(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis is Tommy’s medicatie, en om niet te veel kratom nodig te hebben probeert hij deze zomer buiten een voorraadje aan te leggen met autoflowers. De jongedames blijven nog even binnen tot ze buiten in een kas kunnen. Al is het klimaat binnen ook niet altijd geweldig want daar overleefden de dames nu al een extreme hittegolf. Hoe dat precies zit hoor je natuurlijk van CannaTommy zelf. 

Ik heb eindelijk de ruimte voor een kas en dat vierde ik afgelopen weekend met een heus ontkiemfeestje! Het is echter niet allemaal even feestelijk want mijn Biscotti Sour Dubb x Ztini dames kregen met een extreme hittegolf te maken. Zouden ze het overleefd hebben? Je komt er weldra achter…

Hoi lieve lezer, afgelopen week heb ik voorbereidingen getroffen om mijn potten weer goed gevuld te krijgen. Ik probeer een buffertje te kweken, zodat er ruimte is voor een upgrade. En de zon gaat mij daar hopelijk een handje bij helpen. Diezelfde zon zorgde trouwens ook voor de  temperatuurstress voor de Biscotti Sour Dubb x Ztini planten.

Ontkiemfeest!

Het is eigenlijk al veel te lang geleden en naar dit moment heb ik lang uitgekeken! Omdat we onverwachts een paar dagen weg waren moest ik nog even wachten met ontkiemen. Maar nu is het zover, en ik heb besloten om toch voor één grote autoflower ronde te gaan, in plaats van twee rondes.

Dit seizoen heb ik een geweldig arsenaal aan genetica, mede mogelijk gemaakt door SeedStockers. Ik ben razend enthousiast omdat dit voor mij een grote proeverij gaat worden. Ik ben nog steeds aan het uitproberen en hoop een soort te vinden die uitzonderlijke medicinale kwaliteiten heeft, om van mijn dagelijkse kratomgebruik af te komen. Wiet die chronische pijn weg kan nemen.

Dit buitenseizoen kweek ik autoflowers in een kas. De soorten die ik kweek worden door SeedStockers aangeraden voor ons klimaat. De verkozen zelfbloeiende dames zijn: Terp & Tonic, Tropical Zmoothie en Amaretto Tarmac. Omdat het allemaal begint bij een zaadje, heb ik even een plaatje geschoten van een Terp & Tonic. Wat klinkt dat goed! Na het maken van de foto viel ze per ongeluk in een zakje tussen een nat koffiefilter.

Op de foto zien jullie ook de zaden voor de buitenwiet test. Daar vertel ik hier niet te veel over, omdat ik dat zal delen in de gezamenlijke buitenwiet test update aankomende vrijdag. Superleuk dat ik dit jaar mee kan kweken! En helemaal top dat ik alvast mee kan kijken, omdat verschillende fanatieke kwekers al ontkiemd hebben. Ik zeg jullie heel eerlijk, tot nu toe was ik niet zo’n buitenkweker 🙈 Met een kas als bescherming hoop ik dit seizoen een bufferstash aan te leggen, zodat er wat ruimte en tijd is om mijn binnentuin te isoleren ✌️

Koffiefilters

Afgelopen weekend ben ik dus begonnen met ontkiemen met behulp van de koffiefilter methode. Deze manier vind ik persoonlijk het makkelijkste en heeft een grote kans van slagen. Na dag 1 zag ik al een paar worteltjes ontstaan. Als ik klaar ben met het schrijven van dit verslag zal ik de eerste zaailingen transplanteren in Easy Plugs. Vervolgens ga ik een stukje smokkelen; binnen wat voorgroeien onder een lamp zodat ze straks als sterke jongedames naar buiten kunnen.

Temperatuurstress!

