(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy heeft een heerlijke oogst uit zijn RDWC tent gehaald deze week. Maar nu de tent even leeg staat, wordt het voor Sneeze in de Dokter Groen Special ook wat kouder. Sneeze is echter een stevige chick die zich niet laat kennen, en ongestoord verder groeit – kweek-, oogst- én shopverslag!

In mijn laatste verslag vertelde ik onder andere dat de pH-waarde van het voedingswater voor Sneeze daalde. Dit liep later in de week nog wat verder uit de hand, dus ik begon me een beetje zorgen te maken. Aan het begin van de bloeifase zijn pH-dalingen vrij normaal maar het kan ook duiden op wortelrot.

Voor de zekerheid heb ik het voedingswater daarom vervangen voor een oplossing met waterstofperoxide (H2O2). Ik liet het systeem een dag draaien met 20 liter water en 100 milliliter 3% foodsafe H2O2. Daarna heb ik de inhoud vervangen door een verse oplossing met de voorbloei-formule, zoals die op de achterkant van de flessen van Terra Aquatica staat. De pH-waarde blijft alweer een week mooi stabiel, dus het heeft gewerkt.

Touwtjes in handen

Het is de hele reden dat ik weer op hydro ben gaan kweken. Alles heeft natuurlijk z’n voors en tegens en het is tegen elkaar af te wegen, maar direct aansturen op de behoefte van je plant geeft je bijna alle touwtjes in handen. En ik hou nu eenmaal van controle. Nu merkte ik het probleem op en een dag later is het alweer opgelost. Stiekem ben ik dan best blij dat mijn groene vingers het weer een beetje doen, want daar heb ik een tijdje terug zelfs even aan getwijfeld.

Aan een wat uitstekende tak te zien dacht ik te beredeneren dat Sneeze had besloten om haar auxines  (plantengroeihormoon) vooral naar de tak linksachter in de DGS te sturen. In het midden van de (getopte) plant is wat meer ruimte en daarom heb ik besloten de plant iets te manipuleren. Het is volgens mij nog geen supercroppen te noemen, meer LST zonder zware mishandeling of knakken. Met plantenbinddraad heb ik de tak vastgebonden aan het scrogrek.

De volgende dag zag ik de zijscheuten van de tak al flink uitschieten, zo wordt het een mooi evenwijdig toppenveld. De wietplant lijkt niks tekort te komen; alle kleine jonge scheuten onder het scrogrek zijn gediefd dus ik hoop op dikke knuppeltoppen!

Blue Amnesia Haze & NL#5 x Haze

Na 9 dagen T.A. FinalPart en 4 dagen water moesten de bubbelende dames uit de RDWC-tent toch echt kennis maken met de snoeischaar. Nadat ik alle blaadjes zonder trichomen had verwijderd mochten ze met z’n drieën nog wat chillen: ondersteboven in de kweektent. Het was geen ronde volgens het boekje, maar mede daardoor weer super leerzaam. Ik ben tevreden met het resultaat: de Blue Amnesia Haze plant had kleine maar harde topjes.

De twee NL#5 x Haze planten hadden bovenin iets dikkere toppen groeien. Gezien het eerdere calciumoverschot ben ik blij met hoe de dames het er vanaf hebben gebracht. Ik was onder de indruk van de mooie paarse tinten van de plant en heb geprobeerd om dit voor jullie vast te leggen. Het is nog even de eindjes aan elkaar knopen, maar de volgende RDWC is in aanbouw.

Heerlijke rosin

Natuurlijk is het altijd mooi om van het resultaat een oogstgewicht te hebben, maar met de potten leeg had dit voor mij even geen prioriteit. Speciaal voor jullie heb ik wel even een kiekje geschoten in de potten.

De Pollinator P150 draaide in 1,5 uur verse kief van het knipafval waarna ik er heerlijke rosin van perste. Toch weer een mooi potje vol en het ruikt echt geweldig. Het gezeefde materiaal is nog potent genoeg voor wietboter: komende week verdwijnt het in de pan en dan is wederom de hele plant benut, op een relatief eenvoudige manier.

420 deals!

