(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook binnen in de kweekruimtes van CannaTommy is het deze maand oogstmaand. Vorige week kreeg je daar al een klein voorproefje van met de oogst van een van de Tropical Tangies maar nu gaat de rest ook om. Alleen Lemon OG mag nog even afrijpen in de Dokter Groen Special, en een stel ‘verboden’ stekken staan al klaar voor de volgende ronde, al zal dat nog wel even duren…

Ook binnen is het croptober

Hier heb ik lang naar uitgekeken: de oogst uit mijn nieuw in gebruik genomen RDWC-systeem hangt te drogen! De temperatuur piekte op het laatst nog even maar de dames hebben het tot aan de eindstreep super gedaan in het DIY Growrilla RDWC-systeem.

De Tropical Tangie die ik vorige week als eerste alvast oogstte, verklapte al een beetje dat deze ronde goed gelukt is. Omdat de rest van de oogst in z’n geheel als hangende plant te drogen hangt, zal het eindresultaat nog beter worden. Dit keer is het buiten gelukkig geen 30°C, zodat de wiet low & slow kan drogen. Ik vind het altijd doodzonde als de oogst binnen 4 dagen al droog en krokant is. Dat komt de smaak en het effect niet ten goede; ervan kunnen genieten is erg belangrijk!

Naast pijnmedicatie is cannabis nog zoveel meer voor me. Ik ben er voor cannabis en cannabis is er voor mij. Dat klinkt wel heel therapeutisch maar ik ben naast patiënt ook een stoner en liefhebber. Iedere keer keelpijn krijgen als je je medicatie neemt is natuurlijk niet de bedoeling. In dat geval kun je je wiet beter bij de apotheek kopen.

De Tropical Tangies in de 1200 Wing van G-Tools.

White Diesel in de tent.

Sneeze in de tent.

75 dagen op 12/12

Deze ronde heb ik eindelijk een oogst die bij mijn behoorlijk hoge consumptie aansluit. Eerder kwam ik nooit toe aan curen, maar dit keer wil ik de mooiste toppen daarvoor bewaren zodat ze volledig tot hun recht komen.

Het begint natuurlijk bij het juiste oogstmoment, wat mij behoorlijk wat keuzestress gaf met zoveel verschillende dames in het systeem. Daarom is het een beetje een allround moment geworden. Sommige dames zijn aan de rijpe kant en sommige andere wat minder. Je ziet een heel aantal amberkleurige trichomen, ik hoop dat de wiet hierdoor een zwaarder lichamelijk verdovend /ontspannen effect geeft.

De dames zijn geoogst na 75 dagen op het 12/12 lichtschema. Vanaf het omschakelen van de klok gingen er twee weken voorbij tot de eerste bloei zichtbaar werd. De planten hebben dus bijna 9 weken bloei gehad.

Tropical Tangie

White Diesel in herfstkleuren.

White Diesel

One down…

Simpel sappie

Met cannabis in de pot en een stabiele eerste ronde in het nieuwe RDWC-systeem, mag ik mezelf een gelukkige kweker noemen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Maar mijn gestelde doel voor deze ronde was een kweek die voor mij goed bij te houden is en die tegen een stootje kan.

De hydrovoeding van Plagron bleek erg makkelijk in gebruik en lost snel op in water. Deze ronde draaide ik voor het eerst op omgekeerd osmose water (R.O. water). Omdat dit volledig van mineralen gestript is voeg ik ook ongeveer 0,7 ml Plagron CalMag Pro per liter water toe, zodat de EC-waarde op 0,3 / 0,4 komt. Daarna voeg ik pas Hydro A toe. Vervolgens roer ik even (in een grote bak met een pomp), en dan doe ik er dezelfde  hoeveelheid Hydro B bij, tot de gewenste EC-waarde bereikt is.

En zo simpel is het recept voor de groeifase. Na 3 weken zichtbare bloei kregen de dames er nog 1 ml Green Sensation per liter voedingswater bij. Daar zag ik ze praktisch direct blij van worden. Dus omdat dit zo goed bevallen is heb ik voor de komende ronde weer nieuwe voeding bij Plagron besteld.

