(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zeven maanden lang konden we dankzij de fantastische buitenwiet testkwekers elke vrijdag meekijken in Nederlandse en Belgische tuinen. Inmiddels is het buiten echter veel te nat en te koud voor bloeiende wietplanten, maar kunnen we je vandaag nog wel twee oogst-updates laten zien. Geniet er dus maar van, want dit is misschien wel de laatste buitenwiet test-update van het jaar!

Nan

Update 24 oktober 2023: Hey hey, lieve noorderburen 🙂 Hier zijn we voor een laatste update van onze dames uit België 🇧🇪 Maar eerst en vooral wil ik Sanne van CNNBS.nl en mijn medetesters bedanken voor de fijne tijd, en de ongelooflijk goede tips die ik heb kunnen lezen en opsteken! Ikzelf ben een echte beginneling in het eigen kweken, en dit waren dan ook mijn eerste eigen buitenwiet planten 🤭

De Strawnana Gum heb ik spijtig genoeg niet uitgekiemd gekregen. De vier andere dames hadden een pot van een 15 liter inhoud. Ze hebben veel in de tuin gestaan en bij regen verplaatste ik ze onder de carport. Daar stonden ze fijn droog maar toch in het volle licht. De vier planten hadden ongeveer dezelfde vorm en hoogte, enkel de Double Bubble was een halve meter groter. Ik zag weinig verschillen 😁

Qua opbrengst waren ze zeer gewaagd aan elkaar, er zat soms maar 5 gram verschil tussen (gedroogd). Dus daar zag ik ook weinig verschil in m’n dames 😀

Maar toen zijn we aan het belangrijkste onderdeel begonnen (ikke en mijne man), namelijk het proeven, het testen en nog eens proeven voor de zekerheid 😅 Ik rook geen tabak dus ik rook m’n wiet puur in een pijpje. Mijn man rolt gewoon een joint, dus onze smaken kunnen soms wel iets anders zijn maar nu lagen ze toch wel heel dicht bij elkaar.

De Dynamite Kiks ruikt lekker, smaakt pittig en is straf van smaak. Deze heeft een wat houterige smaak maar smaakt wel lekker 😋
#25 Dynamite vinden we iets zachter. Wel straf maar minder pikant op m’n tong, al blijft de smaak wel lang hangen. Smaakt zacht en naar nog meer 😇
De Jack Hulkberry heeft voor mij ook een pittige smaak. Zacht houterig maar wel zachter en lekkerder dan de Dynamite. Deze smaak blijft ook lang hangen en is heel erg lekker 😉
Dan de Double Bubble, wat een verassing van smaak! Heel fris tot in mijne neus, niet echt munt maar echt fris.
Een straffe frisse smaak die lang blijft hangen!

Voor mijn gevoel zijn deze vier dames ongelooflijke lekkere wietsoorten. Het is simpel gezegd straffen djoef 😆
Moeilijk om de beste te kiezen maar we gaan voor de Double Bubble 🥳 Ik ben weer zeer benieuwd naar jullie updates!

Spijtig genoeg kan ik er op 10 november niet bij zijn, daar het echt te ver rijden is vanuit België. Ook kan ik  mijn hond Staffie niet heel de dag in de bench steken. Ik heb nog wel overwogen om te overnachten bij Sanne. Maar toen zag ik op FB dat hij geen meisje is zoals ik dacht, dus dat plan ging ook niet door 🤣🤣🤣 Ik wens jullie allen natuurlijk wel een zeer fijn oogstfeest, en hopelijk zie of hoor ik jullie nog op CNNBS 😘

Groetjes en dikke knuffel,

Nan

Beyond Context

Update 26 oktober 2023: Beste allemaal, trim jail is pittig dit jaar. Denk dat ik in een kwart van alles de schaar heb gezet. De rest moet nog komen…

Hopelijk tot de 10e en een goed weekend gewenst!

Beyond Context

 

(advertentie)