(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je hebt hem eventjes moeten missen maar hier is CannaTommy weer. Hij vertelt je waarom je zijn verhalen even moest missen, en brengt je het oogstverslag van zijn kweektent. Kijk dus snel wat Tropical Tangie, Double Banana Kush, Sneeze en White Diesel samen (en per plant apart) hebben opgeleverd. Een nieuw persoonlijk record kunnen we alvast verklappen. 

Hoi lieve lezers, het is alweer even geleden dat ik hier wat van me liet horen. Ik zal je zo uitleggen waar je op hebt zitten wachten maar het belangrijkste is dat ik je vandaag een oogstverslag voor je heb. Het oogstverslag van mijn tent welteverstaan, compleet met resultaat en een kleine samenvatting.

De dames nog bij leven in de tent…

Verhuizing en verandering

Ik ben in de afgelopen weken verhuisd en daardoor verheugd om weer te kunnen schrijven. Vroeger op school had ik dat nooit gedacht, maar schrijven is iets wat ik echt leuk ben gaan vinden. En al helemaal over het kweken van onze geliefde groene plant. Het is doodzonde dat het in ons land zo in het verdomhoekje blijft hangen. Volgens mij komt dat vooral door onwetendheid en ik merk de veroordeling regelmatig. Vandaar dat ik er graag over schrijf.

Soms wil je rechtdoor maar besluit het leven dat je even een ommetje moet maken. Dat is bij mij nu even het geval. Als kweker kom je weleens voor uitdagingen te staan, helemaal omdat we onze planten zo uit het zicht weg moeten stoppen (wat eigenlijk ook doodzonde is).

Ik heb mijn angstgevoelens het laatste jaar wat losgelaten. Ik schrijf mijn verhaal zodat je kunt zien hoe een zelfvoorzienend cannabispatiënt zijn eigen medicijn kweekt. In mijn optiek doe ik daarbij niks verkeerd, hoewel meningen natuurlijk kunnen variëren en dat is prima.

Zo heb ik geaccepteerd dat er een keer stront aan de knikker zou kunnen komen met de petten. Gelukkig is dat nu niet het geval, maar er was te weinig privacy op de locatie waar mijn tuin zou gaan draaien. Dat is iets wat nu in mijn leven even een serieus probleem is; cannabis in de potten staat in mijn ogen voor levenskwaliteit. Gelukkig heb ik een mooie ronde gedraaid, met een fijne oogst waar ik dan ook zuinig op ben.

Tropical Tangie uit de Wing1200 kweekkast.

Eigenlijk was het mijn plan om mijn kratomgebruik met de volle potten wiet en rosin af te bouwen, maar nood breekt wet. De komende maanden gebruik ik dan ook wat meer kratom in combinatie met cannabis. Zo kan ik langer met de voorraad wiet doen.

Eigenlijk kan ik jullie alleen maar de tip geven: zorg dat je je eigen plekje hebt voor je binnentuin. Nu is dat bij mij gelukkig sinds een maand weer het geval, maar dat betekent ook weer vanaf nul opbouwen. De komende periode zal ik mijn beschikbare tijd en energie steken, in het bouwen van twee geïsoleerde hokken.

Het is een onverwachtse wending en geen planten groeien geeft mij een ontzettend akelig gevoel. Daarom houd ik in de warme badkamer eigenwijs mijn Forbidden lady’s in leven. Ik ben vastberaden om met deze genetica verder te kweken. Ook al heeft het pad dat ik bewandel wat ongemakkelijke slingers, dat zal wel een reden hebben ook al zie ik die nu niet direct… 🙈

White Diesel

Doe het zelf & groene vingers

Genoeg over de shit show, want het wordt niet beter als je zuurder kijkt. Tijd om de doe-het-zelf aerocloner uit te testen! Als ik over twee weken wortels zie, zien jullie hier een bouwverslag ✌️

Op dit moment heb ik dus nog even geen ruimte om af te bloeien, maar zo kan ik mijn groene vingers toch wat nuttigs laten doen. Ik hoop daarmee een stukje extra zekerheid te hebben als de moeders in hun kleine potten tegen tekorten aanlopen. Door de verhuizing heb ik de dames even niet de liefde kunnen geven die ze wel verdienen en dat laten ze zien.

