(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

1024 is een wat aparte naam voor deze medicinale wietsoort van het Spaanse Medical Seeds. Wat de reden voor die naam is weten we niet maar 1024 staat ook bekend als Ten Twenty Four, dus misschien heeft het iets met four twenty te maken. Maar waar de naam ook voor staat, de overwegende sativa is een knaller van een wietsoort met maar liefst zeven cannabis cups op haar numerieke naam. 

Van de zeven gewonnen cannabis cups heeft 1024 er twee gewonnen met een concentraat, en dat is met een THC percentage dat ergens tussen de 20 en 25% ligt ook niet zo gek. Logisch dat zadenproducent Medical Seeds de genetische achtergrond van Ten Twenty Four strikt geheim houdt om ‘illegale kopietjes’ te voorkomen.

1024 heeft maar liefst 7 cannabis cups!

Sativa pur sang

1024 combineert de meest gewenste eigenschappen voor een wietsoort. Ze past zich moeiteloos aan aan iedere manier van kweken en groeit en bloeit goed op alle mediums. Onder optimale omstandigheden kan het THC gehalte oplopen tot wel 25%, en 1024 is dan ook geen strain voor ongeoefende longen. Uiteraard omdat het effect zeer sterk is maar ook omdat het je een intense psychoactieve high geeft. Ten Twenty Four maakt euforisch, creatief en actief en is wat dat betreft heel erg sativa.

De genetische achtergrond van 1024 is helaas geheim maar wel is bekend dat ze ongeveer 70% sativa genen heeft, en zo’n 30% indica genen. Wietplanten van deze soort groeien dan ook als een echte sativa. De bladvingers zijn smal en 1024 planten kunnen behoorlijk de hoogte in groeien. Oogsten zijn zeer goed maar de bloeifase duurt dan ook wat langer dan bij de meeste andere wietsoorten; zo’n 11 tot 12 weken.

Lekker nummertje

Als je die tijd er voor over hebt dan beloont 1024 je echter niet alleen met een goede opbrengst, maar ook met een complex bouquet van zoete, fruitige en kruidige bijna wierook-achtige smaken en zogezegd heel veel THC. De producent belooft dat we nog veel van de soort gaan horen maar 1024 gaat eerlijk gezegd al wat jaartjes mee, en won haar eerste cup in 2009. Maar goed, als je een keer een lekker nummertje wil maken, denk dan ook eens aan deze Ten Twenty Four van Medical Seeds.

  • Soort: sativa dominante (70%) hybride
  • Genotype: strikt geheim
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • THC: 20 tot 25%
  • Bloeifase: 75 tot 80 dagen
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, kruidig, ken ook een fris zuur fenotype
  • Effect: opgewekt, creatief, sterk psychoactief
  • Verkrijgbaar bij: Wietzaadjes.nl
(advertentie)