(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In deze schrale financiële tijden kan het geen kwaad om te bezuinigen op je cannabisuitgaven, daarom geven we je 6 handige tips • TV-zender Discovery+ filmde hoe er in ons land bij Bedrocan medicinale wiet wordt gemaakt • Herfst en winter zijn de seizoenen van verkoudheid, griep en virussen… hoe kan mediwiet helpen? • Je lichaamseigen endocannabinoïden blijken wellicht een goed wapen tegen maagdarminfecties • Koel en door water gefilterd je medicinale cannabis inhaleren doe je met een bong! 

Het zijn schrale tijden voor de burger, met gierende inflatie en afgeknepen gas uit Rusland. Tijd om een van de meest gehoorde minpunten over medicinale cannabis te behandelen: de kosten. Wiet is goed en gezond, maar veel (THC) producten zijn nog steeds illegaal en dus veel te duur. Legale mediwiet is nog duurder en wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Gelukkig zijn er toch manieren om op je natuurlijk medicijn te besparen. De zes tips om dat te doen:

  • Bespaartip #1: Zoek de beste dosis
  • Bespaartip #2: Combineer met gezonde vetten
  • Bespaartip #3: Verbeter je levensstijl
  • Bespaartip #4: Kies kosteneffectieve producten
  • Bespaartip #5: Koop groot in
  • Bespaartip #6: Kweek je eigen mediwiet

Lees HIER verder hoe ook jij kan bezuinigen op je cannabisuitgaven!

Op tv-zender Discovery Channel+ – wat we nu overigens Warner Bros. Discovery moeten noemen – werd onlangs een mini-documentaire van tien minuten uitgezonden over het Nederlandse cannabisbedrijf Bedrocan. Nog altijd is dit de enige legale (medicinale) wietteler in Nederland, dus een kijkje in hun keuken kan met enige goede wil redelijk uniek worden genoemd.

Onder de titel ‘Medicinal cannabis | How Do They Do It? at Bedrocan’ zien we presentator Joep van Deudekom, die samen met zijn filmcrew wordt rondgeleid in de faciliteit van de mediwietkweker. We zien het hele proces van de productie van legale medicinale cannabis voorbijkomen: van stekje tot cannabis flos… Lees HIER verder

De komende maanden wordt het ongetwijfeld weer koud, winderig en guur in ons land. Ons immuunsysteem wordt op de proef gesteld om een keur aan typische herfst- en winterklachten te bevechten. Het advies ken je vast wel: eet gezonde groentes van het seizoen, beweeg voldoende, neem eventueel vitaminesupplementen en zorg voor voldoende rust. En dan nog kan je getroffen worden door een verkoudheid, virus of griep.

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar de werking van cannabis op het immuunsysteem, maar dit heeft bijna altijd betrekking op auto-immuunziektes. Onderzoek naar het endocannabinoïde systeem (ECS), met betrekking tot griep en dergelijke is echter beperkt. We weten dat ons ECS direct betrokken is bij ons hele gestel, maar wat kan cannabis daadwerkelijk voor je doen bij herfst- en winterklachten? Lees HIER verder

Onderzoekers van de University of Texas Southwestern gingen op zoek naar de precieze werking van endocannabinoïden – dat zijn cannabinoïden die van nature al in je eigen lichaam zitten en die samenwerken met de cannabinoïden uit wiet – bij de bestrijding van maagdarminfecties, ook wel gastro-intestinale infecties genoemd.

Het onderzoeksteam gebruikte muizen die genetisch waren gemanipuleerd om de ​​veel voorkomende endocannabinoïde 2-AG te produceren, die ook bij mensen aanwezig is. Zowel de genetisch gewijzigde muizen als een groep ongewijzigde muizen werden blootgesteld aan drie verschillende ziekteverwekkende bacteriën. De onderzoekers ontdekten dat muizen met verhoogde 2-AG-niveaus minder vatbaar waren voor infecties door salmonella, E. coli of C. rodentium. Lees HIER verder

Bongs zijn populair onder cannabisliefhebbers die hun wiet graag puur roken. Het zorgt ervoor dat ze snel effect voelen terwijl het water de rook koelt en filtert. Als je cannabis om medicinale redenen gebruikt dan wil je dat natuurlijk ook puur en zo goed en gezond mogelijk doen. Ook dat kan met een bong!  In bongs rook je doorgaans namelijk puur en zonder tabak, en het water koelt en filtert de rook.

Om cannabis zo gezond mogelijk te inhaleren kun je uiteraard gebruik maken van een goede vaporizer. Dit is een gezondere manier van cannabis gebruiken, omdat je de cannabis verdampt en niet verbandt. Een vaporizer heeft echter niet voor iedereen dezelfde charme als een bong. Het roken van een bong is namelijk een heel ritueel, met als kers op de taart het geluid van het borrelende water. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Marta Sher/ Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)