(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is nog altijd de bedoeling dat er ergens in 2024 in 10 (of 11) Nederlandse gemeenten legale hasj en wiet in de coffeeshops ligt. Gekweekt en geproduceerd door een tiental kwekers, waarvan er zoals we eerder berichtten slechts eentje daadwerkelijk aan het kweken is: FYTA. En onze vrienden van FYTA zijn zo trots op hun eerste oogst dat ze op Twitter foto’s delen van de eerste legale wietjes en hasj van heel Nederland!

Happy plants in de wachtkamer

Start wietproef verschoven naar 2024, Brabant begint misschien eerder‘, schreven we begin december nog. Tilburg en Breda, de twee Brabantse deelnemers aan het experiment gesloten coffeeshopketen – zoals het wietexperiment officieel heet – zouden graag alvast beginnen namelijk.

Dat komt eigenlijk vooral doordat FYTA in Waalwijk als enige van de ingelote cannabisproducenten alvast begonnen is met kweken. En je kan moeilijk je toppen anderhalf jaar of zo op de spreekwoordelijke plant laten liggen nietwaar?

Sociale media offensief

Om de druk op de even spreekwoordelijk ketel – lees; de Haagse politiek – nog wat extra op te voeren, is FYTA ook alvast maar begonnen om op Twitter te laten zien dat ze lekker bezig zijn. Teasers noemen we dat in vaktaal, geile foto’s van wiet en hasj dus.

Nou staat deze website daar eigenlijk altijd al behoorlijk vol mee, maar omdat we het hier toch over (min of meer) de allereerste legale recreatieve cannabis van gans het land hebben, willen we je die FYTA-foto’s niet onthouden. Of we de shit ook ooit echt gaan oproken (verdampen, eten, druppelen, dabben) is natuurlijk nog maar de vraag gezien het tempo van de vooruitgang op dit gebied in dit land…

(advertentie)