(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy heeft zijn handen vol aan zijn behoeftige dames maar die worden dan ook op hun wenken bediend. Zo bouwde hij al een RDWC hydrosysteem compleet met een eigen steiger voor iedere plant, en maakte hij een geavanceerde aerocloner voor zijn stekken. En zijn autoflowers komen buiten ook weer in een gespreid bedje, namelijk een ondergronds hydrosysteem. 

Na het grote ontkiemfeest van twee weken geleden was ik afgelopen week weer lekker druk met babysitten. De SeedStockers autoflowers voor het buitenseizoen zijn alweer jongedames geworden. Ze groeien nog even binnen, zodat ze straks als stevige plantjes naar buiten kunnen. Op hydro groeien ze echter zo hard, dat het al bijna tijd is om de kas af te maken en de folie te plaatsen.

Voorgroeibak

Dit jaar probeer ik iets nieuws: een hydrologische autoflower buitenkweek in een ingegraven RDWC-systeem. Ik probeer de zaailingen daarvoor op een efficiënte manier klaar te stomen. Dat doe ik in een voorgroeibak met 8 netpotten in de deksel en ongeveer 40 liter water.

Om de meiden van voldoende opgeloste zuurstof te voorzien (en de wortels naar het water te begeleiden) pompen er twee luchtpompen van 600 liter per uur. Daarnaast verwen ik ze een paar keer per dag met een sappie van boven. Dat bewateren gaat heel makkelijk met een pipet van boven; het gaat er maar om dat de wortels in het netpotje nat gehouden worden.

Terp & Tonic, Tropical Zmoothie & Amaretto Tarmac

Terp & Tonic, Tropical Zmoothie en Amaretto Tarmac hebben al een paar worteltjes in het water. Naast de hydrologische kweek vind ik het super interessant om dezelfde planten op een substraat te kweken. Er staan dus ook een paar dames in root pouches (potten van textiel, red.) op een kokos mengsel met hydrokorrels (ongeveer 50/50).

De Terp&Tonic zaadjes hebben zoveel zin in hun nieuwe leven dat ze al een flinke wortel hebben. Eén zaailing had zelfs haar zaadkapje al afgezet in het natte koffiefilter. Omdat de fragiele zaailing een kronkel in haar wortel had, durfde ik deze bijna niet meer in een Eazy Plug te doen. Gelukkig was ik stoned en dat gaf inzicht.

Ik heb een Eazy Plug opengesneden; het leek wel een brownie. De zaailing kon er zo zonder veel stress tussen geklemd worden. De 4 langste zaailingen staan op kokos-substraat, en de minst lange belandde in een netpot. Ik verwen dit gezellige team nog even binnen onder een quantum board (LED kweeklamp, red.). Met de schuifpui open krijgen ze in de serre alvast te maken met wind (de enige echte, van Moeder Natuur).

Mysterieuze zaailing

Tot mijn verbazing groeide er bij een Amaretto Tarmac een tweede zaailing in de Eazy Plug. Amaretto Tarmac was al een stukje gestrekt en normaal gesproken zou ik haar dan wat dieper in de netpot zetten. Ik ben wel benieuwd wat de vreemde zaailing is, dus heb nu voor de middenweg gekozen. Zo hebben beide plantjes een kans om verder te groeien. Misschien is het wel onkruid, maar dat wordt over meer planten gezegd.

Revenge of the Titan

De vorige ronde was ik voornemens een Titan F1 autoflower van RQS te kweken. Dat is mislukt omdat ik per ongeluk een ventilator over haar heen gooide 🙈 Vastberaden om deze soort toch nog een keer te kweken, heb ik het label destijds op de netpot laten zitten. Een pot met her name on it, zeg maar. En nu is het zover: Titan F1 vergezeld de SeedStockers autoflowers. Ze zal in een losse, ingegraven DWC-bak komen.

Biscotti Sour Dubb SOG RDWC

Primitieve omstandigheden hebben mijn Biscotti’s behoorlijk zure tijden gegeven. Ik ben superblij dat deze stevige meiden zichzelf (bijna) niet laten kennen. Shoutout naar mijn maatje @Forbidden_Grower, volgens mij zijn de goed geselecteerde genen in deze echt mijn redding. 37,5 °C (piek bij uitzondering) temperatuur, 20 °C dag/nacht verschil. Biscotti Sour Dubb x Ztini is still going strong. Al dat Engels tegenwoordig, ze heeft echt zero fucks to give, dus 👊

Maar nu even zonder de bullshit mensen, natuurlijk is het niet mijn doel om de planten dit allemaal aan te doen. Het laat wel zien dat we vaak te bang zijn en dat onze planten best wel wat kunnen hebben. De uitspraak ‘onkruid vergaat niet’ klopt gelukkig.

Hulp bij kasbouw

Misschien wordt het toch een keer tijd dat ik mezelf meer realistische doelen ga stellen. In mijn hoofd bouw ik zo even een kas, maar lichamelijk heb ik dit project (zoals vaker) weer flink onderschat.

Gelukkig snapte mijn maatje Zengrower (check zeker ff zijn kweekverslagen met HighCloudz) als geen ander hoe vervelend het is om steeds door de koepels van je tunnelkas geswaffeld te worden… Met behulp van wat ‘zenpower’ en een kleine vape&dab-sesh stonden de eigenwijze koepels zo overeind! 💪🍀 Dit handje hulp scheelt mij enorm, en nu valt het een stuk beter te overzien om de rest ook af te krijgen.

Hulp bij naweeën

Omdat ik in mijn potten op de bodem keek en om de flinke naweeën van dit project wat te verdoven, voelde ik me ontzettend uit de brand geholpen met een groene donatie 💚 Ik was onder de indruk van Zengrower’s mooie resultaat met HighCloudz. Van zijn knipafval maak ik wietboter. Mijn vrouw bakt daar sterke spacecake van zodat ik ’s nachts wat kan slapen. Een goede nachtrust scheelt de helft; om de shitshow te blijven overzien en in balans te blijven 👊

Het was al tijden geleden dat ik ervan heb kunnen genieten maar ik ben ook een echte Haze-fan. Zen verraste mij met overheerlijke Purple Haze. Het gebeurt niet zo snel, maar ik werd er zelfs stoned van. Heerlijk die euforische gevoelens! En bijzonder krachtig. Laat de dokter je niet wijsmaken dat je per se Oxycodon nodig hebt bij chronische pijn… Ik denk dat die troep ook echt niet meer verkoopt als iedereen op deze manier voor zichzelf zou kunnen zorgen. Zou dat de reden zijn dat men deze plant probeert te verbieden?

Zo weet ik het weer uit te zingen tot mijn nieuwe oogst klaar is! 🍀 Fijne week mensen, ik ga het jonge spul weer even verwennen.

Peace ✌️ CannaTommy

(advertentie)