(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is bewonderenswaardig om te zien hoe CannaTommy zijn eigen farmaceut is. Ondanks een doktersrecept draait hij zelf voor alle kosten en al het werk op, en de overheid zou hem eigenlijk dankbaar moeten zijn. Ondanks de nodige hydrohorror bouwt hij enthousiast verder aan zijn kas, en experimenteert hij met een paar bagseeds. Zou er een nieuwe clone only strain bij kunnen zitten?

Waar zal ik eens beginnen? Want soms weet ik het zelf ook allemaal niet meer. Ik vraag me dan af wat ik me op de hals gehaald heb… Die vraag wordt snel beantwoordt als ik mijn kweekkast opentrek. Sterker nog, de afgelopen week heb ik sorry moeten zeggen tegen mijn vrouw, omdat ik stiekem ook een beetje verliefd geworden ben op Zowahh x Zunami #3 🙈 Natuurlijk gaan de phenohunt credits naar mijn maatje @Forbidden_Grower. De genetica is van Karma Genetics.

Zowahh x Zunami

Na een goed gesprek vond mijn vrouw het gelukkig mijn recht om verliefd te zijn op meerdere planten, meerdere dieren en één persoon. Ik vind het echt jammer dat ik in mijn verslag geen geur mee kan sturen, want dit heb ik nog niet eerder geroken mensen!

De geur is voor mij een groot deel van de beleving. Naast patiënt ben ik ook liefhebber. De terpenen bepalen een groot deel van het effect, dus ik ben superbenieuwd naar de medicinale kwaliteiten van deze beauty.

De Zowahh x Zunami groeit supermooi op kokos. Eigenlijk wist ik het van tevoren ook wel, maar het handwateren heb ik als patiënt met een bindweefselziekte toch flink onderschat. Deze blaren neem ik graag voor lief, want deze ronde heb ik een hoop extra ervaring opgedaan met het kweken op kokos. In de toekomst ga ik op kokos groeien op een G-Tools kweektafel / irrigatietafel.

Biscotti Sour Dubb x Ztini in een SOG-opstelling in RDWC

SOG RDWC Biscotti Sour Dubb x Ztini

Hydrohorror

Een ezel stoot zich meestal geen tweede keer aan dezelfde steen, maar CannaTommy helaas wel, soms. Toch leer ik het meeste door af en toe eens goed op mijn bek te gaan. Om maar meteen to the point te komen kan ik jullie vertellen: maak je voedingswater nooit ’s avonds laat klaar als je stoned bent, buiten in het donker. De kans is namelijk groot dat muggen eitjes in je sappie gaan leggen.

Verbaasd als ik was zei ik nog tegen mijn vrouw: ‘hé, muggen vinden RO-water ook lekker!’. Een paar dagen later zag ik dat mijn buitenwiet autoflowers in de DWC-voorgroeibak sip werden. Ik begon me zorgen te maken en heb teruggekeken in de notitie van mijn vorige autoflowers op hydro. Het voedingswater heb ik vervangen voor exact datzelfde (Plagron Hydro A en B met kraanwater). Ik doe dat heel makkelijk door eenzelfde bak met water klaar te zetten, en de deksel te verwisselen.

Toen ik bij de wortels keek schrok ik me de pleuris. Zie ik daar nou kleine monsters? Heel even dacht ik dat ik aan het trippen was, maar mijn vrouw had me geen paddo’s gegeven die ochtend. Holy fuck, dit is de realiteit. Wortels lijken wel een beetje op mihoen, maar deze parasieten eten ze op. Erger nog: ze hebben heel de boel nog ondergescheten ook!

Biscotti Sour Dubb x Ztini in een SOG-opstelling in RDWC

Wortelrot

Toen viel het kwartje in mijn stonerbrein. Die fuckers buiten moeten eitjes gelegd hebben. Nu zit CannaTommy met de gebakken peren (en stront in de wortels). Helaas hebben ze daardoor ook wortelrot gekregen. Nadat ik van de schrik bekomen was heb ik ook maar wat H2O2 aan het nieuwe sapje toegevoegd. In de hoop dat de wortels weer bijkomen.

Met de handen in het haar vroeg ik Dokter Groen ook nog even om hulp. Hij vertelde dat hij ook met H2O2 in de weer zou gaan. De rotte wortels (glibberige smurrie) heb ik verwijderd. Dat gaat heel makkelijk doordat ze bijna vanzelf loslaten als je ze aanraakt.

Deze complicaties laten mij de planning toch weer een klein beetje aanpassen. Met deze achterstand merk ik op dat de planten waarschijnlijk geen bomen gaan worden. Daarom bespaar ik mijzelf het werk om de RDWC in te graven. Afgelopen week heb ik een extra deksel gemaakt voor een DWC-bak. Deze autoflowers gaan verdeeld worden over 2 ingegraven DWC-bakken. Er is geen circulatiepomp, dus die kan het voedingswater niet opwarmen. Een groot voordeel👌

Ik vind het erg spijtig, maar hierdoor zien jullie meteen hoe kwetsbaar je planten op hydro kunnen zijn. Ik ben heel blij dat ik dit buitenseizoen ook autoflowers op substraat gezet heb.

Voorgroeien voor DWC.

Autoflowers

Ik heb mijn handen vol om de autoflower dames bij te houden. Ze staan nog even binnen in de serre, omdat de laatste kasonderdelen deze week binnen gaan komen. Eerder durf ik ze niet naar buiten te laten, omdat ik overal slakken zie.

Bij de helft van de planten zie ik al de eerste bloeiverschijnselen. Ze zijn wat gestrekt, maar doordat de zon flink aanwezig is en ze een windje krijgen hoop ik dat ze toch stevige jongedames willen worden. Ik heb ze een paar keer een douche met Silicate gegeven. Ik begin nu bloemen te zien, dus dan stop ik met bladvoeding.

Experimentje

Voor mij klinkt het vaak als rocket science, maar een mattie met verstand erover weet moeilijke dingen over genetica makkelijk te maken. In Jip en Janneke taal uitgelegd snap ik het dan ook (een beetje). Pas had ik het er met hem over dat ik angstig ben om een zaadje te ontkiemen dat ik in een topje gevonden heb. Ik heb weleens gehoord dat deze plant dan meer kans heeft op hermafrodiete verschijnselen.

Dit werd door hem bevestigd, maar hij vertelde ook dat er elitesoorten (zoals GG#4 en verschillende anderen) geboren zijn uit een bagseed. Daarom besloot ik mijn uit toppen gepeuterde zaadjesverzameling in natte koffiefilters te doen.

Van de 50 oude zaadjes is er welgeteld 1 ontkiemd. Het is een Hindu Kush, volgens mij van Sensi Seeds. Van de door mijn growmie Zen Grower gedoneerde Purple Haze autoflower, vond ik in de grinder 2 mooi volgroeide zaadjes. Ik heb die nonchalant in een klein glaasje water gegooid en tot mijn verbazing popte er na 2 dagen een wortelje uit. Dit team van drie ga ik dus goed in de gaten houden, en ik ben razend enthousiast om uit te vinden wat erin zit.

Vol verwachting wacht ik op de laatste spullen voor het afbouwen van de kas. Ik transformeer dan met een extra schepje kratom tot superman. Tijd om (met een handje hulp) een mooi onderkomen voor mijn buitenplanten te gaan maken 🔨 💪

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Mocht je nou vaker een update willen zien? Ik post regelmatig ook op mijn Instagram @cannatommy22.

Fijne week!

Peace, CannaTommy ✌️

(advertentie)