Sneeze van dichterbij…

Double Banana Kush.

Forbidden ladies

Trots stel ik jullie voor aan een stel hele bijzondere dames; geselecteerd door een maatje met een ontzettend groot groen hart! Forbidden Grower deed een phenohunt uit een gelimiteerde oplage zaden van Karma Genetics. Dit zijn de Biscotti Sour Dubb dames. De volledige genetica voor de liefhebber: Biscotti x Sour Dubble met Ztini (Zkittlez x (Lemon Tree x KG Sour D BX)). Ik ben echt dolgelukkig met deze donatie en kan bijna niet meer wachten om een nieuwe ronde op te starten vanuit stekken!

Met deze frisse dames hoop ik de volgende ronde meer te leren over terpenen en de werking hiervan. Ieder geselecteerd fenotype heeft een complex en van elkaar verschillend terpenenprofiel. Samen met de door Forbidden verzamelde info denk ik hier veel van op te gaan steken.

Geselecteerde stekken aka de forbidden ladies.

Aerocloner

Deze nieuwkomers en de creatieve bijwerkingen van mijn verse Tropical Tangie oogst, motiveerde mij om de DIY aerocloner af te maken. Na 30 uur 3D-printen werd ik ontzettend blij van een functionerende spuiter. Buiten deze kleine update ga ik er verder nog geen lang verhaal van maken. Als er straks werkelijk wortels gaan groeien zal ik een aerocloner verslag maken.

Bepaalde regeltjes zijn natuurlijk absolute onzin: je bent geen crimineel als je een stekje maakt! Ik vind dat iedere homegrower recht heeft op zijn eigen cannabis reproductie. Natuurlijk kan dat ook prima in een Eazyplug, steenwol of Jiffy, maar omdat ik zo onder de indruk was van het wortelresultaat met een aerocloner kies ik daarvoor.

CannaTommy’s zelfgemaakte aerocloner.

Lemon OG in de DGS

De Lemon OG in de DGS heeft al veel meegemaakt: ze kreeg een ventilator op haar kop en ze verhuisde van binnen naar buiten, en weer terug naar binnen in de Wing 1200. Tot mijn verbazing ontwikkelt deze sterke dame mooie dikke toppen met een lekkere frisse geur. Nadat ze een paar weken binnen stond ontdekte ik een rups, schijnbaar is deze soort ontzettend lekker dus. Omdat ze haar blaadjes toch echt zelf nodig heeft voor fotosynthese kreeg de rups de kans om buiten in een vlinder te gaan veranderen ✌️

Lemon OG tijdelijk in de DGS.

De schade…

…en de boosdoener!

De RDWC draait al een dag op bijna alleen maar water. Maar toen dacht ik: eigenlijk mag Lemon OG nog even, omdat ze wat achterloopt op de rest. Daarvoor had ik de DGS nodig, maar die stond al een week bomvol. Nood breekt wet, en daarom staan mijn forbidden lady stekjes even tijdelijk (provisorisch) op de badkamer onder de douche. Met de douche uit natuurlijk en een quantum board als lichtbron. Mijn vrouw was het er niet helemaal mee eens (en eigenlijk nog steeds niet 🙈) maar ik heb beloofd dat het maar voor een paar dagen is.

De DGS is heel flexibel. Ik heb de growtray eruit gepakt en de kweekkast weer veranderd in een DWC-DGS. De Lemon OG plant uit het RDWC-systeem past zo met deksel en scrogrekken in de DWC-bak. Zo krijgt ze nog even alle bouwstenen voor een uitbundige bloei. Ik ben ontzettend benieuwd of ze zo zal smaken als haar naam doet denken.

Ik zou bijna zeggen tot over twee weken mensen, maar het volgende verslag zal waarschijnlijk wat langer op zich laten wachten. De binnentuin heeft een noodgedwongen verhuizing en aanpassing nodig, en daar gaat een hoop energie in zitten de komende tijd. Tot snel dus!

Peace ✌️ CannaTommy

(advertentie)