(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, cannabis is volkomen legaal in New York. Maar dat betekent nog niet dat je er te pas en te onpas – bijvoorbeeld op het beroemde vliegveld JFK Airport – met een flinke lading wiet kan rondlopen alsof je god’s plaatsvervanger op aarde bent. Enter deze nogal onnozele gast die liefst 30 zakken wiet bij zich had!

Wiet is legaal in New York, maar 40 kilo nog even niet

New York is best royaal voor cannabisliefhebbers: je mag er als volwassene (wat je daar vanaf 21 jaar bent) zomaar 3 ounces cannabis – ofwel 85 gram – wiet of hasj in bezit hebben of 24 gram concentraat. Blowen of vapen van je stash mag op plekken waar je normaal gesproken ook tabak mag roken.

Wat echter zeker niet mag is doodgemoedereerd op JFK Airport rond zeulen met dit:

Op zich al knap dat de gozer aan wie bovenstaande 30 vacuüm getrokken zakken wiet toebehoren überhaupt nog in staat was zichzelf te verplaatsen. In zijn bagagekoffers zat zodoende namelijk 40,8 kilo wiet!

Autoriteiten verontschuldigen zich bijna voor de bust

Wellicht dacht de smokkelaar dat het wel meeviel met de controles vanwege de Thanksgiving feestweek in de VS (met Black Friday en de hele rimram). Maar personeel van de Transportation Security Administration ontdekten tijdens een routinecontrole uiteraard toch de enorme hoeveelheid cannabis, zal je altijd zien.

De beveiligers waarschuwden de Port Authority Police en de passagier werd op JFK in de boeien geslagen.

Grappig is wel dat de autoriteiten van het New Yorkse vliegveld zich bijna verontschuldigen voor de bust met Thanksgiving. ‘De woordvoerder zegt dat hoewel de Transportation Security Administration niet specifiek naar drugs zoekt tijden inspecties, ze de politie waarschuwen wanneer agenten op illegale substanties stoten’, aldus nieuwszender NBC New York.

Nou ja, had iemand deze onnozelaar maar vooraf gewaarschuwd dat het – nog steeds – geen goed idee is om met tientallen kilo’s wiet in je bagage te gaan vliegen, bijvoorbeeld omdat het federaal gezien nog altijd verboden is in de Verenigde Staten… Nu dreigt er in New York een maximale gevangenisstraf van 15 jaar voor de domme dodo.

(advertentie)