(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De afgelopen maanden overleefden zijn stekjes in de badkamer, terwijl CannaTommy zijn RDWC systeem en aerocloner perfectioneerde. Maar na wat laatste aanpassingen kan het kweken nu weer beginnen. De Biscotti Sour Dubb plantjes hebben hun wortels al in het water en de zaden voor het buitenseizoen liggen ook klaar en een kas krijgt ook langzaam vorm. 

Hoi lieve lezers,

In mijn afgelopen verslagen heb je kunnen lezen hoe ik in de badkamer alvast wat stekken klaarstoomde om soepel door te kunnen starten. Het had wat voeten in de aarde, of liever gezegd water. Maar inmiddels hangen de wortels van de dames in het bubbelende voedingswater.

Ik stel jullie nu dan ook graag voor aan mijn nieuwe tent vol met Biscotti Sour Dubb (Biscotti x Sour Dubble) x Ztini ((Zkittlez x (Lemon Tree x KG Sour D BX). Deze stekken heb ik gesneden van een door mijn maatje @Forbidden_grower gedoneerde moederplant. Hij deed een phenohunt met een gelimiteerde oplage zaden van Karma Genetics, en selecteerde vier fenotypes waarvan ik #4 nu in een SOG kweek.

Sea Of Green

Deze ronde kies ik voor een SOG in plaats van een scrog omdat ik een behoorlijke hoogtebeperking heb in de tijdelijke kweekruimte. Om de breedte in te kunnen gaan heb je immers ook wat hoogte nodig maar die is beperkt. Ik kweek de planten namelijk in een Gorilla Shorty kweektent en die is 1,5 x 1,5 x 1,5 meter.

Ik heb mijn doe-het-zelf Growrilla RDWC-systeem een beetje aangepast. Ik zal je alle technische details besparen maar het zijn nu vier bakken die wat verder uit elkaar staan, met de controlepot in het midden. De deksels heb ik vervangen voor deksels met vier netpot gaten. Daar bleek licht doorheen te schijnen en daar worden wortels niet blij van… Op de deksels heb ik daarom foamtegels van de Action geplaatst. Dat was een extra klusje, maar stiekem vind ik het er ook wel gelikt uitzien 🤪

Slap geneuzel…

Even een ander onderwerp: ik stop met het tellen van mijn aantal planten. Het is niet mijn bedoeling om een grote wietkweker te worden of zoveel mogelijk planten te kweken, want ik probeer mezelf van medicatie te voorzien die het leven enigszins inkleurt. Verder ga ik er geen beladen verhaal van maken, maar dan weet bij deze iedereen dat ik ook niet weet hoeveel ik er op ieder moment heb. Slap geneuzel, die aantallen, helemaal nu ik zie hoeveel zaailingen mijn vrouw voor de moestuin aan het opkweken is…

Sinds de verhuizing kweek ik op een plek die met mijn gezondheid lastig vol te houden is, dus ik houd mijn planning nog steeds flexibel. Klimaatstress en geluidsoverlast zijn toch wel aardig onderschat op deze nieuwe locatie. Maar dat houdt het spannend,  zullen we maar zeggen. Misschien was ik wat naïef in deze, maar ik ga niet stoppen met het groeien van deze plant! Als het binnen niet te doen is belandt de hele boel straks gewoon buiten. Gelukkig begint de zon daar al lekker te schijnen ☀️

Klaar met hydrokorrels

De vorige RDWC-ronde heb ik behoorlijk lopen klooien met hydrokorrels die uit de netpotten vielen als ik mijn planten uit het systeem haalde. Daar moet ik dan kruipend achteraan, en dat is geen pretje. Dus zocht ik naar een betere oplossing, en die heb ik gevonden in medialoze netpot-adapters.

Eerder heb ik hier al eens mijn 3D-model voor een medialoze netpot adapter gedeeld voor grote 140 mm netpotten. Nu heb ik de kleinere 80 mm heavy duty netpotjes (die ook in de DGS passen) in gebruik, dus daarvoor heb ik ook een adapter gemaakt. Het model daarvoor kun je HIER downloaden. Iedere thuiskweker zou deze kunnen (laten) 3D-printen. Verder kan ik er een heel verhaal over schrijven maar foto’s (of filmpjes op mijn Instagram) zeggen vaak meer dan een hoop woorden. Voor mijn gevoel maken de adapters mijn leven in ieder geval een stuk gemakkelijker.

De medialoze netpot adapter wordt afgewerkt.

De wortels na een paar dagen.

Buitenwiet test

Dit jaar ben ik trouwens ook een van de gelukkige deelnemers van de CNNBS buitenwiet test. Tijd om de groene vingers buiten uit de mouwen te gaan steken, want de zaden zijn net binnen en dat maakt mij razend enthousiast!

Eigenlijk hoort dit natuurlijk helemaal niet tuis op deze plek, zo midden in mijn verslag, maar ik word zo blij van deze bijzondere soorten. Ik wil er daarom in ieder geval een plaatje van met jullie delen! Ik sta te popelen om deze drie autoflower en drie fotoperiode gevoelige buitenwietzaden te ontkiemen. Wat ik helemaal cool vind is dat deze genetica voor mij nog onbekend is. Dat wordt dus een grote proeverij, al ben ik vooral benieuwd naar de medicinale effecten.

Verdere updates over mijn buitenwiet test vinden jullie deze zomer in de gezamenlijke kweekverhalen op CNNBS. Geniet tot slot van het mooie weer, en succes met ontkiemen!

De zaden voor de CNNBS buitenwiet test zijn binnen!

P.S. Ik ga trouwens niemand aanzetten tot dingen die niet mogen. Op de verpakking van zaadjes staat dan ook meestal iets van ‘let op dit is een souvenir’. Maar souveniertjes kunnen ook per ongeluk in het water vallen, of nog mooier: in een zakje tussen een nat koffiefilter… 🙈

Peace ✌️ CannaTommy

(advertentie)