(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorig weekend was het nog redelijk mooi en warm buiten maar nu is het weer toch echt omgeslagen, en is het een stuk kouder en regenachtig buiten. Gelukkig is het echter ook nog steeds croptober, en dus was de keuze voor Chris, Frederike, Vincent, Sage en Beyond Context snel gemaakt: naar binnen met die buit! 

Chris

Update 11 oktober 2023: Nou, ik moest deze week eerst even verwerken dat Plantarium gaat sluiten. Ik heb van de mensen daar heel veel ondersteuning gehad bij m’n eerste kweek en het maken van olie. Zeer spijtig om te moeten vernemen dat de zaak haar deuren sluit.

De Double Bubble moet er ook aan geloven, want: de eerste sporen van toprot. Nu de plant daar zo op de kop hangt, bedenk ik dat ik dit jaar zo te zien geen kerstboom hoef te kopen

Vriendelijke groet, Chris

Frederike

Update 11 oktober 2023: Hallo… het is wat stil geweest maar ik heb niet stilgézeten! Het gaat goed hier met de plantjes!

Inmiddels heb ik Double Bubble, Dynamite Kiks en #25 Dynamite geoogst, en zelfs al gedroogd. 20 dagen hebben ze op een redelijk donkere en droge zolder in de schuur gehangen. Strawnana Gum heb ik veertien dagen later geoogst. Omdat de zolder nu minder warm is en de temperatuur daalt, hangt Strawnana Gum nu toch op een kamer in huis. De eerste potten zijn gevuld en ik start met curen.

Oh ja en een foto of myself 😃

Veel succes met de laatste stappen iedereen!

P.S. Voor de handige doe-het-zelver die nog een goede droogkast voor kruiden op zonne-energie wil, heb ik nog een tip. Heb ‘m zelf nog niet gemaakt maar wel twee kasten in werking gezien. Voor het drogen van kruiden werken ze als een tierelier! Op de12ambachten.nl vind je het ontwerp van de kast.

Vincent

Update 11 oktober 2023: three down, two to go… Dit zijn the bones

Ik heb ook al gerookt van de Strawnana Gum die ondanks de vroege oogst nog niet lang genoeg gecured is, en die is goed bevonden. Ook de Double Bubble heb ik in een pot gestoken met een Boveda Pack en geproefd ook: lekker, niets bovenmaats maar perfecte dagbesteding voor mij dus top!

Het knipafval van deze drie is ingevroren en ik heb er ice-water-hash van gedraaid. Ik laat niets verloren gaan want er is aan toprot toch al wat verloren. Ik heb alle drie daardoor te vroeg moeten oogsten.

Dan aangekomen bij de last two standing, namelijk #25 Dynamite en Jack Hulkberry. Deze zijn bij lange na nog niet klaar. Ze moeten nog zeker een week voor de #25 en zelfs twee voor de Jack, dus vrees ik het ergste maar hou jullie op de hoogte.

Green greetings, Vincent

Sage

Update 12 oktober 2023: Hoi hoi, het is een tijdje geleden omdat ik druk was met verhuizen; gelukkig kunnen de plantjes nog even blijven staan 😃 Het gaat super met de dames. Twee planten heb ik kunnen oogsten (helaas heb ik maar één foto van één oogst) en de andere drie moeten helaas nog eventjes. Ik vrees wel voor de dames, aangezien het weer niet heel erg meewerkt de laatste tijd. We blijven hopen op een prachtige oogst!

Met vriendelijke groet, Sage

Beyond Context

Update 13 oktober 2023: Zo goed als alles is geoogst. Grote grutjes 😆 wat een werk was dat! Moet enigszins bekennen dat ik er al weken lang mee in mijn maag zat: het oogsten en om een tactische plek te vinden om de bomen te drogen. Tijdelijk overspannen zijn kan ik wel stellen.

Ik heb nog een foto van de hoofdtop van Dynamite Kiks kunnen maken vanaf een trap. Zag er wel leuk uit.

He-le-maal gesloopt. Nu afwachten of het drogen (op de plekken waar ze hangen) goed verloopt, waarna de knipprocedure in werking gaat – en, mocht dat achter de rug zijn, en goed in orde – het curen…

* klaag klaag (nee hoor. Ik ben CNNBS en SeedStockers zeer dankbaar voor deze testfase)

Mijn favorieten:

  1. Jack Hulkberry
  2. Dynamite Kiks
  3. Strawnana Gum
  4. #25 Dynamite

Ik wens jullie allemaal een leuk en gezellig weekend!

Beyond Context

(advertentie)