Het was weer eens zover; doordat ik een hydrokweker ben produceert mijn apparatuur wat meer warmte. Top in de winter, maar in de zomer kan die warmte je ook aardig in de weg staan. Meestal heeft ieder voordeel ook wel zijn nadeel. Waarom kweek ik eigenlijk hydrologisch? De grootste voordelen zijn voor mij:

  • Direct kunnen sturen in voedingsbehoeften
  • Snel herstel (na scroggen, snoeien of trainen)
  • Explosieve groei met een goede opbrengst

Het allerbelangrijkste: dat mijn planten zich meestal wel redden, ook al ben ik door mijn nogal onvoorspelbare gezondheid wat minder beschikbaar om voor ze te zorgen. In plaats van één week zat het voedingswater er laatst dan ook 18 dagen in, zonder dat de dames veel geleden hebben. Of het in deze een verschil maakt weet ik niet zeker maar ik wil er wel bij vermelden dat ik mijn dames verwen met zuiver water. Het is gefilterd dmv omgekeerde osmose.

Vanwege een heup die moeilijk in de kom blijft bij het traplopen, was ik helaas genoodzaakt om mijn binnentuin nogmaals te verplaatsen. Het is de realiteit maar ik zal jullie mijn uitingen van pijn en frustratie besparen. Het lijkt mij beter om aan de oplossing te werken ✌️

Top is het echt niet, want op dit moment ben ik daardoor genoodzaakt om op een ongeïsoleerde plek te kweken. Inmiddels heb ik mijn boeltje al zo vaak verplaatst dat ik er nu behoorlijk klaar mee ben maar pilletjes nemen is voor mij geen optie. Na iedere verplaatsing is het weer even spannend wat het klimaat doet. Ik was een paar dagen weg, en toen ik thuis kwam schrok ik me te pletter bij het kijken op de thermo-/hygrometer, deze heeft 37,5 °C onthouden als maximale temperatuur!

Gelukkig heeft mijn maatje @Forbidden_Grower deze genetica afgelopen warme zomer al gestresstest. Ik wist dus al wel dat ze wat konden hebben. Maar deze temperatuur was echt next level. Gelukkig had ik net voor vertrek de koeler op de RDWC aangesloten. Deze staat zo ingesteld dat er gekoeld wordt als het voedingswater boven de 20,5 °C komt. Door de hoge omgevingstemperatuur kon de koeler het echter niet meer bijbenen, en werd het water 22 graden.

Als de watertemperatuur boven de 21 graden komt is er een groter risico op pythium (wortelrot). Toch heb ik het voedingswater in het verleden regelmatig wat warmer gehad, zonder grote problemen. On-the-side groei ik nog twee Biscotti Sour Dubb X Ztini #4 stekken op DWC. Daarvan wordt het voedingswater niet gekoeld. Bij terugkomst (na de hittegolf) hing ik een thermometer in het voedingswater, het water in de 15 liter DWC-emmer was 26 °C en in de 25 liter Euronorm DWC-bak zelfs 27 °C! Natuurlijk probeer ik dit normaal gesproken te voorkomen, en heb ik ze direct wat geblust met een fris sappie.

Vers water voor Biscotti Sour Dubb x Ztini.

Chillen in een bubbelbad

Ik ben een zelfvoorzienende thuiskweker. Bij mij gaan dingen (vaak door omstandigheden) niet altijd volgens het boekje. Ik denk dat dat ook interessante bevindingen kan opleveren. Mijn bevinding is: vaak ben ik te bang.

Ik wou dit met jullie delen om te laten zien dat een plant op hydrocultuur best wat kan hebben, zelfs zonder koeler. Ik heb het idee dat het helpt om een overkill aan bubbels door het water te pompen. Bij mijn DWC-bakken gebruik ik een luchtpomp die 600 liter lucht per uur pompt. De RDWC heeft zelfs meer dan 1000 liter per bak.

Eerst was ik bang dat het iets te veel van het goede zou kunnen zijn. Ik heb graag een fijne jacuzzi voor m’n chicks, maar wil ook geen wortels beschadigen. Na regelmatig checken van het irrigatiefilter denk ik wel dat ik kan zeggen dat ze deze hoeveelheid bubbels kunnen hebben. Wat wil je nog meer: 16 chicks in bad, bubbels erbij, zonnetje aan ☀️ Het leven is goed toch? Als je er zelf maar wat van maakt! 💚

Zestien chicks in bad, bubbels erbij, zonnetje aan ☀️ Wat wil je nog meer?

Geniet van het mooie weer mensen, en succes als je gaat ontkiemen natuurlijk!

Peace ✌️ CannaTommy

(advertentie)