(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize CannaTommy is Mokum’s Tulip deze week geoogst, en Sneeze staat in de herfst van haar leven! Beide planten hadden/hebben wat roestige plekken. Om voedingsproblemen uit te sluiten probeert Tommy eerst een andere voedingslijn. Voor twee autoflowers 3D-print hij zijn eigen LST-clips, en zijn endgame vaporizer  is ook eindelijk binnen.

Bij deze weer een boordevol verslag met van alles en nog wat. Het ging allemaal niet zonder horten of stoten deze week maar ik ben dan ook zelfvoorzienend cannabispatiënt en nog geen master grower. Wiet kweken gaat voor mij net zoals het leven: met vallen en opstaan. Gelukkig steek ik er wel steeds iets (heerlijks) van op, dus tijd om de groene vingers wederom uit de mouwen te steken. Wiet is immers mijn gateway-drug om nog meer gezonde planten te willen kweken.

De oogst van Mokum’s Tulip

De herfstige Mokum’s Tulip heeft een mooie bak vol met toppen geproduceerd. Door een paar kleine probleempjes, die ik maar even heb laten rusten (letterlijk en figuurlijk, want rusty is ze zeker), is haar blad verbrand en broos geworden.

Omdat ik niet meer in zeven sloten tegelijk kan springen en na deze ronde toch van voeding wissel, mag ze het uitzingen op T.A. FinalPart. Ik heb het idee dat de FinalPart ervoor gezorgd heeft dat de toppen vrij snel toch nog dikker en zwaarder geworden zijn. Het kleine dikzakje is dan ook geoogst op dag 94. Al met al ben ik toch erg blij met het eindresultaat want het was zelfs een gratis zaadje. Cadeau gekregen bij een bestelling van ex-tractors.com

Voor snel resultaat heb ik besloten om de plant nat te knippen. Ik heb eerst zoveel mogelijk van het broze blad weggeknipt want fijne verpulverde deeltjes verontreinigen de hash en dat zou wel echt zonde zijn. De oogst mag nog even drogen, maar ik heb alvast een voorproefje genomen met mijn nieuwe B2 Flowerpot (straks meer). Het blad belandt straks weer in de Pollinator en daarna in de pan voor wietboter. Je moet het jezelf gemakkelijk maken, toch? 😉

Sneeze in de herfst van haar leven

Net na het schrijven van mijn vorige verslag zag ik dat er ook bij Sneeze bruine vlekken begonnen te ontstaan. Ik heb haar dezelfde behandeling gegeven als Mokum’s Tulip. Een lagere EC-waarde, hogere pH (6,4 of net iets daarboven) en een calcium-magnesium supplement van Terra Aquatica.

Dr. Groen vermoedde dat het met mijn kraanwater te maken kan hebben, omdat hij nooit last heeft van bruine vlekken. Kweekmaatje Redeyedsm0ker filtert zijn kraanwater en zijn dames blijven ook mooi groen.

Een R.O. filter zit al langere tijd in mijn gedachten. Ik ben van plan om de puntjes op de i te zetten als ik straks een kweeksituatie heb die niet meer verandert. Uiteindelijk komt er bij mij ook een R.O. filter, maar ik doe nog één poging met het harde kraanwater in de hoop dat mijn jongedames met de hydrovoeding van Plagron nu mooi groen gaan blijven.

Natuurlijk zou het ook gewoon moeten lukken op de voeding van T.A. maar ik denk dat de formule wat botst met mijn harde kraanwater. Hierdoor kan een overschot van het ene element resulteren in een opnameprobleem van het andere. Je bent dan lang aan het zoeken en steeds is de mogelijke oplossing gebaseerd op een vermoeden. Om voor mijn gevoel iets meer zekerheid in te bouwen switch ik naar de voeding van Plagron, want zo kan ik gebruik maken van Jack’s kweekervaring. Ik merk nu al het gemak van het eenvoudige voedingsrecept en de dames liegen er niet om.

Maar goed, terug naar de Sneeze. Anders raak ik de draad kwijt en schrijf ik zo een boek vol.

Experiment

Na een paar dagen zag ik dat de bruine vlekken steeds erger werden. Daarom dacht ik er dan maar een experiment van te maken, en er in ieder geval iets van leren. Ik besloot om de voedingsoplossing met calcium-magnesium te vervangen voor de basisvoeding. Iets minder sterk dan gebruikelijk, voor als er sprake zou zijn van een lock-out.

Met 30 liter water en voor 20 liter voeding kwam de EC-waarde op 1,5 uit. De volgende dagen leek de plant geen voeding, maar wel water op te nemen. De bruine vlekken op de fan leaves groeiden nog steeds. Ik heb toen besloten het voedingswater te verversen voor een oplossing met T.A. FinalPart in de hoop dat Sneeze, net zoals de tulp, nog een mooi eindsprintje gaat maken.

Haar toppen dikken ondanks alles mooi aan, en er worden steeds meer bloeiharen bruin. Ik heb zo’n vermoeden dat jullie haar in het volgende verslag ondersteboven zien hangen.

Titan F1

Als binnenkweker proberen we de natuur zo goed mogelijk na te bootsen, maar je kunt natuurlijk niet alles controleren. Zo besloot het Titan F1 zaadje (waarover ik vorige week vertelde) helaas toch te stoppen met groeien. Nadat er een worteltje ontstond van een paar millimeter gebeurde er niets meer. Niet getreurd, want wellicht probeer ik het nog een keer.

Eigenlijk heb ik al best een tijdje geluk met de zaden die ik ontkiem; hier op CNNBS kun je lezen dat het altijd verstandig is om 1,5x zoveel gefeminiseerde zaden te ontkiemen dan het aantal planten dat je uiteindelijk wil gaan kweken.

