(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De natuur ontluikt terwijl het langzaam warmer wordt buiten, en dat merken onze buitenwiet testkwekers natuurlijk ook. Claude, Vincent en Guido houden ze nog heel even binnen maar bij Ewout staan de jongedames al in de volle grond. Ook maken we kennis met Dennis, Bart en Wolkenwietje, die een uitgebreid verslag voor deze update schreef.

Claude Pouche

Update 28 april 2024: Hey hey, hier zijn we weer 😁 Met IJsheiligen en begin mei in het vooruitzicht begint het al te kriebelen. Deze week gaan de dametjes al eens kennismaken met de natuur buiten 😁 Als de weerapp voor de komende twee weken een nachttemperatuur boven de vijf graden voorspelt, gaan ze zelfs misschien zelfs al voorgoed naar buiten 😊

Dan de stand van zaken van de dametjes zelf natuurlijk. De Big Yeti groeit mooi door en is er klaar voor om echt zonlicht te ervaren. Dan de Alpine Honey Melon. Die heeft er geen zin in en houd het voor gezien denk ik. Ze is niet uitgekomen maar dat is natuurlijk ook de natuur 😁

De Zmäkdaun (die naam staat al in de autocorrect van de telefoon, dus dat is makkelijk 🙈🤣🤣 ) is mooi ontkiemd en kan binnenkort in al een grotere pot. Dus met deze twee strains zullen we het doen. Maar niet gevreesd we hebben van elk exemplaar een paar extra 😊 thanks to SeedStockers 🙏

De autoflowers zullen we rond IJsheiligen ontkiemen en dan in de serre zetten 😊  Dit was het dan voor deze week. Ik wens al mijn mede test growers vooral mooi weer met veel zon, en veel plezier in het groei- en bloeiproces.

Groene groet, Claude Pouche 🙏

Dennis

Update 28 april 2024: Hallo, Dennis hier. Ik ben begonnen en heb de drie autoflower soorten in de grond te gezet. Er is alleen nog niet veel te zien want ze moeten nog even boven de grond komen. De lichtgevoelige wietsoorten komen later in de komende week aan de beurt.

Groet, Dennis

Vincent

Update 1 mei 2024: Hallo iedereen. De zaadjes zijn allemaal uitgekomen, behalve de Dutch Treat. Helaas pindakaas, het leven gaat verder en planten genoeg dit jaar.

Green greetings, Vince

P.S. nog een 2046 van Medical Seeds. Veertien weken wachten maar de moeite waard 😵‍💫 In het weekend kan ik deze eindelijk oogsten 🤷

Wolkenwietje

Update 1 mei 2024: De eerste update. Heel spannend. We hebben de zaadjes laten weken in water en gisteren zijn ze de grond ingegaan. Ik heb een kort verslagje geschreven om enigszins te duiden waarom wij onze eigen plantjes kweken, en meedoen aan de test.

Zaaien

Vorig jaar hebben we voor het eerst onze eigen wiet gekweekt. Enkele autoflowers (Wernard Express en Santa Maria) en daarnaast drie grote Citral dames. Wat een verrijking is zelfgemaakte wiet. Zoveel lekkerder dan uit de coffeeshop en we weten wat erin zit. Geen bestrijdingsmiddelen en alleen biologische meststoffen.

Wij gebruiken de wiet voornamelijk medicinaal. We maken er olie van die we verwerken het in zalf. Echt een aanrader, je kunt het overal op smeren. Daarnaast gebruiken we het voor verdunde THC-olie (10 keer verdund) en voornamelijk in combinatie met CBD-olie. Soms nemen we een teugje uit de vaporiser of een edible. De basis is wiet als medicijn. Gedoseerd, zonder high of stoned te worden.

De zaadjes zien er heel verschillend uit als je ze van dichtbij bekijkt.

Post-covid

We hebben veel last van post-covid-klachten. Mijn vrouw kan bijna niks en heeft heel veel pijn. Artrose en gewrichten, vooral knieën. Ze heeft een bindweefselziekte en ik heb veel last van mijn autisme en overprikkeling. Het is een heftige combinatie, waarbij we overleven dankzij de wietolie. De reguliere geneeskunde laat ons erg in de steek. We hebben een cursus wietolie maken gevolgd vorig jaar, en nuttigen nu ons eigengemaakte medicijn.

