(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is pas de derde week van april en hier is alweer de tweede update van de buitenwiet test van het jaar. Vorige week gingen de allereerste lichtgevoelige zaadjes de grond in, en deze week worden er zelfs al wat autoflowers ontkiemd. Claude Pouche en Selma vertellen hoe de eerste week van hun plantjes verlopen is, en Guido, Heady McDank, Ewout, Grow Bro, Michel en Shawn beginnen ook aan hun buitenwietseizoen. 

Guido

Update 14 april 2024: Goeiedag allemaal. Ik ben Guido en ik ga dit jaar voor het eerst legaal in Duitsland proberen drie mooie dames te kweken. Omdat mijn broer net over de grens woont mag ik de drie planten bij hem neerzetten. Ik denk dat het de drie mooie autoflowers worden (Alpine Crocket, Dutch Treat en Erdbeer).

De drie lichtgevoelige buitenwietplanten (Alpine Honey Melon, Zmäkdaun en Big Yeti) gaan bij een goeie vriend van mij op zijn dakterras. Hij vindt het ook een mooie hobby om wiet te kweken.

De dames staan nu in Root!t plugs in een warme kweekbak op 24 graden. Als ze uitkomen gaan ze naar een tent met een Mars Hydro lamp erboven, en na IJsheiligen gaan ze mooi naar buiten. Zou zeggen voor iedereen veel kweekplezier, en tot volgende keer!

Groetjes, Guido

Heady McDank

Update 14 april 2024: We zijn begonnen!

Claude Pouche

Update 15 april 2024: Hey hey, zijn we weer met een update over de testronde. Ja … Waar zullen we beginnen? 🙄🙈 Het was deze week redelijk warm buiten, dus ook in mijn groeitent binnen waar de kleine dametjes stonden. Daarom had ik de tent een beetje open gezet zodat er meer frisse lucht naar binnen kon …maar…

Ik heb ergens in huis een klein harig monstertje lopen, die een van die dagen naar boven is geglipt en natuurlijk de geopende tent zag staan. Die wilde daar dus weleens rondlopen en alvast proberen of ze een beetje lekker smaakten (geen geduld denk ik 🙈🤣). En dus was het resultaat dat het dodenaantal redelijk hoog is opgelopen. Laat me zeggen dat maar drie plantjes het hebben overleefd, waaronder de Big Yeti van de testronde en twee van de Frosty’s Purple Freaks die ik ook wil buiten zetten deze zomer 🙄

Ik heb de overlevers dan ook in een grote pot gezet, en boven in de kweektent gezet. Daar kan het harige pluizige monstertje niet bij. Het is er ook wat frisser doordat ik daar een invoer van verse lucht heb. Hier zal ik ze laten staan tot IJsheiligen.

Gelukkig hebben die lieve mensen bij CNNBS nog een reservepakje opgestuurd waarvoor héél veel dank 🙏🙏🙏🙏🙏 Alleen de Big Yeti zijn staat gelukkig nog, met wel wat kleine wondjes aan de blaadjes (tanden spoortjes van het monstertje 🙈). En vooruit, ik doe er ook foto’s van de ravage in de groeitent bij 🙈🤣 Tot de volgende!

Groene groet, Claude Pouche 🙏

Ewout

Update 15 april 2024: Lieve lezers, of hoe start je zoiets? Het is de eerste keer dat ik zoiets typ, en ik neem het gemakshalve maar even aan. Een kleine drie weken geleden was ik nog volledig met m’n oude kweekplan bezig, en had ik eigenlijk nog nooit echt stilgestaan bij dit onderdeel van CNNBS.nl. Ik kwam toevallig via de kweekkalender van dit jaar op de juiste link.

Veel wikken en wegen, moet je allemaal foto’s maken, tekstjes typen.. Toen kwam het echt door, en heb ik er op tweede paasdag toch een kort mailtje aan gewaagd. En zie hier.

Een buitenkweek zadentest met hobbykwekers die je meenemen in het proces van zaadje tot eindproduct. Superleuk en enorm leerzaam. Ik doe graag mee. We hebben hier plek, op twee tuinen, voor tien planten. Twee tot vier gaan er mee uit m’n oude plan, en er gaan nu minimaal zes plekken naar SeedStockers. Heel hartelijk dank daarvoor!

Grow Bro

Update 15 april 2024: Beste lezers, bij deze ga ik ook maar eens van start…. Vanaf morgen (16-04-2024) zijn de daguren 14 en meer, dus een mooi moment om met ontkiemen te beginnen.

Week nul: Na vorig jaar niet meegedaan te hebben maar toch de mooie verslagen te hebben mogen lezen. Plus een kleine moevie van het oogstfeest, begon het bij mij natuurlijk ook weer te kriebelen. Ik was dan ook super stoked toen het mailtje omtrent de buitenwiettest binnenkwam, en er wat te gekke soortjes voorbij kwamen. Ik dook natuurlijk meteen in die reply haha!

Maar goed, dat willen jullie misschien helemaal niet weten. Wat gaan we doen?

