(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy heeft weer veel te vertellen. In de DGS doet Sneeze het bijvoorbeeld uitstekend. De Mokum’s Tulip heeft wat roestige plekjes op haar bladeren, en autoflowers van 420 Fastbuds mogen Tommy’s nieuwe DWC-bakken uitproberen. Het RDWC-systeem komt ook weer een stapje dichterbij én Tommy bestelt maar liefst 60 stekken!

Bij het openen van de deur naar mijn Sneeze raakte de lucht onmiddellijk bezwangerd met een fijne bloemengeur. Ik word hier echt ontzettend blij van, en deze chick ontwikkelt ook nog eens mooi door. Om op alle topjes voldoende licht te laten schijnen haal ik zo af en toe (en her en der) een blaadje weg.

Sneeze in de DGS

De blue print met op welke dagen je mag ontbladeren en de stand van de maan, die laat ik achterwege. Volgens mij kan deze sterke Sneeze-dame namelijk wel wat hebben. Ze is haar kerstboomvorm kwijtgeraakt en heeft de DGS heel mooi gevuld. De strek is eruit dus nu mag ze lekker doorbloeien en laten zien wat ze in huis heeft!

De luchtvochtigheid zit regelmatig tegen de 65% en zou van mij best wat lager mogen. De ontvochtiger staat al aan en daarom heb ik besloten om extra blad weg te halen. Doordat de luchtvochtigheid toch aan de hoge kant bleef heb ik besloten om voor de zekerheid ook voor extra luchtcirculatie te zorgen. Sneeze wordt nu verwend met een fris briesje van onder het scrogrek. Het rek moest daarvoor wel een klein stukje omhoog, maar dat is zo gedaan met de in hoogte verstelbare scrogrekbeugels.

Babysitten

In het baby-DWC-systeem (zie mijn vorige kweekverslag) staan Gorilla Cookies Auto en Fastberry Auto van 420 Fastbuds. Nadat deze zaailingen zonder veel moeite de eerste twee weken doorkwamen, besloot ik dat het tijd was voor een nieuw stekkie waar de wortels wat meer ruimte zouden hebben. Ik heb ze in dezelfde soort bakken gezet, die ik ook gebruik voor het DIY RDWC-systeem dat ik aan het bouwen ben.

In deze nieuwe DWC-bakken gaat 25 liter voedingswater; het waterniveau staat dan tot net onder de netpot. Beide buckets hebben een eigen Hailea V10 luchtpomp die 600 liter lucht per uur door het water pompt. Door de 50 x 100 mm luchtsteen van Growrilla Hydroponics lijkt de bak met wortels wel te koken als een pan mihoen.

Mokum’s Tulip DWC

De Amsterdamse Tulp heeft het even zwaar gehad. Afgelopen week zag ik wat vroege herfstverschijnselen. Dat ik haar wat veel licht gaf, daar was ik me bewust van. Toch was ik eigenwijs en niet van plan om te dimmen, want van mij mag ze nog wat aandikken. Ik heb haar een dag gespoeld en even gevraagd om niet té needy te zijn, zodat ik ondertussen met de RDWC bezig kan.

Binnen een week werd deze dame nog een stuk herfstiger. De hoogste tijd om onze kweekdokter om advies te vragen. Gezien de paarse stelen en de vlekken dacht Dr. Groen aan een calciumtekort. Hij adviseerde me om een nieuwe (lichtere) voedingsoplossing te maken met wat extra calcium-magnesium en een hogere pH-waarde.

Na dit gedaan te hebben had ik de volgende dag al het idee dat de toppen een stukje dikker werden. Ik hoop dat ze niet te snel aftakelt, zodat ze de kans heeft om mooi af te rijpen. Vandaag leeft de autoflower in ieder geval reeds 84 dagen. Ze heeft zojuist een nieuwe voedingsoplossing gekregen met T.A. FinalPart (GHE Ripen) om nog even tot de eindstreep door te knallen. Zo hoop ik dat dit toch nog een mooie bak vol harde buds wordt.

RDWC-update

Soms heb je voor je plannen eerst het juiste idee nodig. En als fysieke dingen dan even op een lager pitje moeten probeer ik creatief te zijn. Daarom heb ik afgelopen week een paar uur stoned naar een bak zitten kijken. Vervolgens ben ik liggend aan het klikken en scrollen gegaan, en inmiddels is het eerste prototype van mijn 3D-geprinte (in hoogte verstelbaar) scrogrek bijna klaar.

Misschien denk je, “huh, waarom zou je dat met een 3D-printer doen? Is dat niet wat ver gezocht?”. Ik heb op deze manier geen slijptol nodig om gaas af te slijpen. Misschien ben ik een mierenneuker, maar het gaas wat ik voor de DGS gebruik, mag naar mijn mening, een wat grotere maaswijdte hebben (grotere vakjes). Het nieuwe scrogrek heeft 64 vakken en een maaswijdte van 6 cm.

