(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is drie weken geleden sinds we voor het laatst een kijkje aan het buitenwietfront namen, en de CNNBS en SeedStockers testplanten zijn dan ook flink gegroeid. Ze staan inmiddels ook allemaal in bloei dus de transformatie is groot. Maak je dus maar op voor een extra lange kweekupdate boordevol foto’s van Dynamite Kiks, #25 Dynamite, Double Bubble, Jack Hulkberry en Strawnana Gum!

Frederike

Update 11 augustus 2023: Hallo, hopelijk op de valreep nog op tijd… anders alvast voor volgende keer? Hééél veel regen hier in de Achterhoek. Ik was zelf het grootste deel van de tijd weg, maar de plantjes hadden het niet fijn… maar de zon breekt gelukkig wel door!

Nog steeds veel vraat bij de Dynamites en Strawnana Gum en Double Bubble vertonen wat kaliumgebrek Gelukkig staat het raster er nog omheen, want de kippen kunnen het wel heel fijn vinden onder de wiet… of de dames het ook fijn vinden? Ik weet het niet. Afijn, ik kijk uit naar een zonnige nieuwe week!

Groetjes, Frederike

De Groene Tuinman

Update 17 augustus 2023: Hallo kweekvriendjes, hierbij een kleine update van mijn planten. De toppen komen er aan en één hoofdtop slaat zelfs al wit uit. Het gaat de goeie kant op en ben best trots op mezelf.

Beyond Context

Update 17 augustus 2023: Beste testkwekers! Hier weer een update over de dames. De groei zit er lekker in bij de vier. De bloei wat minder helaas. Ben zeer benieuwd hoe de dames zich gaan gedragen tijdens de bloei, en uiteraard het algehele resultaat. Verder niet veel nieuws. Geen rare verschijnselen en/of tegenslagen.

Ik wens iedereen een prachtig weekend toe!

Update 1 september 2023: Beste dames en heren, het blijft altijd even koffiedik kijken zodra de bloei in de dames zit. Het lijkt een eeuwigheid te duren. Ongeacht het afwachten heb ik best een goede hoop voor een goeie oost. Het weer is niet dermate slecht. Althans, het weer is slecht geweest wat volledig in het voordeel (met wat goede hoop) zal gaan/kunnen werken. Mochten de dames een stabiele basis hebben en algemeen gezond..

Strawnana Gum is zeer potent. Ongelooflijk veel cola’s en zeer veel blad. De dame houd zich prima in stand. Jack Hulkberry is ontzettend sterk en ondanks dat een van de grootste tak afgebroken is, een ware monsterplant geworden. Dynamite Kiks is een echte boom geworden. Heeft veel narigheid gehad en heeft veel moeten verliezen. Eindstand: de grootste. #25 Dynamite blijft de kleinste echter wel de mooiste. De bloei zit er (in tegenstelling tot de andere dames) zeer goed in.

mtegrowin

Update 18 augustus 2023: De plantjes zijn begonnen met bloeien, vooral de Strawnana is al begonnen met strekken. De andere twee lopen wat achter maar lijken ook al begonnen te zijn. Hopelijk krijgen ze in de bloei wat meer zon, dan kunnen we toch nog hopen op een mooie bloeifase.

Update 25 augustus 2023: Goedemorgen hierbij een nieuwe test.Alle plantjes lijken nu mooi te gaan bloeien en lijken het strekken achter de rug te hebben. De dynamite kiks is een kleine bushy plant geworden, de dynamite #25 heeft voor mijn gevoel wat meer sativa eigenschappen en de strawnana gum is bij mij de grootste plant. Ook drinken ze enorm veel. Laten we hopen op wat beter weer na deze week dan komt de bloei vast goed.

Luuk

Update 25 augustus 2023: Hoi CNNBS, het is weer tijd voor een update van de dames. De afgelopen twee weken hebben we over het algemeen top 🌞 gehad, dat is ook wel te zien aan de planten! Helaas staan ze momenteel onder de overkapping omdat het zwaar hard regent hier vandaag. De twee grotere dames zijn al goed aan het bloeien (zie foto’s); de plant die ik later gekiemd heb is nog niet aan het bloeien.