420 Fastlady’s, LST-clips en leergeld

Mokum’s Tulip is geoogst, dus de tent is geen perpetual grow room meer en de DWC-dames hebben nu de ruimte. De autoflowers van 420 FastBuds doen hun naam eer aan, want snel zijn deze zeker! De bloei staat al om de hoek te wachten. Ik ben verbaasd hoe deze twee autoflowers de tent van 1 M2 bijna helemaal weten te vullen.

Om deze chicks goed te kunnen trainen miste ik iets om ze aan vast te binden. Na wat klikken en scrollen heeft de 3D-printer DWC-LST-clips voor me gemaakt. De clips zijn binnenkort te downloaden om zelf te (laten) printen, zodat jij ze ook gemakkelijk op de deksel van je Euronorm DWC-bak kunt klikken.

De dames hebben een paar vlekjes aan het blad. Ze waren nat geworden van de maatbeker met voedingswater waardoor deze vlekken ontstaan (het blad is verbrand). Ze hebben het wel te stellen met mij. Ik leer het meest door gewoon te doen en te proberen. Soms betaal je wel wat leergeld maar de ervaring vind ik ook wat waard. Zo kwam ik eerder al tot de conclusie dat wietplanten prima door de eerste twee weken van de zaailingfase komen op maar twee liter voedingswater. Ik heb vaker gelezen dat hydrokwekers niet wekelijks verversen, langer wachten en/of gedeeltelijk verversen.

Ik heb geprobeerd om de tijd tussen het verversen wat langer te maken. Dit durfde ik aan omdat de bakken ongeveer 25 liter voedingswater bevatten en flink belucht worden. Het leek prima te gaan, totdat ik vlak voor dit schrijven toch een begin van tekorten bespeurde.

Ik heb teruggekeken in mijn notities en toen bleek dat ik sinds het verplaatsen (vanuit de 2 liter DWC-bakken) het water nog niet volledig ververst had. Ik had de bakken bijgevuld en na 1-2 weken de helft van de inhoud leeggepompt en ververst. Daarom zat er op de bodem van de bakken behoorlijk wat vervuiling, want van een nieuwe luchtsteen komt altijd wat gruis af. De hoogste tijd om de bakken schoon te spoelen.

Tip: als je een extra bak hebt kun je de DWC-bak omwisselen en/of je plant daar even veilig parkeren terwijl je schoonmaakt.

Omdat de tent in dezelfde kamer staat als de DGS houdt de ontvochtiger de luchtvochtigheid rond de 50%. Zo is de kans op toprot bij Sneeze beperkt. De nog groeiende autoflowers lijken echter moeite te hebben met de lage luchtvochtigheid. Dit is een voorbeeld van hoe je jezelf tegen kunt werken. Inmiddels staat er een bevochtiger in de tent die de luchtvochtigheid rond de 60% houdt.

De twee autoflowers geven mij wat extra zekerheid (omdat ze al een voorsprong hebben) om vol vertrouwen de RDWC op te starten met de hydrovoeding van Plagron. Omdat Jack al heel wat kilometers gemaakt heeft met deze voeding, ben ik zijn eerdere verslagen nu aan het teruglezen.

RDWC & B2 Flowerpot

Het heeft even geduurd met de RDWC maar ik probeer dan ook te genieten van de weg er naartoe. Ik zeg er dit keer niet te veel over: volgende week laat ik de uiteindelijke plaatjes zien en dan stel ik jullie (eindelijk) voor aan de nieuwe zaailingen! 😃

Het was nog even spannend of mijn nieuwe vape set-up gegijzeld werd door de Nederlandse douane. Maar nadat de inklaringsinfo terecht was kwam mijn langverwachte bestelling uit Florida eindelijk binnen! Ik ben nog steeds zo blij als een klein kind in de snoepwinkel. Deze B2 Flowerpot maakt mijn dagelijkse leven echt stukken beter!

De aanschaf (met alle opties) zat bomvol keuzestress. En ik heb een hele tijd gespaard en gewacht tot de 420 acties. Na lang overwegen en lezen ben ik voor een uitgebreide set-up gegaan met de injector, de diffuser en 3 en 4 mm robijntjes.

Deze vaporizer werkt samen met een bong. De triple-percolator bong van Tsunami Glass (die ik op Marktplaats gevonden heb) heeft een 19 mm aansluiting. Dat betekent dat je vol gas kunt zuigen zonder dat je je door een klein rietje beperkt voelt.

Het effect? Ik heb een behoorlijk hoge gewenning maar dit heeft bij mij serieus complexe impact. Het gebruiksgemak is top, vliegensvlug, de smaak is heerlijk en je hoort mij (bijna) niet meer hoesten. Met 420 drukte ik de pure joint uit in de asbak en ik moet zeggen dat ik ‘m nog niet heb gemist. Het ritueel is vervangen en ik maak nu een feestje van het vullen van de glassbowl (of die van titanium of van hout).

Ik heb dan ook meteen wat goede wierie gehaald in de shop, met als extra een lekker schepje kief on top. Kief op een bedje van wierie 💚 Het vapen van wiet met een laagje kief voelt voor mij lichamelijk als het nemen van een dab, en dat werkt perfect tegen mijn lichamelijke klachten. Nu begrijp ik waarom dit de endgame vaporizer genoemd wordt.

Als extra-extra kan ik ook een dab doen met de siliciumcarbide (sic) dabdish. Carbcap er bovenop, een flinke hit en toen brak mij toch serieus het zweet uit. In mijn optiek is dit het perfecte gereedschap voor een cannabinoïdenshot.

Geniet van het mooie weer mensen, en tot over twee weken!

Peace, CannaTommy

(advertentie)