(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Al jarenlang komt ie te pas en te onpas voorbij vliegen op CNNBS: de wietpechvogel. Vandaag is het zelfs een koppel, al hebben beide zaken niets met elkaar te maken behalve dat ze in de VS plaatsvonden. De eerste pechvogel dacht dat het slim is om een joint op te eten om zo politie te ontwijken, de tweede pechvogel zal het lang berouwen dat ie niet even 50 meter verder het spoor overstak met zijn auto.

Wietpechvogel I – Joint opeten tijdens politieachtervolging

Maandag 9 januari is niet een dag waaraan de 54-jarige Stephen R. Bell met veel plezier aan zal terugdenken. Net na één uur ’s nachts wilden twee politiemannen in Monroe County – in de Amerikaanse staat Indiana – een arrestatiebevel uitvoeren toen de verdachte hen voorbijreed in zijn Mercury. Snel regelden de agenten een verkeerscontrole op een nabijgelegen kruising, maar het stopteken voor de auto werd door Stephen magistraal genegeerd.

Uiteraard zette de politie de achtervolging in en terwijl dat gaande was zagen de wouten dat de bestuurder de deur van zijn auto opende en zodoende wat wiet kon weg smijten.

Toen was het wel mooi geweest voor de politiemensen. Deputy Moxley pakte zijn Stinger Spike System (je kent ze wel uit de betere actiefilms, die spijkermatten) en dat leverde inderdaad het gewenste resultaat op in de vorm van twee lekke voorbanden voor de voortvluchtige verdachte in zijn Ford Mercury. ‘Het voertuig kwam tot onmiddellijke stilstand en de chauffeur werd in hechtenis genomen’, schrijft het politiekorps van Monroe op Facebook.

En toen kwam de lelijke aap uit de mouw. Bestuurder Stephen blijkt niet de geregistreerde eigenaar van het voertuig. Nog erger is dat de politie de man met spoed naar het ziekenhuis moet brengen, omdat meneertje geprobeerd heeft om een ‘marijuana cigarette’ op te eten tijdens zojuist genoemde achtervolging.

Gelukkig kan het opvreten van een joint niet heel veel kwaad en dus kon Stephen Bell na een kort verblijf in het hospitaal direct door naar Monroe County Jail, met 6 verschillende aanklachten aan zijn broek…

Wietpechvogel II – Spoor oversteken op rare plek met auto vol wiet

Vrijdag 6 januari is dan weer de dag waaraan Macki Yaquou Mohammed uit Phoenix (Arizona) met nul plezier zal terugdenken. Ver van huis, namelijk in Adams County in de staat Nebraska, ging het die middag lelijk fout toen meneer een spoorlijn wilde oversteken nabij de Union Pacific-kruising op East J Street.

In plaats van met zijn Jeep Grand Cherokee eventjes een paar meter verder naar het noorden te rijden, daar waar zeg maar een legale oversteekplaats is gelegen, probeerde Macki het gewoon daar waar het niet kan noch mag. Met als stupide gevolg dat zijn auto muurvast op de spoorrails kwam te staan en vervolgens aan gort werd gereden door een aanstormende ‘southbound freight train’.

Godzijdank kwamen zowel die goederentrein als bestuurder Macki er zonder kleerscheuren vanaf, aldus het Adams County Sheriff’s Office dat als eerste op de plek des onheils was.

Minder dank aan de goden echter voor de ontdekking van meer dan ‘130 pounds of marijuana and a handgun’ ter plekke. Houden ze niet van in Nebraska, van 59 kilo verboden wiet in de wagen. Wat heet; naast genoemde sheriff kwamen er bij het onderzoek ook nog agenten van de Nebraska State Patrol, het Hastings Police Department, de TRIDENT Drug Task Force én de Hastings Fire and Rural Fire Departments helpen…

[illustratie: mdr.Stock/Shutterstock]
(advertentie)