(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, de buitenwiet test is alweer afgetrapt mensen! Selma, Joery en Claude Pouche lieten er geen gras over groeien en hebben hun Big Yeti, Zmäkdaun en Alpine Honey Melon direct laten ontkiemen. De vroege vogels geven hun buitenwietsoorten hiermee de kans om grote hoogtes te bereiken, dus dat belooft een grande finale! Is jouw buitenwietseizoen ook al begonnen? 

Selma

Update 5 april 2024: Beste CNNBS en mede wietzaad-testers, vanmorgen fietste ik nog door een hoosbui en dacht ik dat het vandaag niet meer goed zou komen. Maar toen ik vanmiddag ik mijn brievenbus keek zag ik tot mijn vreugde dat het zadenpakket van CNNBS en SeedStockers al was aangekomen!

Meteen kwam de zon door en begonnen mijn groene vingers te jeuken, zo kwam het toch nog goed vandaag!
Ik heb de drie gefeminiseerde lichtgevoelige zaden direct voorgezaaid. Daarbij nog zes Northern Lights die ik zal grootbrengen tot ze de volle grond in kunnen bij een vriend.

Ik heb de zaden in een koffiefilter in mijn keukenkastje gehangen, lekker warm naast de boiler. Ook de potjes staan al klaar voor de ontkiemde zaden, want het kan soms snel gaan. Op de achtergrond een uitbundig bloeiende perenboom.

Met een mix van 2 delen ordinaire potgrond, 2 delen turf en 1 deel perliet, moeten ze de eerste weken doorkomen. Voorlopig komen ze op een zonnige plaats in de woonkamer te staan, en met warm weer in de kas.

Ik ben overigens al begonnen met nachtelijke slakkenjachten; dit jaar zijn het er vreselijk veel. Gewapend met een zaklamp en schaar (en een jointje) struin ik in de late of vroege uurtjes de tuin af, in de hoop goed voorbereid dit seizoen In te gaan.

Moge het een fantastisch buitenwietjaar worden voor ons allen!

Update 10 april 2024: Hier nog een paar foto’s van de afgelopen dagen. Zoals je ziet zijn de zaadjes mooi uitgekomen en zijn ze zelfs al boven de grond in hun kleine voorgroeipotjes.

Groetjes, Selma

Joery

Update 8 april 2024: Beste CNNBS, bij deze mijn eerste update. De eerste drie feminized zaden zijn allemaal ontkiemd in een glaasje water. Ik ben ze nu aan het voorgroeien in een mix van universele potgrond, coco en perliet.

Wanneer ze sterk genoeg zijn worden ze naar buiten geplaatst op een spot langs het kanaal. Tot die tijd staan ze onder een LED-kweeklampje. Ik kijk uit naar de voortgang!

Groene groeten! Joery

Claude Pouche

Update 8 april 2024: Hey hey, ik ben blij weer mee te mogen doen aan deze buitenwiet testronde 😊 Ik heb vol ongeduld zitten wachten (en iemand laten wachten) aan de brievenbus tot de zaadjes er waren, en vandaag was het zover. Dus natuurlijk niet lang gewacht of getwijfeld en direct de potjes en Plagron lightmix en de labeltjes erbij gehaald en ze direct in de grond gestoken. Dan hebben we tijd want haast en spoed is met zaadjes zeker nooit goed 😁😜🤣

Dus gewoon met hun kontje in de grond, dicht doen en een ietsie pietsie water erbij. Net genoeg dat ze zeker niet verdrinken; we willen namelijk een goede start 😁 Daarna gaan ze in het stekkenbakje en in de tent onder een ledje op 18 uur licht, waar de andere dames voor buiten vol ongeduld staan te popelen om naar buiten te worden gezet.

Ze willen natuurlijk de ‘echte’ zon voelen en geen kunstzon 😁 Dan gaan we ze rustig een weekje laten groeien en heel af en toe kijken of ze nog nat staan of niet, maar meer niet 😁 Zoals ze in Nederwiet zingen: “dat zaadje weet zelf wel hoe dat moet”.

Dat was het voor nu vandaag 😁 Tot de volgende keer waar de dametjes hopelijk al boven de grond komen piepen 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)