Deze maand kunnen fans van onze geliefde groene plant weer aardig wat leuke deals scoren. Zelf was ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe grinder, liefst een handige en duurzame. Nu zul je misschien denken: lekker boeiend, pak gewoon zo’n plastic verkruimelaar van €2,-, pleur hem weg als hij vies is en pak een nieuwe. Dat lijkt me zeker een oplossing als je eens wil proberen of cannabis iets voor je kan betekenen. Al zou ik dan toch gewoon voor plakkerige vingers gaan…

Op slechte dagen krijgt het stukje gereedschap bij mij echter zo’n 10 gram te verwerken. Na verloop van tijd heeft ze zo veel wiet voor de kiezen gehad dat je het zelfs aan de tandjes gaat zien. Grinders zijn vaak  gemaakt van plastic of aluminum: waar blijft dit materiaal? Ach, misschien ga ik voor sommigen te ver en dat begrijp ik ook heel goed hoor. Dan zou ik gewoon skippen naar de volgende alinea … óf verder lezen over mijn nieuwe vaporizer 🙈

Vanwege mijn gezondheid en bewuste levensstijl vind ik het tijd om nog wat bewuster cannabis te gebruiken. Vandaar dat ik ook op zoek ging naar een grote grinder gemaakt van hetzelfde materiaal als vele keukengereedschappen: roestvast staal. Het aanbod daarvan is zelfs wereldwijd niet zo groot, en ik zeg het eerlijk: ik vind het veel geld voor een grinder.

Na een tijdje zoeken heb ik er een van Iaso besteld met 420 korting (die nog een paar dagen geldig is). Ik krijg deze grinder niet gesponsord, maar ben blij dat deze ontwikkelingen door de legalisatie in Amerika een stukje toegankelijker worden. Zelfs in Nederland. De RVS-grinders van Iaso zijn er in verschillende maten en uitvoeringen; ik ging voor het 4-delige model van 2,5 inch. Deze kun je ook als 3-delige grinder gebruiken. Let op: bij een bestelling vanuit Amerika kunnen er extra invoerrechten en douanekosten in rekening gebracht worden.

 

Nieuwe vaporizer

Na een tijd sparen en met 420 in het vooruitzicht is het ook bijna tijd voor nieuwe hardware om cannabis te consumeren. Gelukkig is het bijna 20 april, die ene dag in het jaar dat https://www.cannabishardware.com/ 20% korting geeft. Als techneut kan ik echt razend enthousiast worden van deze manier van thermische extractie.

Toen ik het aanbod op de site ging bekijken kreeg ik echter ook meteen keuzestress. Gelukkig kon ik op https://fuckcombustion.com/ discussies meelezen van mensen die net als ik, moeite hebben om een keuze te maken. Omdat rosin voor mij pas echt de lijm lijkt te zijn die mijn lichaam mist (en die deze shitshow aan elkaar plakt) ga ik voor de B2 Flowerpot. Deze vaporizer kan droog kruid en extracten verdampen. Zo, dit was wel weer genoeg spam. Ik laat jullie een paar plaatjes zien als het over een paar weken binnen is.

Met deze upgrade – Flowerpot en grinder – denk ik een hele fijne oplossing te hebben waarbij de plastic verbruiksartikelen en knisperende vaporizer zakken verleden tijd zijn.

DWC

In de Growrilla DWC-emmer is Auto Mokum’s Tulip van Dutch Passion al aan de bloei begonnen. Ik ben erg blij met de ontwikkelingen. De plant gaat zeer snel en ze heeft zich wat door mij laten trainen. Niet in de sportschool, maar wat low stress training onder het scrogrek doet wonderen. Op dit moment, nu mijn RDWC-tuin nog niet draait, lijken DWC-autoflowers mij ideaal om de gaten een beetje te dichten.

Van een maat kreeg ik twee autoflower zaden waar ik heel benieuwd naar ben. Vlak voor het schrijven zag ik een worteltje uit de zaden komen. Ik stel jullie graag voor aan: Gorilla Cookies Auto en Fastberry Auto van 420 Fastbuds. Voor deze jonkies heb ik baby DWC-potten gemaakt, maar daarover meer in het volgende verslag. Tot over twee weken!

Peace, CannaTommy

(advertentie)