Inmiddels krijgen ze weer een lekker sappie van 50% kraanwater / 50% omgekeerd osmose water, T.A. Tripart (aarderecept) samen met T.A. Fulvic en Seaweed. Ik verwacht dat ze daar de komende week van opfleuren, en anders wordt er aan een back-up-team gewerkt.

De forbidden ladies van Karma Genetics (Biscotti x xSour Dubb x Ztini).

Persoonlijk record!

Het knippen ging wat hectisch, maar met een handje hulp van Zengrower en zijn grote bonsaischaar is de complete tentoogst veiliggesteld.

De oogst uit de tent heb ik apart gehouden, omdat het natuurlijk leuk is hier wat over het resultaat te kunnen schrijven. Ik kwam zelf tot de conclusie dat deze ronde een nieuw persoonlijk record van 1,68 gram per Watt heeft gebracht! Dat resulteerde in de potten mooi vol. Ik schep niet graag op, maar zie de woorden van Dr. Groen als een groot compliment: hij noemde het high-end spul.

Het drogen ging mooi langzaam als volledige plant ondersteboven. De klimaatomstandigheden zaten dichtbij wat in dit artikel als perfect omschreven staat.

Tropical Tangie

Double Banana Kush doet haar naam eer aan…

 

Dikketoppenangst

Toch heb ik weer een beetje dikketoppenangst ontwikkeld. Huh, misschien zul je denken: dikke toppen zijn toch juist geweldig? Absoluut, maar ook wat gevoeliger voor schimmel als ze dik en compact zijn. Gelukkig valt het allemaal reuze mee, maar in de twee dikste toppen van Sneeze is toch een klein beetje oppervlakkige schimmel ontstaan. Het was zo minimaal dat het bijna niet te zien was, alleen met een bouwlamp erop zag ik een klein wolkje ontstaan bij het uit elkaar peuteren van een top.

Vroeger gooide ik alles met schimmel weg. Als je het heel duidelijk ziet zitten zou ik absoluut geen gezondheidsrisico’s lopen. Maar de ervaring leert mij dat als ik misgrijp en het kan gaan halen in de shop, de kans ook groot is dat de schimmel eraf gepoetst is.

Het kleine beetje oppervlakkige schimmel heb ik ruim weggehaald en nogmaals goed bekeken met een lamp en loep (30x vergroting). En zo belandde deze wiet in het bakje voor direct gebruik. Het was bijna 20 gram, dus tel de besparing maar uit.

Eigenlijk was mijn idee om alles dat gemakkelijk te knippen was, als droge bloem te gebruiken. Van al het fluffy spul wilde ik rosin maken. Maar omdat er nog geen nieuwe ronde gestart is heb ik toch besloten om het gewoon wat secuurder te knippen. De fluffy topjes die een beetje stevig voelden zijn dan ook netjes geknipt en meegewogen.

Om je geheugen weer een beetje op te frissen heb ik er nog een van de laatste plaatjes bij gedaan, waarop de dames nog in levenden lijve te zien zijn.

Het oogstgewicht per plant is wellicht ook wel interessant, mocht je nog een nieuwe strain zoeken. Double Banana Kush van Sensi’s White Label bracht 244 gram op. White Diesel, van hetzelfde White Label merk bracht 210 gram. Sneeze van CNNBS en door SeedStockers leverde 203 gram, en aan Tropical Tangie van Dutch Passion hield ik 101 gram over. Allemaal droog gewogen uiteraard.