Dit jaar willen we alleen autoflowers. Als het meezit, kunnen we deze zomer twee oogsten draaien. Daarom doen wij alleen mee met de test van de drie autoflowers. Daarnaast sturen we enkele planten uit logeren, naar mensen in onze omgeving die willen helpen. Zo hopen we aan het einde van dit seizoen weer een voorraad te hebben om de winter en komend jaar mee door te komen. We hebben nog wel wat liggen van afgelopen jaar, maar het gaat hard hier in huis.

Elk zaadje gaat in een eigen bekertje, daarna afgeschermd om goed te kunnen ontkiemen. In het begin drijven ze, maar daarna zakken ze langzaam naar beneden.

Na twee dagen de eerste tekenen van leven: je ziet een heel klein wit strookje.

Ontkiemen

De zaadjes weken wij voor in water, zodra ze ontkiemen gaan ze de grond in. Daarna is het afwachten. Ik ben daarom heel benieuwd hoe het de zaden van SeedStockers af gaat. We konden niet meer wachten en daags na Koningsdag gingen de zaadjes in de week. De zaadjes zijn zondag in het water gegaan en dinsdag in de grond.

Nu afwachten wat er opkomt. Wie weet kunnen we al eind augustus de eerste oogst proeven. De drie verschillende plantennamen Erdbeer, Dutch Treat en Alpine Crocket zien er super veelbelovend uit. Om ze goed uit elkaar te houden heeft mijn eega ze voorzien van naamstickers.

We laten ze ontkiemen in een bedje kokos, verder een zelfgemaakt mengsel van zand, compost en hennepvezel. Bovenop schermen we de potjes af met hennepvezel.

Alle zaden zitten in de grond. Nu wachten op de ontkieming. Eigenlijk kan ik niet wachten.

Ik dicht graag korte gedichtjes, vandaar dat ik mijn bijdrage afsluit met deze kleinood.

de zaadjes zinken
zich vol in slokjes water
groen mondje opent

Wolkenwietje

Bart

Update 2 mei 2024: Hierbij mijn eerste verslag. De zaadjes zijn maandagavond in de grond gegaan. In Smartpots van 19 liter dacht ik, met universele potgrond van Horta. De voedingstabletten van Biotabs moeten er nog in, maar dit kan gerust nog wel even wachten.

Ik probeer nu dagelijks een foto te trekken om zo aan het einde een verslag per dag te kunnen maken. Dat kun je volgen op Instagram, @the_beekeepers_reserve. Op het moment is er alleen nog niet veel te zien want de plantjes zijn nog niet boven de grond.

Dit was het eerste verslag, een volgende komt hopelijk snel!
Groeten, Bart

Ewout

Update 2 mei 2024: Lieve lezer, er is alweer een week voorbij. Het lijkt soms echt alsof de tijd vliegt, gelukkig is het gratis en gaat het vanzelf. Net als met de plantjes uit deze test.

Tjongejonge wat groeien ze hard, ook tov de andere merken is het verschil zichtbaar. Hoewel ik dacht dat er niet zoveel te melden zou zijn, toch wat foto’s. Big Yeti staat op een heuveltje en heeft alle slakken overleefd, na het eerste slachtoffer een paar weken geleden ben ik een nieuwe variatie van slakken barrière aan het opwerpen. Oude plastic bakjes waar ik de bodem van heb verwijderd, een tweede past er precies op en kan met een dekseltje dicht. Knappe slak die daar nog doorheen komt.

Nog een paar dagen, dan mogen ook de auto’s ontkiemd worden.

Groetjes, Ewout.

Big Yeti

Kip heeft het goed voor elkaar.

Zmäkdaun

Alpine Honey Melon

Big Yeti

Guido

Update 2 mei 2024: Goeiedag allemaal! De dames staan nu in de tent; lekker warm en mooi licht erboven. Ze gaan na 20 mei naar buiten, in een mooie geotextiel bloempot van 20 liter. Na het verpotten krijgen ze door de potgrond korrels van Bio Nova gemengd; dan hoef ik tijdens de groei niet veel bij te voeden. Als ze gaan bloeien krijgen ze extra voeding.

Ga binnenkort de autoflowers van SeedStockers ontkiemen, deze wil ik wel zo snel mogelijk naar buiten zetten.

Ik wens iedereen veel kweekplezier!

Groetjes, Guido

(advertentie)