Ik geef de dames die aan het bloeien zijn al bloeivoeding, en de kleine plant krijgt nog geen voeding voor de bloei. Hoop uiteraard op een goede nazomer, zodat ze nog fijn door kunnen knallen 🤘.

Het valt mij ook echt op dat alle drie de planten anders zijn qua vorm en groei. Ik werk normaal met stekken en zie dat de zaadplanten zich anders gedragen. Grote bladeren en een mooie frisse kleur, ik word hier blij van 😍🍁. Tot de volgende update, hopelijk krijgen we nog fijn weer de komende tijd!

Gr Luuk

Double Bubble

Sage

Update 26 augustus 2023: Hoi hoi, alle 5 de plantjes zijn eindelijk begonnen met het produceren van de toppen 🙂 ik ben zo blij! De planten zijn nu hoger dan twee meter, dus foto’s maken van de toppen was iets lastig 😂 Ook ruiken ze heerlijk. Kan niet wachten!

Met vriendelijke groet, Sage

Selma

Update 30 augustus 2023: Beste CNNBS, de afgelopen weken zijn alle planten in meer of mindere mate aan het bloeien. Ze staan er prachtig bij, maar toch ook wat zorgen. Eerst in navolging op Claude Pouche een plaatje tussen de dames.

Links op de foto staat de Dubble Bubble. Deze ging als eerste in bloei (samen met de Jack Hulkberry) en lijkt fantastisch te gaan.

Maar er zijn steeds meer bladeren op een rare manier aan het vergelen. Ik maak me nooit zo’n zorgen als het begint bij de onderste schutbladeren, maar nu begint het vanaf de hoofdtop. Deze plant heeft het een aantal maal zwaar te verduren gehad deze zomer. Er zijn verschillende takken afgebroken. Ze leek er goed van hersteld te zijn, maar ik ben bang dat ze toch een schimmel te pakken heeft.

Op de foto kun je goed zien dat de hele linkerkant van de plant, van onder tot boven erg licht is. De bladeren in de bovenste toppen vouwen zich ook om. Hopelijk staat ze zich nog even door de laatste weken heen.

De Jack Hulkberry doet het erg goed in het absurd kleine potje.

Ik heb een paar weken geleden een aantal takken d.m.v. HST (High Stress Training) ‘omgeknakt’ en daardoor krijgen andere toppen nu ook meer licht. Ik heb de kleinere kansarme toppen onderaan en binnenin de plant weggesnoeid, maar de schutbladeren zoveel mogelijk laten zitten. Hieruit kan ze nog voeding trekken voor de bloei.

De planten in de potten krijgen nu bijna elke dag bloeivoeding bij het water. Zo ook de Strawnana Gum hierboven rechts op de foto, het is de kleinste van de vijf en ik moet toegeven dat ze er hier niet op haar voordeligst opstaat, maar duidelijk is te zien dat er veel meer sativa in deze soort zit; veel ranker blad en de plant zelf strekt ook meer. Ze is pas net aan de bloei begonnen.

Met storm of harde regenbuien kan ik de potplanten onder de overkapping schuiven.

De voorste plant hieronder links is de #25 Dynamite, is mooie volle, grote plant geworden. Ik heb hier ook veel kleine topjes uitgehaald. Ze staat er prachtig bij en is wat later met bloeien begonnen, net als haar zus ernaast, de Dynamite Kiks.

Nog een zomerse toegift, de gehakkelde aurelia laadt op in de zon:

Zo dat was ‘m weer. Nu ben ik erg benieuwd naar alle andere planten bij iedereen. Fingers crossed voor een prachtig zonnig najaar!

