(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oké, eerlijkheid gebied ons te zeggen dat Mokum’s Tulip weliswaar splinternieuwe genetica is, maar echte Nederwiet kun je het ook weer niet noemen. De strain is weliswaar in Nederland tot stand gekomen maar is genetisch gezien gewoon Amerikaans …én zeer potent, mierzoet en ontzettend productief!

Wereldwijd komen er de laatste jaren ontzettend veel krachtige wietsoorten bij. Vooral Amerikaanse strains doen het goed en weten cannabisliefhebbers te verrassen met bijzonder hoge THC-percentages en toppen zo hard als golfballen. Nederlandse zadenbedrijven maken daar dan weer dankbaar gebruik van en reizen de wereld rond, op zoek naar de beste feno- en genotypes om nieuwe kruisingen mee te maken.

Gelato juweeltje x Sherbet

Dat is in een notendop ook de manier waarop Mokum’s Tulip tot stand is gekomen. De genetica-specialist van Dutch Passion kwam tijdens een van zijn strain hunts met een bijzondere Gelato-stek in aanraking. Een wietplant met een bijzonder zoete geur van snoep en oogstrelende blauwe accenten op de bladeren. Harde plakkerige toppen en een voortreffelijke zoete smaak. Kortom, geweldig basismateriaal voor Mokum’s Tulip!

Eenmaal in Mokum aangekomen mocht de Gelato-stek het doen met een weelderig groeiende Sherbet wietsoort. Sherbet is overigens ook een Amerikaanse strain, en een populair en gewild lid van de (Girl Scout) Cookie familie, maar dat even terzijde. De Sherbet in kwestie was eveneens een fenotype met een vol en rijk en bovenal exotisch zoet aroma.

Corpulente liefdesbaby

De rest van het verhaal laat zich raden. De twee wietplanten werden aan elkaar gekoppeld en gekruist en veredeld tot een Amsterdamse liefdesbaby met de zoete eigenschappen van beide ouders. Mokum’s Tulip is een ontzettend zoete hybride, die in staat is om grote oogsten af te leveren. Het THC percentage kan oplopen tot wel 22% en de bloeitijd is rond de 8 weken.

  • Soort: indica/sativa hybride
  • Genotype: Gelato, Sherbet
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Smaak: zoet, snoep, vol
  • Effect: zeer potent, 22% THC
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
[Openingsbeeld: Door AGorohov, Shutterstock/Dutch Passion]
(advertenties)