(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Seriosa is een bijzondere nieuwe wietsoort en volvette indica kruising tussen de originele AK-47 en de Amerikaanse kaskraker Mimosa. Ongeveer de helft van de planten produceert de mooiste paarse en lila toppen maar alle toppen zitten boordevol trichomen en THC. De strain was eerder alleen als promo te krijgen, en staat door overweldigend succes nu permanent op Serious Seeds’ menukaart.

AK-47 x Mimosa

Twee wereldtoppers van wietsoorten staan aan de basis van Seriosa. Namelijk Serious Seeds’ eigen succesnummer AK-47, en de Amerikaanse hitsoort Mimosa. Het is een strain die ook nog eens twee verschillende fenotypes kent, dus met een beetje geluk hou je er een unieke moederplant aan over.

Het merendeel van de gefeminiseerde zaden lijken meer op Mimosa dan AK-47. Deze vormen een grote hoofdcola met enkele kleinere zijtakken aan de onderste nodes, en voelen zich zeer thuis in een Sea Of Green opstelling. Het tweede fenotype heeft een wat bossiger structuur en grotere opbrengst dankzij de grotere invloed van AK-47.

Beide fenotypes zijn de moeite van het kweken echter meer dan waard. Ze leveren toppen en suikerblaadjes op met een veelheid aan plakkerige trichomen. Het Mimosa dominante fenotype maakt daarbij de hardste toppen aan. De AK-47 dominante planten produceren aan de andere kant de grootste en langste toppen. Aangezien Seriosa voornamelijk indica genen heeft, bedraagt de bloeitijd slechts 8 weken en zijn sommige planten zelfs nog sneller klaar voor de oogst.

Regenboogwiet Mimosa

Met dank aan de kaskraker Mimosa krijgen ongeveer de helft van de planten aan het einde van hun bloeifase  paarse en lila kleurtonen in de toppen. Hier hoef je verder ook geen moeite voor te doen, want de gekleurde toppen zijn genetisch van aard. De kleur wordt dus niet veroorzaakt door kou aan het einde van de bloeiperiode, maar hoort gewoon bij de natuurlijke rijping van de toppen.

Qua geur en smaak gaat Seriosa van fruitig en fris naar zoet en kruidig in. Je kunt dan ook een smaak verwachten die ergens tussen die twee uitersten ligt. Ze is de moeite van het proberen meer dan waard, en kreeg wat ons betreft met recht een vaste plek in de Serious’ zadencollectie.

  • Soort: indica dominant
  • Genotype: AK-47, Mimosa
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: maximaal 8 weken
  • Geur/smaak: fris en fruitig tot zoet en kruidig
  • Effect: indica-effect, potent, ontspannen, blij
  • Zadenbedrijf: Serious Seeds
(advertentie)