Marcel

Update 31 augustus 2023: Bijgaand weer een kleine update; Meeldauw op de DK! Gelijk apart gezet, bijna kaal gesnoeid, daarna met melk en water besproeid en het lijkt opgelost te zijn. Maar een beduidend kleinere plant geworden. Gelijk alle dames uit elkaar en verspreid over de tuin gezet. Toch nog bij de SG en 25D een beetje meeldauw. Die ook direct behandeld, maar daar bleef de schade gelukkig beperkt.

De SG heeft sinds de bloei veel bijenbezoek. Ongelukje met de SG. Harde wind, losliggende balk, bam, kapot (zie foto’s). Maar weer gespalkt en het lijkt erop dat ze weer aangroeit, de bladeren hangen iig niet. De 25D is al mooi aan het bloeien, zie ook close up. Have a nice weekend!

Met vriendelijke groeten, Marcel

Myriam

Update 31 augustus 2023: Na bijna twee maanden weer een verslagje van mij. Mijn planten groeien als kool en staat er alle vier prima bij! De Strawnana Gum heeft wel wat van zijn onderste takken verloren, sommige heb ik terug opgebonden en deze groeien gewoon lekker door, van sommige heb ik verse thee gezet.

De planten zijn niet goed meer uit elkaar te houden, het is een groot bos geworden. Inmiddels is de bloei voorzichtig begonnen, de komende weken gelukkig nog warm en droog weer.

Groene groet, Myriam

Claude Pouche

Update 31 augustus 2023: Hey hey, zijn we weer met een update over de testronde 😁 Dus we zullen beginnen met de Dynamite Kiks. Die hadden we een tijdje geleden getopt omdat ik hoopte dat ze iets breder zou worden en ja hoor ze is echt in de breedte uitgezet. Hier ook twee mooie ‘hoofddtoppen’ ipv één. Daar zijn de topjes nu echt goed begonnen, samen met de Strawnana Gum aka de mutant. Deze topjes zijn het mooiste en het verste.

De Double Bubble laat een beetje op zich wachten, in vergelijking met de anderen. De witte haartjes zijn er wel al maar nog geen mooie witte bolletjes 🙈 Ook merk ik dat zij de meeste voedingsproblemen heeft, en regelmatig gele bladeren vertoont, mss dat daar ook wat aan kan liggen.

Dan de Jack Hulkberry die heb ik met het slechte weer wat in de greenhouse gezet, en daar staat ze nu nog met al het begin van kleine topjes 😊 Is een korte update door dat het eigenlijk best allemaal goed gaat maar we zullen het goed maken met wat mooie fotos van beginnende topjes 😁

Groene groet, Claude Pouche

Vincent

Update 31 augustus 2023: Gegroet iedereen, al 3 weken verder weeral. Ik heb een collage gemaakt van de verschillende soorten in bloei, elke keer een week verder. Ik moet zeggen dat m’n Frisian Dew sneller in bloei ging en al verder gevorderd was… Ik hoop dat ze echt resistent zijn en ik niet te veel rot ga hebben, want ik reken wel op een jaaroogst voor m’n zere gewrichten 🤔 Maar wat een geur wel 😁😁😁

Green greetings, Vincent

Attic Canna

Update 1 september 2023: Hi iedereen, de kinderen zijn weer terug naar school dus vind ik nog eens de rust en tijd om een update te schrijven, over hoe het op het buitenwietfront gesteld is.

Omdat het deze zomer niet het ideale klimaat was om buiten in te kweken zijn we een drie weken geleden pas begonnen met verduisteren, met de hoop op nog een deftige nazomer om in af te bloeien. Omdat we met fastflowering soortjes werken lijkt me dit nog wel haalbaar, mits het weer nog wat gaat meezitten natuurlijk.

Desondanks het niet zo’n topzomer was doen de Dynamite Kiks en de #25 Dynamite het toch uitstekend. Je kan merken dat dat deze planten ontwikkeld zijn om goed te getijden in de iet wat extremere klimaten.

Kijk er al naar uit om binnenkort met iedereen ons eindproducten te vergelijken.

Tot snel, groetjes Dave

(advertentie)