(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Opnieuw schokkende beelden uit de Verenigde Staten betreffende politiegeweld tegen burgers. In dit geval is cannabis ook nog eens de directe aanleiding. Een zwarte vrouw die zich verzet tegen arrestatie voor het roken van wiet wordt ongenadig hard in elkaar geramd door een politieman, terwijl een stuk of vier andere agenten het slachtoffer op de grond houden.

Blowen is een rode lap voor politieagenten in North Carolina

North Carolina cop seen repeatedly punching black woman resisting arrest for smoking marijuana‘, kopt de New York Post woensdag over het incident. De Amerikaanse staat North Carolina is er nog eentje waar cannabis simpelweg verboden is, op heel beperkt medicinaal gebruik na.

Het op straat roken van een joint werkt als een rode lap op wetshandhavers, zo blijkt uit de beelden die voor de nodige ophef hebben gezorgd in de VS. En dat is gezien alle eerdere incidenten waarbij – met name zwarte – mensen tot moes (of erger nog, hartstikke dood) worden geslagen door doorgedraaide cops niet verwonderlijk ook.

7 kniestoten en 20 vuistslagen voor Christina

Christina Pierre kreeg er ongenadig van langs toen ze zich niet liet arresteren voor het roken van wiet…

Zelfs de politiebaas van de stad Charlotte geeft later op een persconferentie toe dat hij ‘de volkswoede begrijpt’ en er wordt uiteraard een intern onderzoek aangekondigd.

Want net als bij eerdere geruchtmakende zaken van zinloos politiegeweld, waren er nu ook verbijsterde omstanders die het voorval hebben gefilmd, ondertussen kreten van ontzetting uitend.

De zwarte vrouw die 7 kniestoten en 20 vuistslagen kreeg van de politieman heet Christina Pierre. Zij is ondanks het brute geweld tegen haar evengoed gearresteerd en wordt aangeklaagd voor ‘assault on a government official, resisting arrest and possession of marijuana’.

Ook haar vriend Anthony Lee, die erbij was, is opgepakt en hij wordt aangeklaagd voor ‘carrying a concealed weapon, resisting arrest and possession of marijuana’.

Schokkende beelden uit Charlotte

Welja, iets met de omgedraaide en volkomen krankzinnig geworden wereld… hier komen de schokkende beelden en bedenk erbij: het gaat hier dus over het ROKEN VAN WIET op straat:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Roberson (@outstandingdrew)

(advertentie)