(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat CannaTommy toch aardig wat medicatie nodig heeft, laat hij het gratis licht van de zon niet onbenut. Terwijl de oogst van Sneeze binnen te drogen hangt, staat Fastberry buiten lekker te bubbelen. Dat is echter lang niet alles wat er groeit want Tommy heeft deze week een heuse ontkiemparty gehouden, met onder meer Titan F1 met hybride groeikracht.

Ik schreef al eens eerder dat ik niet echt een buitenkweker ben maar nood breekt wet. Dat niet alleen maar soms is het ook goed om je planning een beetje vloeibaar te houden. Gelukkig zijn autoflowers zelf ook lekker flexibel dus ik heb er een paar laten ontkiemen. Daarover straks meer want eerst wil ik het even hebben over de oogst van mijn Sneeze plant, die zoals je misschien nog weet een beetje roestig was…

Verse Sneeze

De gevlekte Sneeze mocht haar laatste loodjes uitzingen op T.A. FinalPart. Dit heeft een mooie bloeispurt veroorzaakt. Ik ben erg blij met het resultaat, want deze sterke dame heeft ondanks de vlekken toch nog mooie knuppels gekweekt.

Volgens mij lijkt dit tot nu toe zelfs mijn beste ronde in de DGS! Zeker weten doe ik het nog niet, maar daarom wil ik van deze plant straks (als ze droog) is graag het oogstgewicht weten. En het is natuurlijk ook leuk om uit te kunnen rekenen wat je bespaard hebt aan uitgaven in de coffeeshop. Soms raak je dat even uit het oog als je van je eigen oogst voldoende voorhanden hebt.

Zelfvoorziening en therapie

Ik heb geen enkele commerciële insteek, maar wil wel graag zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn in mijn eigen medicatie. De kosten zijn voor mij ronduit onbetaalbaar als ik genoodzaakt ben mijn medicijn buiten de deur te halen.

Als je je oogstgewicht vermenigvuldigt met de prijs die je zou betalen in de shop, dan kun je bijna niet anders dan blij zijn met je eigen resultaat. Plus, je weet ook nog eens wat je hebt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de therapeutische werking van het zorgdragen voor iets wat later weer zorg draagt voor jou ✌️

Een andere kijk op de dingen

Ik hoop dat we hier in dit kleine kikkerlandje meer om ons heen gaan kijken, en stoppen met bekrompen te denken. Misschien hebben ze hoog in de ivoren toren ook wat cannabis nodig om in de bovenkamer een paar lijntjes te verleggen, en het zo eens van een ander perspectief te kunnen bekijken.

Het kan natuurlijk zijn dat ik gewoon stoned ben, maar cannabis geeft je een andere kijk op de zaken. Het plantje blijkt toch onschuldig te zijn. Sterker nog, de plant is nodig om dingen anders te gaan bekijken. Maar het is verboden en het mag niet. Hoe de fuck gaan we de dingen dán ooit anders bekijken? Want dat er verandering nodig is moge duidelijk zijn.

Cannabis is nodig

Wat volgens mij de grootste issue is waarom het hier verboden blijft is het volgende. Je start door cannabis misschien wel met zelf nadenken, in plaats van doen wat je verteld wordt. Met alle risico’s van dien. Al lijkt het mij een van de beste manieren om dichter bij de natuur te komen staan.

Stel je eens een wereld voor waar cannabis normaal zou zijn, in plaats van sommige veel gevaarlijkere en op dit moment maatschappelijk geaccepteerde verslavingen. Het zou de mens kunnen helpen. Cannabis is in mijn optiek gewoon nodig. In ieder geval is dat voor mij persoonlijk het geval. Het lucht me altijd op om hier even mijn zegje te kunnen doen. Dit was het einde van mijn rant mensen, soms zit het even hoog.

Verdampen en space cakes

Mijn levenskwaliteit is zoveel hoger met toegang tot voldoende cannabis. Mokums Tulip is direct vanaf het droogrek al voor meer dan de helft in de vaporizer beland. Sneeze is nat geknipt en wacht nu ook op het droogrekje om verdampt te worden door de B2 Flowerpot.

Met een paar autoflowers erbij loopt het op het moment een beetje hectisch in elkaar over. Maar met dagelijks sterke edibles probeer ik de stoomtrein nog een beetje in toom te houden. Voor de nachten scheelt het mij enorm als ik cannabis via de spijsvertering consumeer. Daarom mag ik van geluk spreken dat mijn vrouw wekelijks een gezonde spacecake voor mij bakt.

Nu ik dit zo schrijf besef ik me dat het niet te doen is om maandelijks 200 gram wiet te halen om wietboter van te maken. En ondertussen denkt Big Pharma dat je alleen een medicijn hebt als het uit hún fabriek komt…

(RDWC) Systeemtherapie

Precies zoals ze mij (in verband met mijn chronische ziekte) in het ziekenhuis adviseren, ben ik begonnen met systeemtherapie. RDWC-systeemtherapie in dit geval. Na de eerste sessie is het zo goed bevallen dat ik ook maar weer begin met hydrotherapie.

Laat ik even stoppen met wazige uitingen. Ik heb er lang naar uitgekeken, maar het DIY RDWC-systeem is eindelijk waterdicht. Zoals bij mij regelmatig het geval is had ik deze klus wel een beetje onderschat…

Als je gezond van lijf en leden bent zal het misschien goed te doen zijn maar mijn lichaam geeft bij heftige lichamelijke inspanning vaak rare vegetatieve klachten. Dan is het handiger om op tijd om te denken. Komt goed uit, want pas ben ik naar de ‘omdenken’ theatershow geweest. Een ontzettend goed verhaal, de spreker adviseerde zelfs om te gaan blowen! Fijn om te ervaren dat cannabis toch wat meer normaal begint te worden.

