(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, het wordt steeds spannender aan het buitenwietfront, want wat gaat het weer de komende tijd doen? Gelukkig hebben we nog een zonnig weekend voor de boeg, en dat is natuurlijk goed nieuws voor de topontwikkeling van deze gezamenlijke buitenwiettest met zadenbedrijf SeedStockers. Voor sommige planten maakt het echter niet meer uit, want die hangen sinds deze week al te drogen…

Selma

Update 13 september 2023: Eerst maar even het wat mindere nieuws… Het knippen is noodgedwongen begonnen. Ondanks het werkelijk ongelofelijk fantastische weer, heeft (opmerkelijk genoeg slechts een deel van) de Double Bubble haar eindstadium bereikt. Al het blad is vergeeld en zelfs deels bruin vanuit de bladpunten. Ik heb het sterke vermoeden dat de extreme zomerregens de boosdoener zijn, en dat een deel van het wortelstelsel rot is. Ik had afgelopen week al wat toprot ontdekt en verwijderd, maar nu kon ik dus echt niet langer wachten.

Gelukkig gaan de andere vier dames echt prima. Zoals ieder jaar hebben de potplanten (Jack Hulkberry en Strawnana Gum) wel wat voedingsgebrek, en zijn daarom lichter van kleur. Maar de toppen worden gestaag groter.

Ik ben tot nu toe ook echt heel enthousiast over de beide Dynamites! Ze maken hun beloften waar.
Ze waren iets later in bloei dan hun zusters, maar staan er erg mooi bij. Donkergroen, enorm groot en nauwelijks vergeelde bladeren. Duidelijk minder last van het vocht. Handig als je zoals ik, op natte grond woont.

De linkerfoto hierboven is de Dynamite kiks en de rechterfoto is de 25 Dynamite. Daaronder zie je een close-up van de Jack Hulkberry. De weersvoorspellingen voor komende week zien er goed uit, dus geen stress. Tot de volgende keer.

Selma

Vincent

Update 13 september 2023: Hey gringo’s! Hier zijn vlug een paar random foto’s, want ik ben superdruk hier met m’n privéleven 😁 Volgende week zal ik een uitgebreid verslag sturen. Anyway, hier gaat alles top, alleen dat ik kan voorlopig kan zeggen dat de Strawnana Gum mijn favoriet is…

Green greetings, Vincent

Myriam

Update 13 september 2023: Gisterenavond tijdens het noodweer hier, is mijn Strawnana Gum doormidden gebroken, en zijn er ook nog een aantal takken afgebroken. De bloei was reeds begonnen, al was deze plant het minst ver in de bloei in vergelijking met de andere drie.

Er zitten nog maar zeven takken aan de plant maar daardoor krijgt de achtergelegen Dynamite wel weer wat meer licht en lucht. Ik heb de takken die zijn afgebroken toch maar te drogen gehangen; ze ruiken al goed en plakken ook. Ga gewoon proberen er olie van te maken, we zullen zien; een nieuw experiment.

Groetjes, Myriam

Chris

Update 14 september 2023: Update! Flower power in de tuin! Het warme weer heeft de planten goed gedaan; ze staan volop in bloei nu! Bijzonder is dat de grootste plant (Strawnana Gum) het minst uitbundig bloeit… Ik zie wat gele blaadjes ontstaan dus ik ga ze wat bloeivoeding geven.

Vriendelijke groet, Chris

De Groene Tuinman

Update 14 september 2023: Hallo kweekvrienden, hier weer een update van De Groene Tuinman. Ik heb de afgelopen week twee planten geknipt, omdat ze op hun hoogst potentiële THC-gehalte zaten. Ik heb er nog drie staan, en die gaan deze week ook om, omdat ze aardig zijn afgebloeid. Hierbij wat foto’s en een filmpje van de twee planten die te drogen hangen. Ik wens iedereen nog veel succes met de kweek en hoop dat iedereen lekkere wietjes mag oogsten, want wat ruiken ze lekker 😋

Beyond Context

Update 14 september 2023: Beste iedereen! Met argusogen kijk ik het aan, maar tot zover ben ik zeer tevreden. De #25 Dynamite staat in volle bloei. De overigen lijken in twijfelstadium. Het laatste wat ik hoop is in volle bloei een hermafrodiet in de grond te hebben. Mocht dit zo zijn: de bomen omzagen 😮

Ik zie de planten van mijn medekwekers met plezier tegemoet, en een prachtig weekend gewenst 😃

Frederike

Update 14 september 2023: Er is vanavond een bijzondere bezoeker bij m’n wiet planten: een egel. Toch even voor jullie op de foto gezet. Ik hoop dat het de komende dagen nog wat warmer wordt, en de bloemen nog wat voller worden. Maar niet gemest, dus ik hoop ‘klein maar fijn’.

Even dacht ik een aangetaste tak te hebben maar bij nadere bestudering bleek de tak geknapt. Geen ziekte gelukkig.. Over een paar dagen staat de maan in schorpioen… de beste tijd om kruiden te oogsten en verwerken. Zal ik al kunnen oogsten…?

De spanning stijgt 🙂 zonnige dagen gewenst!

(advertentie)