En heel toevallig, of bestaat toeval niet? Dit scrogrek past ook precies in de DGS. Wil jij ook je eigen scrogrek 3D-printen? Als het definitieve model helemaal klaar is, zal ik alle benodigde info en 3D-tekeningen voor dit DIY-project ergens online zetten. Voor gratis want het leven is al duur genoeg tegenwoordig. Het rek zelf bestaat uit vier delen van ongeveer 27 x 27 cm, er is dus wel een vrij groot formaat 3D-printer voor nodig.

Ik denk al een tijd na over een mobiele scrog-oplossing. Eerder twijfelde ik over een buisframe met touw of draad. In het vorige verslag hebben jullie kunnen lezen hoe ik Sneeze haar takken aan het rek vastzet met binddraad, daarom is dit een stevig scrogrek geworden. Het idee is bijna klaar, er komt nog een bevestiging voor aan de DWC-deksel en dan kan de 3D-printer aan het werk!

Ondertussen worden de (nu nog DWC) bakken aan elkaar verbonden tot een volwaardig RDWC-systeem. Als het waterdicht is mogen de zaden in een nat koffiefilter.

F1-Autoflower

Ik heb ooit een artikel gelezen over de nieuwe F1-hybride autoflowers van Royal Queen Seeds. Dat autoflowers in de laatste jaren flink doorontwikkeld zijn is mij inmiddels wel duidelijk, dus naar deze F1-hybride dames was ik toch wel erg benieuwd. Maar je kunt niet alles tegelijk, en stiekem stond het op mijn planning om deze F1’s volgend jaar buiten op hydro te gaan kweken.

We hadden het er al eerder over: toeval bestaat niet. Ik was enorm verrast toen een maat aan mij vroeg of ik niet een F1 Titan zou willen kweken? Hij kweekt er binnen eentje in een G-Tools kweekkast op aarde, en een buiten. Maar hij was ook heel benieuwd hoe deze plant het op DWC zou doen. Omdat ik zo razend enthousiast ben is het zaadje al aan het ontkiemen.

Parmezaanse kaas?

Zoals het eruit ziet doet deze kief mij denken aan Parmezaanse kaas. Ik denk trouwens dat het uitermate geschikt is voor een pizza quattro di wierie. Dit is namelijk kief van 4 verschillende soorten: AK Choco Kush, Lava Freeze, Blue Amnesia Haze en NL#5xHaze.

De kief heb ik verzameld met een Trimbin, en de Pollinator P150. Omdat deze dry-sift behoorlijk wat contaminatie (vooral bloeiharen) bevatte heb ik het geprobeerd te zuiveren. Eigenlijk heb ik maar wat gedaan, maar een stuk bakpapier en een keukenzeef blijken dit klusje zo te klaren. De pot kief staat te wachten op een nieuwe vaporizer die de afgelopen week werd vastgehouden door de douane. Gelukkig is het pakketje inmiddels onderweg, want deze pot kief staat te popelen om verdampt te worden.

Wietboter

Omdat ik in de potten weer tegen de bodem aan begin te kijken, gaan er wederom gezeefde resten in de pan. Omdat ik Sneeze toch ging ontbladeren (en voor wat extra cannabinoïdezuren en verse terpenen) zijn deze bladeren vol trichomen ook in de pan beland. Met meer dan een kilo wietboter in de koelkast red ik het wel tot de volgende oogst.

60 Stekken…

Ik heb 60 stekken besteld. Dat lezen jullie goed, 60 stuks. Een duidelijk voorbeeld van plantendiscriminatie. Het hele gebeuren over criminaliseren van plantenrassen en -aantallen gaat volgens mij echt helemaal nergens over. Hoe lang kan ons land achterblijven? In mijn omgeving hoorde ik: zo, jij pakt het groots aan! en: jij durft, pas maar op!

Misschien klinkt het wel stoer zo, maar toch had ik wat spannende gevoelens voordat ik de bestelling met dit hoge plantenaantal plaatste. Maar zorgen zijn gelukkig nergens voor nodig omdat het hier om aardbeienplantjes gaat. Zo zie je hoe we met z’n allen gefuckt worden mensen. Zelf je eigen aardbeienplanten kweken wordt gezien als een hele gezonde keuze, maar als je voor je gezondheid cannabis kweekt dan doen ze alsof je iets heel erg fouts doet. Binnen deze maatschappij zit je vast in een catch22.

Ik vat deze logica niet, maar gelukkig hebben paddo’s mij geleerd dat veel dingen nu eenmaal geen logica hebben. Tot over twee weken!

Peace, CannaTommy

(advertentie)