Shitshow

Terug naar mijn shitshow thuis, waar ik jullie ook niet te veel negativiteit van mee wil geven. Omdat sip worden problemen niet oplost, besloot ik eens goed stoned te worden. De B2 Flowerpot gevuld met Mokum’s Tulip Autoflower, brengt mij binnen no-time naar een andere dimensie. En na een beetje klikken en scrollen bouwde de 3D-printer een hulpstuk om de buizen op het gemakje en met weinig kracht te monteren.

Over de bouw van het systeem zal ik nog wat meer schrijven als de puntjes op de i gezet zijn. Ik ben van plan om van het volgende verslag een bouwverslag van het systeem te maken. De komende week kunnen de nieuwe jongedames in ieder geval alvast lekker bubbelen!

Ontkiemparty

Het water blijft netjes in de bakken dus ben ik wederom zo blij als een klein kind. Hierbij gaf ik mijzelf eindelijk toestemming om de nieuwe zaden te gaan ontkiemen. Het is weer iets bijzonders geworden: een nieuwe soort van Dutch Passion, de Tropical Tangie.

Ik schrok van de kiemkracht van deze zaden; binnen anderhalve dag waren alle zaden voorzien van een mooie wortel. Zo belandde het hele zadenpakje in Eazy Plugs met Spa blauw. Nu wordt het een kwestie van deze dames goed verwennen, en dan ben ik heel benieuwd naar de sativa high, body stone en de fruitige smaken! 🍊

We hebben in de DGS al kunnen zien wat CNNBS’ Sneeze voor een pareltje is, en daarom heb ik haar opnieuw tweemaal ontkiemd. Eentje zit al in een Eazy Plug en de andere mag nog een dagje in de natte koffiefilter blijven. Ik had nog een souvenirtje van het CNNBS oogstfeest: een Lemon OG zaadje van de Super Sativa Seed Club. Om het fruitige gezelschap compleet te maken heb ik deze ook ontkiemd. Zo heb ik een fijne selectie om het nieuwe systeem te vullen. De rest komt op aarde in de tuin, zodat ik daar geen temperatuurstress om het voedingswater heb deze zomer.

Titan F1

Mijn eerste poging met Titan F1 was mislukt maar gelukkig kreeg ik een nieuwe kans! Ik heb een supercool goodiepakket van Royal Queen Seeds mogen ontvangen bij mijn Titan F1 zaden 🍀

Deze genetica voeg ik maar wat graag toe aan de ontkiemparty. Na een dag was er al een klein worteltje zichtbaar. Omdat het ontkiemen dit keer zo goed ging heb ik de temperatuur in mijn keukenkastje eens gemeten. Een temperatuur van 24,5 °C blijkt voor een vliegende start te zorgen, samen met de goede genetica natuurlijk.
Als mijn DWC autoflower het buiten goed volhoudt dan mag deze Titan F1 ook lekker onder de zon gaan groeien.

420 Fastbuds autoflowers

Deze snelle buds op DWC gaan vliegensvlug! Om Fastberry maakte ik me echter wat zorgen omdat ze vlekken vertoonde. Na wat zoeken bleek ze wortelrot te hebben. Soms kun je de plannen beter bijstellen. Gelukkig bleef haar buurvrouw kerngezond. Ik heb Gorilla Cookies alle ruimte in de tent gegeven met een scrognet. Om het verversen makkelijker te maken heb ik een kraantje onder aan de bak gemaakt.

Inmiddels ververs ik haar gemakkelijk van onderen. Ik rij de bak vers voedingswater voor de tent en klik de tuinslang onder op de lege bak. Kraan open en de stekker van de pomp erin. Vervolgens schuif ik de deksel van de DWC-bak op een klein kiertje om de pomp uit te zetten als het water een paar centimeter onder de netpot staat. Een kind kan de was doen!

Gorilla Cookies en Fastberry samen.

Gorilla Cookies voor het scroggen.

Gorilla Cookies na het scroggen.

Gorilla Cookies na het scroggen.

DWC en wortelrot vs. de hitte

Fastberry (met wortelrot en al) mocht een dag spoelen met een oplossing met H2O2. Inmiddels krijgt ze een nieuwe kans in de tuin. Natuurlijk weer niet volgens het boekje, maar dat maakt het juist interessant, toch?

Ik heb al eerder een grote plant binnen gekweekt zonder wortelrot met voedingswater van 27°C. Boven de 21°C heb je wel meer kans op wortelrot. Volgens mij maakt een overkill aan bubbels de kans een stuk kleiner, dus dat ben ik nu eens buiten aan het uittesten. Het luchtpompje staat binnen (waar het wat koeler is) en blaast 600 liter lucht per uur door het voedingswater. Jack tipte mij nog om een kleine ventilator op het luchtpompje te zetten zodat de warmte wegblaast. Ik hoop dat Fastberry een beetje zin heeft in de zomer.

In de schaduw lijkt Fastberry een happy chick…

Fastberry met wortelrot buiten.

Gezonde wortels van Gorilla Cookies.

In de zon tikte het water even de 30°C aan, maar in de schaduw lijkt snelle Berry naar omstandigheden best een blije chick te zijn. Wie weet word ik ooit nog een buitenkweker op hydrocultuur 🙈

Tot over twee weken mensen! Dan leg ik uit hoe ik met behulp van Growrilla hydroponics het DIY RDWC-systeem gebouwd heb.

Peace, CannaTommy

(advertentie)