(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Tropical Tangie

Er is een nieuwe Tangie variëteit in Nederwietland: Tropical Tangie. En als je de originele Tangie kent, dan weet je dat dat heel goed nieuws is. Tangie wietsoorten zijn namelijk intens lekker en hebben een unieke mandarijnensmaak. Dat zal ook zeker voor de nieuwe Tropical Tangie gelden, want dat is een kruising tussen twee elitaire en speciaal geselecteerde Tangie’s.

Per definitie kan het niet maar anders zouden we zeggen dat Tropical Tangie meer naar mandarijnen smaakt dan mandarijnen zelf. Meer mandarijnensmaak zul je voorlopig echter niet aantreffen dan in Tropical Tangie. Dat is een originele nieuwe wietsoort van Dutch Passion, die voor deze kruising twee elitaire Tangie planten selecteerde. Tangie x Tangie dus.

Phenohunten voor Tropical Tangie

Tropical Tangie is een nieuwe Dutch Passion soort maar helemaal nieuw zijn de genen van Tangie niet. Voor de kruising putte het Nederlandse zadenbedrijf dan ook uit een grote selectie originele Tangie planten. Uit deze phenohunt is een elitaire Tangie plant geselecteerd. Een plant met het intense klassieke Tangie-aroma, die uitblonk op het gebied van groeikracht, potentie en effect.

Met deze elitaire genen en een vakkundig veredelingsprogramma, is Tropical Tangie ontstaan. Een gefeminiseerde Tangie-variëteit die volgens Dutch Passion zelfs beter is dan het origineel, en de nieuwe go-to wietzaden zijn voor liefhebbers van Tangie soorten. “Rook een dikke joint en je waant je op een tropisch eiland met een heerlijke fruitcocktail in je hand.”

Tropisch mooi

De nieuwe kruising is stabiel en levert dus mooie uniforme planten op. Tropical Tangie groeit verder uitbundig en heeft zeker voor een sativa een mooie structuur. Planten zijn gemakkelijk te kweken en doen het goed op alle mediums en in verschillende kweekopstellingen zoals een scrog of een sea of green. De stammen en takken zijn stevig terwijl de bladvingers juist mooi slank van vorm zijn.

In de bloeifase ruikt Tropical Tangie niet alleen heerlijk fruitig, maar krijgt ze ook een prachtig tropisch uiterlijk. Toppen krijgen de mooiste kleuren en ook de bladeren laten rode, oranje en zelfs licht paarse tinten zien. Een gulle en vooral plakkerige laag trichomen zijn de kers op de taart en maken het fraaie uiterlijk helemaal af.

Hoewel deze nieuwe tropisch smakende wietsoort geen pure sativa is, krijgen de planten wel lange – soms zelfs armlange – en slanke toppen. In vergelijking met andere (pure) sativa’s harden ze echter veel beter af, en zijn ze alles behalve fluffy. De open bladstructuur zorgt ervoor dat er veel licht en lucht in de planten kan doordringen, en verkleint de kans op toprot en andere problemen met een hoge luchtvochtigheid.

Intense wietsoort

Tropical Tangie is eigenlijk in alle opzichten intens. Ze is intens mooi om te zien, heeft een intense geur en smaak en geeft ook een intens effect. Het THC-percentage is volgens Dutch Passion zeer hoog, oftewel XL, evenals de opbrengst die je mag verwachten. De smaak is precies zoals de geur doet vermoeden intens fruitig met een licht zuurtje en een vleugje ‘gassy’. Liefhebbers van Tangie soorten zullen ervan smullen! Als sativa dominante hybride kent Tropical Tangie een bloeitijd van 8 tot negen weken, waarna het gemakkelijk knippen is dankzij een mooie blad-bud verhouding.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: elite Tangie selectie (Tangie x Tangie)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: intense mandarijnensmaak, tropisch fruit, citrus, licht ‘gassy’
  • Effect: krachtige sativa-high, lichte body stone
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion Seeds
(advertentie)