(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als medicinaal cannabisgebruiker rookt CannaTommy al een jaar geen wiet meer. In plaats daarvan gebruikt hij gezondere consumptiemethodes zoals edibles, dabs en verdampen. Voor four twenty maakten hij en zijn vrouw echter een uitzondering, en draaiden ze een extra feestelijke (en extra dikke) donut-joint. Dit is het recept:

Four twenty! 🥳

Hopelijk heb je ook een fijne 420 gehad en lekker genoten van ons geliefde groene kruid. Ik vierde de cannabis feestdag dat door weer eens een extra dikke joint op te steken! 💚 Het was de hoogste tijd daarvoor want de laatste (pure) joint die ik rookte drukte ik tijdens de vorige 420 uit in de asbak. Vervolgens heb ik dus een heel jaar lang geen wiet gerookt. Kun je nagaan hoe verslavend wiet roken wel niet is! 🙈

Misschien denk je: waarom? Nou, niet omdat ik leef om te bewijzen dat het kan of zo. Hoewel oké, misschien wel een klein beetje maar alleen voor mezelf. Ik neem cannabis voor mijn gezondheid en tegenwoordig zijn er allerlei manieren om dat te consumeren zonder dat er verbranding voor nodig is. Persoonlijk geniet ik meer van die consumptiemethoden. Qua effect, smaak en (het allerbelangrijkste bij medicinaal gebruik) de efficiëntie.

Recept voor dikke donut-joints ✌️💚

Omdat we hier geen dispensary hebben waar je voor deze feestdag even een fancy infused pre-roll kunt kopen ben ik weer aan het doe-het-zelven geslagen. Het was best wel een projectje, maar erg leuk om te doen.

Nu kan ik hier een heel verhaal schrijven over het draaien van een jointje maar ik denk dat de meesten wel weten hoe je dat op verschillende manieren kunt doen. Foto’s maken de materie ook wel duidelijk, denk ik dan. Ik zal de ingrediënten en bijzonderheden bij deze even samenvatten. Dan heb je het recept, en met een beetje handigheid kun je er dan zelf ook een maken.

Wat heb je nodig? Nou, ongeveer 3,5 gram goede wiet natuurlijk en wat kief. En nog 0,5 tot 1 gram rosin voor het ‘gat’ van je donut, en om de kief te laten plakken. Verder heb je een dabtool nodig, een grote vloei, dikke tip, en een stuk bakpapier. En een koelkast maar die heb je vast wel.

Bereidingswijze: als basis heb ik een breed ongebleekt vloeitje en een (zelfgemaakte) 12 mm tip van een Tropical Tangie stam gebruikt. In de joint ging 3,5 gram Lemon OG met 1 gram Double Banana Kush hash rosin (geperst van dry sift uit de Pollinator). Het vloeitje garneer ik met een dun laagje rosin en kief van verschillende wietsoorten.

De rosin was behoorlijk lastig te handelen, maar met behulp van een stuk bakpapier, de koelkast en wat handigheid kreeg ik uiteindelijk toch een mooie snake on the grass. Ik raakte wederom enorm gefascineerd door hoe zacht en plakkerig rosin is op kamertemperatuur, maar na een paar minuten in de koelkast is het bijna hard. Waarna het ook weer snel smelt als je het in je handen neemt. Uitdagingen dus, deze joint draaide ik niet even vlug onderweg 🙈

Om een dun laagje rosin op het vloeitje te krijgen schoot mij ineens een stoner improvisatie te binnen. Altijd leuk in je hoofd, maar of het echt werkt is dan nog maar de vraag? Ik heb mijn glazen rosin potje bovenop de B2 Flowerpot vaporizer gezet. Na wat spelen met de temperatuur was de rosin mooi zacht en begon het zelfs al zachtjes te bubbelen (decarboxileren).

Op deze manier kon ik met een dabtool een laagje rosin over het vloeitje smeren. Uiteindelijk heb ik er nog een aansteker bij gehouden terwijl ik de joint ronddraaide. De rosin gaat dan mooi glimmen waarna het makkelijker uit te smeren is.

Op een vel bakpapier gooide ik een schep kief (uit de Trimbin) in een theezeef. De glimmende joint werd gegarneerd met een fraaie laag kief. Omdat het natuurlijk doodzonde is om butaangas door dit pareltje te trekken heb ik haar opgestoken met een henneplont.

Bevindingen

De joint was heerlijk zacht, en ik heb er samen met mijn vrouw van genoten! We rookten hem in één keer op, en allebei zonder te hoesten. Het gaf een aangenaam en lichamelijk kalmerend effect. Toch is mijn persoonlijke conclusie als medicinaal cannabisgebruiker dat ik deze gram rosin en 3,5 gram bloem liever in meerdere sessies dab en via vaporizers consumeer. Dat verschilt natuurlijk per persoon. Door mijn bindweefselziekte heb ik nogal een vreemd metabolisme en word ik niet zo snel stoned.

Het was een leuke beleving op deze feestdag en ik vind het fascinerend hoe je bij elke hijs bubbelende olie op het vloeitje ziet. Ik hield de asbak in de buurt, maar de joint heeft niet gedruppeld. Het puntje zag eruit als een donut en de as was mooi wit.

Een goeie pito dus, maar de volgende 420 ben ik zeer waarschijnlijk weer van de #fuckcombustion✌️ Na samen heerlijk genoten te hebben van deze dikke donutjoint ga ik namelijk toch weer gewoon door met vapen, dabben, eten, druppelen en smeren ✌️

En de planten?

Over naar de planten nu. De SOG in RDWC met de Biscotti Sour Dubb x Ztini stekken is verplaatst naar een plekje waar ik ze beter kan begeleiden gedurende de rest van hun leven. Ik heb ze tot nu toe (tegen mijn principes in) een tijdje tam gehouden met de Lumatek op 25% vermogen. De Gorilla Shorty kweektent kan ik nu verhogen van 150  naar 173 cm zodat er wat meer ruimte is voor groen geluk 💚

Iedere bak heeft één stek die een stuk groter is dan de rest. Deze ga ik nog toppen en stekken voordat de tijdklok op 12/12 gaat. Een mooi vooruitzicht, want ik kijk weer tegen bodems van potten aan… Gelukkig heb ik nog een mooie stash aan knipafval en fluff, dus de komende tijd gaan er wat meer edibles in bij mij.

Zet maar vast beschuit met roze muisjes klaar voor de volgende keer, want dan ga ik weer wat ontkiemen 🎉

Peace ✌️ CannaTommy

(advertentie)