(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tegenwoordig heb je als chef-kok ook de mogelijkheid om te kiezen voor een heel speciaal kruid om door de haute cuisine hapjes te mixen: cannabis! En dat gebeurt in landen waar ze onze favoriete plant der planten al gelegaliseerd hebben dan ook volop. We nemen een verbluffend kijkje in de keuken bij de beste wiet-chefs in de VS en dat is in één woord: SMULLEN.

Wiet eten in stijl

Vergeet die geel-groene spacecake of die chocolade brownies en ga voor chique als je weer eens je tanden wil zetten in cannabis eten (edibles). Dat het tegenwoordig veel en veel meer is dan oma’s cake, bewijst deze korte (4:10 minuut) durende reportage van CBS Sunday Morning wel.

‘Nu cannabis in enige vorm in meer dan de helft van Amerika legaal is, ontdekken enkele van ’s lands top-chefs meer manieren om het in hun recepten te integreren’, stelt de nationale nieuwszender CBS. Hun correspondent Luke Burbank praat met chef Miguel Trinidad – die als gastheer optreedt van ‘dinners infused with cannabis’ – en met schrijfster Laurie Wolf over het fenomeen cannabis cuisine!

(advertentie)