(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is nog steeds één grote natte bende aan het buitenwietfront. Toch gaan onze testplanten (en die van SeedStockers) nog steeds lekker. Sterker nog, Beyond Context merkt op dat de hevige wind voor dikke stamen heeft gezorgd en dat dat nog weleens leuk kan gaan uitpakken. Moet het zonnetje natuurlijk wel een keer tevoorschijn komen…

Arend

Update 1 augustus 2023: Heey allen, hier weer even een update van mij. Ondanks vakantie, storm en een oud Hollandsche zomer doen de dames het aardig goed. Ze blijven gestaag groeien en beginnen een mooie bos te vormen. Uiteraard zijn er wat sporen van het slechte weer, maar het mag de pret voorlopig niet drukken.

Laten we hopen op nog een paar mooie weken in augustus en september. Hier blijven de vingers gekruisd🤞 Tot nu toe hebben ze alle drie nog geen sporen van het overgaan in bloei maar ik vermoed dat het niet al te lang meer zal duren. Tussendoor genieten we van alle updates van de mede kwekers👍

Groene groeten, Arend

Claude Pouche

Update 2 augustus 2023: Hey hey, zijn we weer met een update 😁 Ja, het slechte weer zoals bij iedereen (denk ik) kan natuurlijk stukken beter! Hopelijk wordt dat in het tweede deel van augustus goed gemaakt 🙈 Maar we zullen beginnen met de Dynamite Kiks. Die hadden we bij het vorige kweekverslag getopt, in de hoop dat ze wat breder zou worden, en ik heb de indruk dat ze al een beetje breder is. Ook zijn de twee zijtakken onder de getopte node mooi in de hoogte gegroeid. Ik heb er mijn vinger bijgehouden op de foto, zodat je goed kunt zien hoeveel ze gegroeid zijn 😁

Dan de Strawnana Gum aka de ‘mutant’. Die is ook de vorige keer getopt en ook daar zie ik al een klein verschil in de breedte. Ook hier zijn de zijtakken al een stuk groter 😊

Dan de Double Bubble; die was al even geleden getopt en heeft al een paar mooie nieuwe hoofdtoppen gekregen.

En dan de Jack Hulkberry tenslotte. Die was altijd al de kleinste en was ook al even geleden getopt. Daardoor groeien er nu drie nieuwe hoofdtoppen in plaats van twee. Ook heb ik wat guano poeder in de grond gedaan (vleermuizen meststoffen). Nu het veel regent neemt de grond dat mooi op, en wordt de plant al wat wat groener 😊 Zo dit was het weer voor deze keer.

Groene groet, Claude Pouche

Vincent

Update 2 augustus 2023: Beste vrienden, ik ben een paar weken buiten de strijd geweest, maar de dames zijn ongelooflijk geworden! Ze zijn allemaal ongeveer een meter hoog maar zeker ook zo breed 😂 De eerste bloeiharen verschijnen, dus nu hopen op een mooie nazomer…

Green greetings, Vincent

mtegrowin

Update 3 augustus 2023: Hierbij weer een nieuwe update: de planten zijn ondanks het slechte weer in perfecte gezondheid. helaas heb ik hier wel veel last van fungus gnats (varenrouwmugjes) dus daarvoor ben ik nu een oplossing aan het bedenken. Ze lijken ondertussen ook al tekens van bloei te geven, doordat ze beginnen met witte pistils (bloeihaartjes) te maken.

Beyond Context

Update 3 augustus 2023: Lieve medetesters, lezers en redactie, de engelen huilen. Letterlijk en figuurlijk. Evengoed is er niet veel te melden over de dames. Voornamelijk stagnatie, desondanks geen schade.

Mocht het weer volgende week goed omslaan dan ben ik een blij man. Door de sterke windkracht zijn de dames toch wel zeer sterk geworden, en dat kan heel leuk uitpakken 😀 Ben erg benieuwd naar de andere testers en wenst jullie allen wederom een prachtig weekend!

Beyond Context

Selma

Update 4 augustus 2023: Beste CNNBS, met al die nattigheid is er weinig lol te beleven in de tuin. Op een schaars zonnig moment heb ik snel nog even deze foto’s kunnen maken. De planten hebben weer extra ondersteuning gekregen van bamboestokken, en zo de wind en hoosbuien goed doorstaan.

In de bovenste toppen zijn ondertussen tal van bloeiharen gespot. Halverwege volgende week wordt ons beter weer beloofd. Dat mag van mij dan wel aanhouden tot half oktober.

De Jack Hulkberry in de pot en haar vermoedelijke daders van de gatenkaas in het blad. Ze hebben een fantastisch liefdesnestje gevonden, ik snap dat wel. Gelukkig is niet alle blad aangevroten want zoals je kunt zien staat Jacky Hulkberry er vrolijk bij.

 

(advertentie)