen optie, ze moeten kiezen! Ofwel; zou het (legale wiet) er dan eindelijk van gaan komen in Nederwietland?!

(advertentie)