Zoals sommigen van jullie weten was ik altijd een groot voorstander van de peroxide soak manier om zaden te ontkiemen. Maar ik dacht, “ehm we gaan het dit een keer gewoon simpel aanpakken, en de aarde zoveel mogelijk laten doen”. Dus ik meng een simpel biologisch zaai- en stekaarde-mixje met wat mycorrhizae. Deze heb ik toevallig van Organic Earth gekregen en had die nog nooit gebruikt. Dus ik dacht ik pak die mee, dan kunnen we die ook mooi testen voor jullie.

Silicium gaat er ook nog wat doorheen, die pak ik altijd van Mills in vorm van de Vitabrix omdat die het gewoon prima doet voor mij. Van beide producten zal het nog geen theelepel zijn voor de drie kleine potjes, maar goed een kleine head start voor je zaailingen kan geen kwaad.

Met een houten eetstokje prik ik een gaatje in de toplaag van de aarde. Liever iets dieper dan ondiep in verband met soms scheef groeien. Pinknageltje diep of zo (nee niet die gitaar spelende oom, gewoon je eigen). De zaden van SeedStockers zien er allemaal mooi volgroeid uit, dus ik ga er vanuit dat ontkiemen geen probleem gaat zijn.

Zaadje in het gaatje, zaadje toedekken en wat water erop sprinkelen door licht op de drukgieter te drukken. Mijn zaadjes gaan boven de kachel in het raamkozijn, waar ze lekkere warme voetjes kunnen houden. Heb je een warmtematje dan is dat ook ideaal. Een wat warmere aarde helpt naar mijn idee met het versnellen van het ontkiemen. We gaan het weer zien, haha!

Er gaat wel een deksel van een dome overheen om toch een hogere luchtvochtigheid en stabiel warme plek te creëren. ’s Morgens til ik het deksel altijd even op om wat frisse lucht erin te waaien. Maar in eerste instantie hou ik de roosters dicht.

Bij deze dus mijn eerste verslagje voor het rapport en hopen dat alles weer gezegend mag verlopen dit jaar.
Tot week één, en veel succes voor mijn medekwekerts. Ik ben weer super benieuwd naar onze ervaringen, en bedankt weer voor de kans CNNBS en SeedStockers!

Grow Bro

Michel

Update 15 april 2024: Goedemiddag CNNBS leden en mede testkwekers. Als eerst wil ik CNNBS nog super veel bedanken dat ik mee mag doen met deze leuke test. Bedankt! Het pakje was in eerste instantie verkeerd geleverd maar gelukkig zien de buren niet wat er in zit, haha!

Een paar dagen later, toen de zaadjes in mijn bezit waren heb ik ze gelijk laten ontkiemen. Dat was op 7 april. Inmiddels is het de 15de en zijn Big Yeti en Alpine Honey Melon al mooi aan het groeien. Ze hebben al een paar uur lekkere zon gehad.

Zmäkdaun doet niet zo veel jammer genoeg. Ik ben er bang voor dat ze niet gaat doorkomen. De autoflowers worden na mei pas ontkiemd. Ik wil iedereen alvast een superleuke kweekronde wensen en laten we hopen op veel zon en prachtige dames! En tot snel met een nieuw kweekverslagje.

Shawn

Update 15 april 2024: Hey hey medeliefhebbers, bij deze kan ik jullie een eerste update doorsturen. Ik heb de zaden op maandag 8 april uit de brievenbus gehaald, en wilde er natuurlijk meteen in vliegen. Om 22 uur ’s avonds ben ik er dus nog snel aan begonnen. Ze zaten in een mooie sterke verpakking. Het heeft toch enkele minuten geduurd voor ik ze allemaal open had 😂

Meteen daarna in een koffiefilters en kiemen maar. Op donderdag 11 april zagen alle zes de kiemen er groot genoeg uit om in een pot te gaan. Ik heb ook de autoflowers al gepland, omdat ik van plan ben om twee rondes autoflowers te kweken dit jaar.

Heb van alle kiemen foto’s; enkel Dutch Treat ben ik vergeten te fotograferen. De Alpine Honey Melon was bij uitstek de grootste kiem, en ik ben benieuwd of dit ook zo zal zijn aan het einde van de rit. Vrijdag 11 april kwam de Alpine Honey Melon al boven.

Zaterdag 12 april kwamen ze alle zes al mooi boven de grond; de ene al wat verder als de andere. En dan tenslotte vandaag, maandag 15 april, staan ze er alle vier goed bij. Beetje lange nekken, vermoedelijk door de lamp die maar 10 Watt is en net wat ver weg?

Tot nu toe geen tegenslagen en ze gaan al goed vooruit. Nog even binnen onder een lamp en binnen een dikke maand onder het licht van moeder natuur. Allen veel succes gewenst!

Groetjes Shawn

Selma

Update 18 april 2024: Het begon zo mooi vorige week. Helaas is het weer dusdanig omgeslagen dat de meisjes wat rek en strek oefeningen aan het doen zijn, maar nog niet zo erg dat ik me zorgen maak. Het is een halve dagtaak om ze steeds het meest ideale plekje met licht en warmte te geven. Dan wordt een LED lampje erboven wel wel aantrekkelijk…

Groetjes, Selma

(advertentie)