(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het Nederlands Elftal heeft er aardig moeite mee op het WK, maar de politie scoort elke dag. Waarmee? Met het oprollen van wiethandel groot en klein, veelal nadat een brave/bange burger er eentje van ons bijlapt door een laf anoniem belletje naar ’s werelds succesvolste kliklijn Meld Misdaad Anoniem. En zelfs de groene kinderopvang a.k.a. stekkenboeren ontsnappen hier niet aan, zoals blijkt uit dit actuele geval in Deventer.

Zonder MMA geen politie inkoppertjes

Nog eens extra aangewakkerd door corona-maatregelen als lockdowns en thuiswerken, werd er in 2020 zelfs een nieuw record genoteerd bij de uitbaters van Meld Misdaad Anoniem: 25.818 meldingen, een stijging van ruim vijftig procent. En heel wat van die laffe belletjes gingen over ‘drugs’, de onze inbegrepen.

Zo steeg bijvoorbeeld het aantal meldingen over het dealen van hard- en softdrugs vanuit woningen en op straat met liefst 97 procent in het eerste coronajaar en dat zal er wellicht niet beter op zijn geworden in het tweede coronajaar 2021 ook, gokken wij… Oh nee, we hoeven niet eens te gokken; ook in 2021 werd er 25.000 keer geklikt, waarvan de helft met drugs van doen had.

‘Ook werd teruggekoppeld dat er minstens 218.595 hennepplanten in beslag zijn genomen. De geschatte straatwaarde van deze hennep is rond de 22 miljoen euro’, aldus het ronkende ‘record-persbericht’ van MMA toentertijd.

Vroeger kocht je gewoon wietstekjes bij de growshop

Het is dus dagelijks makkelijk scoren voor de blauwhemden in Neder(wiet)land, met dank aan al die duizenden mensen die het nodig vinden – al dan niet bang gemaakt door niet aflatende anti-cannabis propaganda vanuit overheidsinstanties – om iemand anoniem te verraden.

Vroeger kon je als vreedzame thuisteler in Nederland nog gewoon op de fiets naar de dichtstbijzijnde growshop om daar je wietstekjes te kopen, maar das war einmal… Tegenwoordig is ook dat deel van de cannabisbranche volledig ondergronds gegaan. Extra kansen dus op een succesvolle doelpoging voor de smerissen. Neem het voorbeeld van deze stekkenboer in Deventer afgelopen maandagavond.

De Deventer moordzaak moederplanten…

Hasjtakkenzooi

De eerste die er op Twitter over bericht, is Luciël Scholten, wijkagent Deventer Zandweerd Noord – en hij denkt nog met een ‘gewone’ wietkwekerij van doen te hebben. Let ook weer even op die fijne angst aanwakkerende hashtags die hij erbij zet:

Samen sterk door MMA

Bij de Politie Deventer, die natuurlijk graag meedeelt in het succes – #samensterk – van de wijkagent, hebben ze al iets meer kaas gegeten van de opgerolde handel op de Zandweerd in Deventer, zo blijkt uit hun Instagram-post van dinsdag:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Politie Deventer (@politie_deventer)

En wie is hier nu de sjaak van de maandagavond? Dat is een 45-jarige man uit Deventer, iemand die ergens in zijn directe nabijheid een rat heeft rondlopen en daardoor nu 2.300 wietstekjes en 100 moederplanten armer is…

(advertentie)