(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een ongekend spektakel in de Amerikaanse staat Tennessee, waar de politie in Stewart County de grootste cannabisvangst uit haar bestaan scoorde op de laatste dag van november. Dat gebeurde op een wel heel bijzondere plek, namelijk een voormalige kerk. Spectaculaire beelden van deze “heilige” wietteelt coming up!

Huiszoekingsbevel voor voormalig godshuis

Massive marijuana grow operation with ‘booby traps’ discovered in Tennessee church‘, kopt de nooit verlegen krant The New York Post over de bust in Tennessee. Wiet, kerk en boobies… wat wil een mens nog meer?  Snel kijken watskeburt daar in deze leeggelopen Methodistenkerk aan 1758 Highway 46 in Indian Mound, Stewart County.

Op de Facebook van de plaatselijke sheriff daar lezen we dat het voormalige godsgebouw door een gemêleerd gezelschap wetshandhavers werd bezocht op 30 november, uiteraard in het bezit van een werelds huiszoekingsbevel.

De kerk die zo naar Skunk meurt

Wat de agenten van het Stewart County Sheriffs Office, het Tennessee Bureau of Investigation en de 23e Judicial Task Force aantroffen in de buiten dienst gestelde kerk, deed hen even met de spreekwoordelijke oren flapperen.

Dat wil zeggen; nádat ze de nodige booby traps onschadelijk hadden gemaakt die de wiettelers voor ongenood bezoek in paraatheid hadden gebracht.

Sterker nog, dankzij “informatie van buren, verkeerscontroles door agenten en ander onderzoek in de afgelopen 3 weken” wist het gezelschap zomaar even “de grootste marihuanakweek in de geschiedenis van de county” bloot te leggen. Die informerende buren meldden overigens ‘a skunk-like stench’, dus dan weet je het wel zeker.

Poseren met (wiet) potten voor de kerkdeur

Waar we hier precies over lullen? Volgens de sheriff werden er “ongeveer 2000 planten aangetroffen in een zeer geavanceerde kweekomgeving, inclusief uitgebreide kweek- en bewateringssystemen, allemaal op tijdschakelaars”.

Godallemachtig wat een zonde, ben je geneigd nu te denken, aangezien er van het hele spektakel onder het dak van de Heer natuurlijk geen snippertje meer over is.

Om duidelijk te maken hoe blij de plaatselijke smerissen waren met dit godsgeschenk, sleepten ze alle plantenpotten met inhoud (wietplant) een voor een naar buiten, om ze vervolgens voor de kerk op de gevoelige plaat te zetten:

“Ik zoek een snelle verkoop”

Haha, mooi gedaan hè van die mannen? Is weer eens iets anders dan de standaard kerstkaart. The New York Post weet nog te melden dat er elke maand alleen al voor de stroom 3.000 dollar moest worden afgetikt. Ook is er een grote hoeveelheid “mogelijk giftige chemicaliën” gevonden.

Voor deze megakweek onder de spreekwoordelijke ogen van God is tot dusver één persoon gearresteerd. En hoewel het onderzoek nog gaande is, besluit de sheriff op Facebook toch alvast met de welgemeende felicitaties aan iedereen inclusief zichzelf: “Geweldig teamwerk!”.

Oh ja nog 1 dingetje: de kerk op zo’n 100 kilometer van Nashville stond gewoon te koop, zij het niet als een gebedshuis maar als een woning met 4 slaapkamers en 3 badkamers. “I am looking for a quick sale”, had de verkopende partij er bijgezet.

En een allerlaatste dingetje dan, dit was het lot van de kerkdames in Tennessee:

(advertentie)