(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Amsterdams meest exclusieve zadenbank verkoopt wietzaden tussen de €150,- en €400,- euro. Daarvoor krijg je er 12, en ze zijn niet eens gefeminiseerd. Maar lees even verder voor je kreten als ‘duur!’ en ‘oplichterij!’ roept. Super Sativa Seed Club heeft namelijk wel Amsterdams méést exotische en zeldzame wietsoorten, eerstehands in handen gekregen van levende wietlegendes Sam the Skunkman en Neville.

Toegegeven, de exotische en exclusieve wietzaden van Super Sativa Seed Club zijn waarschijnlijk veel te duur voor de gemiddelde hobby- of thuiskweker. Met prijzen vanáf €150,- euro voor 12 reguliere zaden moet je die Prima Hollandica, Kees’ Old School Haze, Frosty Friday of Karel’s Haze wel héél graag willen hebben.

Prima Hollandica, een pure sativa (Old School Haze X Secret Super Sativa). Prijs: €170,- voor 12 reguliere zaden.

Zadenbank voor zadenbanken

Het moge duidelijk zijn dat de Super Sativa Seed Club geen zadenbank is voor thuiskwekers. Sterker nog, met zinnen als, ‘Excessive temperature swings will make her shoot out thin useless branches that produce tiny buds and can be slow to ripen. The Old School Haze won’t be much fun for the average grower…’ wordt de verkoop aan ‘the average grower’ zelfs ontmoedigd.

Voor zadenbedrijven en commerciële kwekers die dit soort wietsoorten gebruiken als moederplanten voor wietstekken, zijn de exclusieve wietsoorten echter juweeltjes.

Super Sativa Seed Club (SSSC)

De Super sativa Seed Club zoals het zadenbedrijf heet, komt niet zomaar uit de lucht vallen. De zadenbank is zelfs een van de eerste zadenbedrijven ter wereld, en werd al in 1985 opgericht door Karel Schelfhout, auteur van het alom geprezen The Organic Grow Book, en tevens de oprichter van BioTabs.

Zijn missie met deSuper Sativa Seed Club was om de beste wietzaden over de wereld te verspreiden, zodat cannabisliefhebbers hun eigen wiet konden kweken van ’s werelds beste wietsoorten.

Kees’ Old School Haze, een pure sativa (Old School Haze X Old School Haze). Prijs: €400,- voor 12 reguliere zaden.

Legendarische genetica

In de jaren ’70 was de beste wiet ter wereld luchtig, wild met veel blad en een hoop zaden. Het veredelen van wiet zonder zaadjes (Sin Semilla, zonder zaad) begon in Amerika met sativa’s bij twee broers uit Santa Cruz Californië. De ‘Haze Brothers’ zoals ze genoemd werden stopten in 1984 om onbekende reden met het kweken van hun haze.

David Paul Watson AKA Sam the Skunkman kwam ook uit Santa Cruz in Californië, en werkte samen met de Haza Brothers. Toen zij de kweekhanddoek in de ring gooiden was hij het die volgens de legende de laatste originele stek van de Haze Brothers in handen kreeg. Nog datzelfde jaar verhuisde Sam the Skunkman naar wietmekka Amsterdam.

Eén van de mensen aan wie Sam de originele Haze en Skunk#01 wietzaden van de Haze Brothers gaf, was Karel Schelfhout. Karel gebruikte Sams genetica om een aantal van ’s wereld meest bekende wietsoorten te maken. Zijn organisatie werd later bekend als de Super Sativa Seed Club.

De voorkant van de catalogus van de Super Sativa Seed Club uit 1989

De enige andere zadenbank voor Karels Super Sativa Seed Club was Neville’s Seedbank, de eerste zadenbank ter wereld, opgericht door Neville Schoenmaker. Neville gebruikte ook de zaden van Sam the Skunkman, en kruiste die met Afghaanse wietzaden en Ruderalis. Zijn meest bekende wietsoort Neville’s Haze, is nog steeds immer populair.

Karel kreeg ook de zaden van Neville in handen. Samen met de zaden van Sam the Skunkman vormen zij de basis van de wietsoorten van de Super Sativa Seed Club. In 2007 werd de zadenbank toegevoegd aan de High Times Hall of Fame voor hun pionierswerk en hun werk als wiet-veredelaars.

Dus, ben je op zoek naar een bijzondere exotische sativa (dominante) wietsoort om je eigen zadenbank mee te beginnen? Of voor een bijzondere moederplant? Neem dan eens een kijkje op supersativaseedclub.com.

PS; CNNBS geen aandelen van, of advertentiecontract met de Super Sativa Seed Club 😉
(advertenties)