Sneeze

758 gram heerlijke wiet

Ik ben erg blij met een resultaat van 1,68 GPW (gram per Watt). In totaal een fijn oogstgewicht van 758 gram heerlijke wiet. Met 450 Watt aan licht in een tent van 120 x 120. De Lumatek Zeus Pro 2.9 draaide maar op 75%. Eigenlijk heeft deze lamp een iets grotere footprint, en daarom krijgt ‘ie in de nieuwe ruimte ook iets meer plek.

Als we het oogstgewicht bekijken zie je meteen waarom de gedoogregel met een aantal van 5 planten zo’n onzin is. Kijk naar dit resultaat met verschillende planten uit zaad. Van de ene plant komt bijna 250 gram en van de andere maar 100. Die verschillen per plant (en dat x5) zorgt ervoor dat je oogstgewicht alle kanten op kan gaan. Deze ronde zat het bij mij mee, maar soms zit het ook flink tegen. Overigens; 100 gram van een plant vind ik nog steeds geen slecht resultaat.

Tropical Tangie heb ik van het begin af aan goed in de gaten gehouden, omdat ik haar er een beetje vreemd uit vond zien. Misschien was het wel een mutatie; ze is vrij klein gebleven en haar topjes ook. Maar wel ontzettend hard en compact, en het meest plakkerige van alle planten deze ronde. Zo zie je dat gewicht niet alles is, kwaliteit gaat bij mij boven kwantiteit (en van een hoge kwaliteit heb ik ook wat minder nodig, merk ik).

Sneeze mag nog even curen, maar heeft een heel sterk effect. Dit is de tweede keer dat ik haar groei en ze heeft dit keer echt mooie dikke toppen gekregen.

Double Banana Kush heeft een prachtig kleurtje!

Double Banana Kush ruikt heerlijk fruitig en brengt mij in een relaxte vibe. White Diesel werkt bij mij juist wat meer oppeppend en daar word ik echt high van. En dat heeft natuurlijk een ontzettend heilzame therapeutische werking ✌️ Ik meng de soorten ook regelmatig met elkaar in de grinder. Door af te wisselen word ik regelmatig verrast met een andere smaak en effect.

Tijdens de groeiperiode heb ik de dames in de tent niet te veel durven dieven omdat het plafond in de buurt kwam. Daarom krijgt de nieuwe kweekplek ook wat meer ruimte in de hoogte. Vooral omdat ik fan ben van sativa’s en die groeien over het algemeen wat hoger en bloeien langer.

De tent zal voortaan dienst doen als droogtent, maar haar laatste ronde heeft voor lekker wat variatie in de pot gezorgd. Dat voelt echt als een luxe, alsof ik de coffeeshop in de la heb. Ik ben blij dat ik daar alweer weken niet heb hoeven komen.

Bonuskief in de Trimbin na het knippen.

Politiek

Haha, politiek. Wtf, jullie zullen misschien denken, maakt die CannaTommy hier nou een grapje? Natuurlijk, maar dat komt misschien ook omdat ik net wat extra White Diesel met Sneeze nam. Laten we eens een beetje onzinnig afsluiten.

Als er één ding is waar ik echt helemaal niks mee heb dan is het wel politiek. Kijk hoeveel wietsoorten er zijn. Als mens heb je (als je geluk hebt) ongeveer 4000 weken op deze wereldbol. Hoe ga je al die soorten groeien en uitproberen? Laat staan als je vindt dat je iets volkomen natuurlijks zoals het groeien van een plant af zou moeten laten hangen van een paar politieke regeltjes.

Ik ga er niks aan kunnen veranderen, maar vind het zeker zonde dat het in ons land lijkt alsof we onder een steen zijn blijven liggen, en dat alles zo moeilijk moet. Door met z’n allen gewoon te blijven groeien groeien we deze belachelijke regeltjes vanzelf voorbij! ✌️

Tot over twee weken!

Peace, CannaTommy

(advertentie)